67. Fast drive

1.2K 65 1
                                    

Z pohledu Faith:

„Myslím, že nám nic nechybí," usoudil Twist, přelétajíc pohledem po sbírce zbraní. „Máme všechno."

Kývajíc hlavou na souhlas jsem pro jistotu vše ještě jednou propočítávala. Ať už se bude jednat o pistoli nebo vrhací nože, každý z nás bude opatřen alespoň jednou zbraní. Jimmy, Twistův kamarád, byl sice ochotný prodat nám zboží se slevou, ale i tak z toho byla pořádná suma peněz.

„Já už mám taky hotovo," Flores pyšně poplácal rukou své nablýskané fáro. Na poslední chvíli si totiž usmyslel, že je třeba ho trochu vypucovat, což stejně bylo úplně k ničemu. Jestli se jejich zběsilá jízda zvrtne, tak bude rád, když mu na autě zůstane alespoň čelní sklo.

„Jazz, jak jsi na tom?" Zakřičela jsem přes rameno na Jazmyn, jež stála až na druhé straně našeho skladu, snažíc se chytit nějaký signál. Poskakovala s GPS lokátorem z místa na místo a vypadala tak komicky, že jsem se zkrátka neubránila smíchu.

„Nemůžu ho...Počkej, něco mám!" Hlasitě zavýskla, přičemž jsme na ni všichni v plném očekávání otočili hlavy. „Je pořád v Las Vegas," oznámila. „Ukazuje mi to Fremont Street."

Zaskočeně jsem sebou ucukla vzad a zadívala se na Twista, který vypadal stejně zaraženě. „Víš to jistě?" Ujišťujíc se jsem vykročila Jazmyniným směrem, abych se přesvědčila na vlastní oči.

„To je hovadina," vyštěkl Twist, nahlížejíc přes mé rameno. „Je to nejrušnější ulice ve Vegas, co by tam McCurry asi dělal? Myslel jsem, že se bude schovávat na nějakém opuštěném pozemku."

Představovala jsem si to úplně stejně jako on. Doufala jsem, že bude mít McCurry další dům někde na samotě u lesa, kde ho překvapíme a on půjde ke dnu. Jak ho ale najdeme v tak rušné čtvrti města? Tímhle se věci maximálně komplikují.

„Bude tam hodně lidí," podotkl Flores, jako by to nám ostatním nedošlo. „Nemůžete zaútočit, riskovaly byste tím až moc."

Jeho slova ve mně vyvolala záchvat hněvu. Celý den myslím jen na to, jak toho grázla konečně sejmu k zemi. Ta představa mi dodává sílu, jsem odhodlaná udělat pro to cokoliv. Věřím, že tuhle překážku zvládneme překonat.

„Vylákáme ho jinam," krčíc rameny jsem předstírala nezájem vůči pachu obav, který pohltil celý sklad.

„Na to nebude čas," namítla Jazmyn a já jsem ji pohotově spražila pohledem. Dneska se žádné podpory asi nedočkám.

V momentě, kdy mě trefila do obličeje huňatá černá mikina, jsem zmateně nakrabatila čelo. Ještě než jsem se stihla na něco otázat, ozval se Twist přísným hlasem: „Tak jsme narazili na menší zádrhel, no a co?! Vypořádáme ses tím, hlavně se musíme řídit podle plánu." Vždycky byl vůdčí typ, to se musí nechat. Je jen škoda, že jsme se naučili táhnout za jeden provaz až po tak dlouhé době.

„V tom případě bychom se do toho měli pustit," Morris nervózně přelétl pohledem po svých hodinkách. Přetáhla jsem si mikinu přes hlavu a poté mu zlehka nadzvedla pravou ruku, abych se mohla podívat na čas.

Významně jsem pohlédla na Twista, čímž jsem mu dala najevo, že opravdu musíme začít jednat. Přišla ta správná chvíle. Na znak pochopení přikývl a pak prohodil několik posledních slov s Alfredem, na což jsem využila příležitosti a přešla k Jaxonovi.

„Hodně štěstí, Faith," zlehka se usmál, „budeš ho potřebovat."

Měl pravdu, a proto jsem nic nenamítala. Vtáhla jsem ho do pevného objetí, snažíc se dát najevo, jak moc jsem na něj pyšná. Vím, že to z toho jednoduchého gesta nebylo znát, ale opravdu to tak bylo. Dobrovolně prošel mým tvrdým výcvikem a dál zdokonaloval svoje schopnosti, nemluvě o tom, že to byli právě on a Jazmyn, kdo při mně stál celé roky.

Dangerous PrincessKde žijí příběhy. Začni objevovat