11. Hypocrite

3.2K 142 4
                                    

Z pohledu Justina:

„Pan Bieber ihned zvedne hlavu z lavice a bude se věnovat výkladu na papíru,”

Ušima mi projel pronikavý hlas mého učitele, což mě donutilo slabě zamrkat. Jelikož jsem musel na pár minut usnout, nebylo lehké se orientovat ve výuce. Zpod hustých řas jsem nasměroval zrak na učitele, který mě rád oslovuje ve třetí osobě. Starci jako on jsou dávno v důchodu, ale jak se zdá, jemu se bolesti kloubů a podobné pitomosti ještě nedostavily.

„Omluvám se, Pane učiteli,” zamrmlal jsem s falešnou lítostí v hlase. „Kolikrát vám mám opakovat, že mě máte nazývat Panem profesorem?” upozornil mě, čímž nedonutil překroutit očima jen mě, ale i zbytek celé třídy.

Nadechl jsem se, abych mohl odpovědět, ale byl jsem přerušen dveřmi, které se zničehonic rozletěly. Do třídy vstoupila udýchaná Ciara a s úsměvem na rtech přešla ke katedře, za kterou seděl učitel. Oh, tedy Pan profesor.

„Zdravím,” kývla hlavou směrem k učiteli. „Slečno Fields, co si přejete?” usmál se, což se stává opravdu málokdy. Dalo by se říct, že je Ciara jedna z jeho oblíbenkyní, takže se ani není čemu divit. Kdybych byl holka s velkými prsy, taky bych se mu líbil.

„Poslala mě sem slečna Bur...” zasekla se, protože je stejně jako ostatní zvyklá nazývat ředitelku naší školy příjmením. „...Chci říct Paní ředitelka,” opravila se. „S Britney pomáháme Faith s přípravou plesu a potřebujeme pár pomocníků,”

„Nemyslím si, že je slečna Benson zrovna vhodný výběr na organizátorku,” vyslovil svou myšlenku nahlas, čímž přinutil pár lidí k tichému smíchu. „Pokud si dobře vzpomínám, tak jste byl z loňského plesu přímo nadšený,” poznamenala Ciara moudře.

„To je pravda.” uznal a postavil se ze židle. Rozhlédl se po třídě a v rukou držel něco, co připomínalo písemky. „Tři z vás můžou jít, ostatní si napíší test,” oznámil. Zděšeně jsem mihal zrakem z Ciary na něj a horlivě uvažoval. Dostat za pět anebo přežít ve společnosti Benson? Myslím, že můj výběr je jasný.

„Hlásím se jako dobrovolník,” zvedl jsem ruku, na což se ke mně ostatní otočili. Ihned to zopakovali a za malou chvilku byla třída zaplněná rukama ve vzduchu. Zachechtal jsem se a doufal, že mě ten starý tupec nenávidí natolik, aby mě tu nechal trčet.

„Proč zrovna vy, Bieber?” zamračil se a pohlédl na mě zpod brýlí. „Protože jsem ochotný obětovat se a vynechat jeden jediný test, na který jsem se učil celý víkend,” řekl jsem chytře, protože na něj tyhle falešné inteligentní věci zabírají. Ano, lhal jsem. O jeden hřích navíc nebo ne? Stejně skončím v pekle.

„Bieber, Butler, Somers,” oznámil naše jména a já jsem okamžitě vyskočil na nohy. Já, Chaz a Ryan ve stejné místnosti jako Benson a její pipky? To bude masakr. „Děkuju, Pane profesore,” Ciara vlídně poděkovala, což mě přinutilo udělat na tváři znechucenou grimasu z toho, jak moc milá k němu byla. Věnoval jí zapšklý úsměv a rukou nám pokynul k odchodu. Otevřel jsem ústa, protože mě na jazyku pálila vtipná poznámka, kterou jsem ze sebe musel dostat. „Táhněte,” zasyčel, na což jsem ucouvl a ruce obranně zvedl před sebe. „Přeju pěkný zbytek hodiny.” ušklíbl jsem se směrem k ostatním, kteří po mě házeli závistivé pohledy.

Všichni čtyři jsme šli v tichosti chodbou až do tělocvičny. Ohledně té noci, kdy jsem vezl Benson domů, není o čem mluvit. Dodržela své slovo a nic neřekla, zatímco já jsem nazpět mlčel o tom, že jsem ji vezl domů. Samozřejmě bych to nikdy neudělal, ale v tu chvíli mi to přišlo jako správná věc. Bylo to něco za něco a každý dodržuje svou část dohody, takže se není čeho obávat.

Dangerous PrincessKde žijí příběhy. Začni objevovat