99. kapitola - Sľubný večer

14.4K 835 384
                                    

Dorian

„Eric, prestaň naháňať Werity a Shaniu v tejto sekunde, inak budeš mať ty v pätách mňa."

„Ale ony mi vzali mobil a volá Beca. Vieš si predstaviť, čo sa stane, keď to niektorá z nich zdvihne? Bude zo mňa mŕtvy muž, Dorian! Tu končí všetka sranda," prišla spanikárená odpoveď.

„Karma je sviňa, čo?" usmial som sa so zadosťučinením.

Ten malý zázrak môže okúsiť svoju vlastnú medicínu. Sledoval som, ako sa na mňa ponad plece zamračil, z modrých očí mu vyžarovalo pobúrenie. Musel som potlačiť smiech, pretože tento prejav nesúhlasu bol u neho na verejnosti nezvyčajný a dobre ma ním pobavil.

Zažil som však situácie, kedy nebol plný radosti a pozitívnej energie. Môže to znieť ako sci-fi, ale je to pravda. Stáva sa to väčšinou v súkromí, keď si spomenie na svoju nebohú matku. V tých chvíľach bol u mňa v pracovni a pozeral na jej fotku, ktorú vzal z Jarethovho albumu. Ticho pri mne sedával, kým som pracoval. Čakal som, že akonáhle zostarne, prestane s tým, no naďalej ku mne chodí a dokonca mi pomáha s vecami, ktoré nie sú také dôležité a môžem mu ich zveriť.

Inokedy sa vypytuje, aká Safira bola, čo všetko mala rada, či bola šťastná, keď sa dozvedela, že ho čaká...

To teda bola. Nenašli by ste šťastnejšiu ženu ako Safiru, keď sa dozvedela, že je tehotná. Erica milovala od prvého momentu, čo sa o ňom dozvedela a s Jarethom sa do seba zamilovali ešte viac, ak to bolo vôbec možné. Safira by bola úžasnou matkou a som si stopercentne istý, že by bola pyšná, aký pozoruhodný mladý muž z Erica vyrástol. Škoda, že sa toho nedožila. Ten prekliaty osud nám ju musel vziať.

Zaujímalo niekoho, že bola milujúca manželka a čerstvá matka? Úžasná priateľka nás všetkých?

Nie, lovcom to bolo totálne jedno a bez milosti ju zabili pred Jarethovými očami, keď odchádzali z večere v nejakej ľudskej reštaurácii. Navyše vzali jej telo so sebou a Jaretha tak doriadili, že mohol byť rád, že prežil.

Zo straty Safiry sa spamätával dlho. Takmer celých päť rokov. O Erica sme sa počas tohto temného obdobia museli starať my, Jareth bol nepoužiteľný. Niekoľkokrát sa chcel zabiť, ale vždy sme mu hovorili, aby myslel na to, že má syna, o ktorého sa treba postarať a nebolo by fér, keby prišiel aj o otca. Po uvedomení si, že máme pravdu, začal po nociach stopovať lovcov a z pomsty ich zabíjať. Vybíjal si na nich všetku svoju zúrivosť. Vďaka tomu ostal pri rozume, a tak sme ho nechali robiť, čo musel.

Ja sám som si s ním veľakrát vyrazil a vyzúril sa na lovcoch. Dodnes podnikáme podobné nočné výjazdy a zastávame jedno veľké pravdivé krédo - aj tí čo lovia, môžu byť lovení...

Raz som to nevydržal a spýtal sa Erica, prečo sa na svoju mamu nevypytuje Jaretha. Odvetil, že otec o nej nerád rozpráva. Vraj ho to veľmi bolí a on mu nechcel spôsobovať zbytočnú bolesť. Nešlo mi ale do hlavy, prečo si vybral práve mňa. Michaela a Sandra by boli lepšou možnosťou, strávili s ňou oveľa viac času ako ja. Jeho odpoveď na túto otázku ma dostala a od deväťročnej verzie Erica som to rozhodne nečakal.

Tiež si prišiel o rodičov. Ty chápeš, aké to je.

Časom sa stali jeho občasné návštevy akousi zaužívanou tradíciou a musel som priznať, že ma vždy poteší, keď príde do pracovne a pomôže mi alebo mi iba robí spoločnosť. Erica pokladám za svojho mladšieho neposedného brata. Faktom bolo, že máme medzi sebou tak silné puto, aké nemám s nikým iným zo sídla.

A potom tu boli momenty, kedy mi vyslovene lezie na nervy a vrúti sa do pracovne ako naspidovaný blázon sršiaci takým množstvom pozitívnej energie, že človek má chuť priviazať ho o stoličku a prelepiť mu ústa páskou, aby na chvíľu sklapol. Niekedy ma vážne dokáže pobaviť, no častejšie ma vytáča. Eric bol špecialista v privádzaní ma do šialenstva tým, že do mňa stále rýpal. To dokáže bravúrne.

Kiss of death (SK) ✔Where stories live. Discover now