42. kapitola

10.9K 715 45
                                    


Keby bol naštvaný, v tom prípade by ma nenechal toľko si na neho vyskakovať. Pocítila by som jeho hnev, o tom som bola presvedčená. Ale evidentne si ma doberá rovnako rád, ako mi rád robí zle. Bol jednoducho komplikovaný.

Prezliekla som obliečky a tie špinavé hodila na jednu kopu. V kuchyni som si uvarila aspoň hrnčekovú polievku. Potrebovala som do žalúdka dostať niečo teplé, lebo ma začal bolieť. Už po prvej lyžičke mi bolo lepšie.

Spokojná som si ľahla do postele. O chvíľu vyšiel Dorian s uterákom okolo pása. Vyzeral presne ako ráno, ibaže nemal na tvári vražedný výraz. Vyškieral sa ako blázon. Sprcha mu asi tiež prišla vhod.

„Máš tu niečo na mňa?" položil mi otázku a stále sa usmieval.

Och, zabudla som na neho. Musím niečo pohľadať v skrini, tuším mi tu zostalo niečo po bývalom. Začala som sa dvíhať z postele.

„Ale môžem vedľa teba spať aj nahý, ak chceš," prehodil s náznakom flirtovania v hlase.

Len to by mi chýbalo. Prešla som okolo neho.

„Tak to beriem ako nie...Fakt sa ma to dotklo," predstieral dotknutý výraz.

Ja som na neho len neveriacky zízala. Kde sa to v ňom berie? Ako sa mohol tak meniť? Raz bol krutý, potom sa zabával a vtipkoval a zrazu bol zase bezcitný. Neprestanem mať z neho strach.

Ignorovala som jeho ľútostivý výraz a pokračovala ku skrini. Vzápätí za mnou doľahol jeho smiech. Zabával sa sám na sebe. Bože, jemu ta zábava asi fakt chýbala.

Siahla som do najhlbších zákutí svojej skrine, kde som pohádzala všetko, čo mi tu zostalo po bývalom hneď po našom rozchode. Volal sa Nick. Chodili sme spolu necelých päť rokov, v podstate od strednej. Keď som prešla na výšku, trochu sme sa odcudzili. No keďže som ho vážne milovala, nepovažovala som to za podstatné. Každý týždeň prišiel ku mne na celý víkend. Vtedy som sa cítila dokonale šťastná. Opantaná Nickom a láskou k nemu som si predstavovala, ako spolu zostaneme naveky. Odrazu sa medzi nami všetko rapídne zmenilo. Jeho pravidelné návštevy sa stali menej častými. Nakoniec zmizol z môjho života so slovami, že som bola omyl. Skutočne mi to zlomilo srdce. Bola som na dne. Práve Claire, Linda a Sarah mi boli veľkou oporou. Nikdy im nebudem môcť slovami vyjadriť vďaku, ktorú som k nim vtedy cítila. To bolo pred tromi mesiacmi.

Teraz som tu stála, hrabúc sa vo svojej skrini, aby som našla niečo na svojho manžela - upíra, pretože by som s ním nedokázala spať v jednej posteli len tak. Dorian zmenil môj život od základov a dal mi poznať, ako chutí skutočná bolesť a strach. Bolesť, ktorú mi spôsobil Nick, keď sa so mnou rozišiel, som po tom, čím som si prešla v Dorianovej prítomnosti, pokladala za bezvýznamnú. Bola to len špička ľadovca.

A ja som postupne klesala hlbšie a každým dňom spoznávala jej väčšiu intenzitu. Svet upírov bol plný krutosti, krvilačnosti, zvrhlosti a neutíchajúceho hladu po krvi, ktorú získavali od nevinných ľudí. A na sto percent bolo veľa upírov podobných Keithovi a Dorianovi. Takí sa navyše zabávali mučením a zabíjaním ľudských bytostí, akoby to boli ich hračky.

No tiež bol plný dokonalosti, bohatstva a zmyselnosti. Dorian ma doslova držal v zlatej klietke, od ktorej mal kľúč len on a podľa jeho slov ma nehodlá pustiť, kým nedostane to, čo chce. Každá vec, čo urobil, nasvedčovala tomu, že sa snaží Mikea rozzúriť a priviesť ho do nepríčetnosti, aj keď tvrdil, že to urobil, aby mal od neho pokoj. Popri tom mu však zostávalo dosť času na týranie a zneužívanie Mikeovej dcéry, ktorú si vzal ,,pod svoje ochranné krídla", keď ju vrhol do tohto sveta tým, že jej nanútil manželský zväzok.

Kiss of death (SK) ✔Where stories live. Discover now