12. She doesn't care

3K 146 4
                                    

Z pohledu Faith:

Dny ubíhaly tak rychle, až jsem začínala mít pocit, že se z plesu stane katastrofa. Nejdřív jsme měli nedostatek stolů, a pak se ztratily zbylé, ale nejdůležitější krabice, které jsme nakonec našli v kabinetu biologie. Opravdu nemám tušení, kde se tam vzaly, ale v tuhle chvíli je to můj nejmenší problém. A aby toho nebylo málo, tak Bieber a ty dvě paka přidělávali víc a víc práce místo toho, aby byli k něčemu užiteční. Nakonec jsme se shodli, že s Bieberem aspoň do plesu překonáme naši vzájemnou nenávist. Hádám, že konečně dostal rozum a rozhodl se přiložit ruce k dílu.

Právě teď stojím v prostředku tělocvičny a přemýšlím, jestli jsme na něco nezapomněli. Mám dneska dost práce a zítra je ples; což znamená, že nebudu mít čas to tu zkontrolovat, protože budu mít co dělat, abych se stihla připravit.

Přešla jsem k pódiu, na kterém jsme makali několik hodin. Začínala jsem na to všechno mít nervy, protože nejsem zrovna trpělivý a shovívavý člověk, ale uvědomila jsem si, že na tomhle plesu záleží celý můj život. Možná ne doslova, ale něco na tom bude.

Opatrně jsem vzala do rukou křehkou blýskavou korunku, která se třpytila na metry daleko. Nebude to maturitní ples, ale bude to stejně důležitá událost.

„No tak, Benson, tvoje určitě nebude,”

Otočila jsem se směrem k Bieberovi, který stál za pár sekund hned vedle mě s úšklebkem na tváři. Protočila jsem oči a pozorně sledovala drahocenný předmět. „Každý správný ples potřebuje královnu,” promluvila jsem poněkud klidným hlasem a lehce pokrčila rameny.

Bude to znít domýšlivě, ale...Co to melu? Já jsem domýšlivá, to musím přiznat. Jsem si skoro na sto procent jistá, že ta korunka bude moje. Neexistuje nikdo jiný, kdo by ji mohl získat. Lidé na škole mě budou volit už jen proto, abych jim věnovala jediný pohled. Ano, je ode mě hnusné, že jimi tak moc opovrhuju, ale respekt se z nebe jen tak nesnese.

„Jak myslíš, ale ty to určitě nebudeš,” naivně se zasmál a myslím, že se to jen snažil hrát, aby mě opět vyprovokoval. „Řekni...,” natočil na mě svůj pohled a uškrnul se. „...Jak budu vypadat já s korunou na hlavě?”

Chvilku jsem byla zticha a nakonec jsem se poddala nezastavitelnému záchvatu smíchu. Bieber a král plesu? Oh, jasně, a já jsem Katy Perry. Se svraštěným obočím po mně hodil uražený pohled. „Aspoň jednou k tobě budu upřímná,” z koutků očí jsem si setřela kapičky slz, které mi způsobil smích. „Jako největší pako na světě, protože někdo jako ty, si ji absolutně nezaslouží,”

Falešně zalapal po dechu a dlaň přiložil ke svému srdci, čímž mě donutil pohrdavě odfrknout. „Stejně o tu cetku nestojím,” mykl rameny. „Ale koukám, že ty ano,” zazubil se a já jsem okamžitě pochopila, že má něco za lubem. Ať už je to cokoliv, nesmí mu to projít.

„A proto se postarám o to, aby se královnou plesu stala kterákoliv dívka ze školy kromě tebe,”

„Opovaž se,” varovně jsem zasyčela. Teď rozhodně nemám čas na to, abych napravovala Bieberovy chyby. Začínám mít pocit, že se každou chvilku budu muset rozdvojit. I přes to, co jsem řekla, vím, že já a on jsme na stejné úrovni, takže to, že se stane králem plesu, je víc než pravděpodobné. Ovšem proč bych mu to měla říct a zvýšit tím jeho pokryteckou vypočítavost? 

„Nedělala jsem tohle všechno jen pro to, abych odešla s prázdnýma rukama,” zavrčela jsem přes zaťaté zuby a přiblížila se k jeho tváři. Doufám, že jsem to řekla dost jasně, protože nepotřebuju, aby začal dělat další problémy.

Dangerous PrincessKde žijí příběhy. Začni objevovat