10.kapitola - Cherry

899 51 9
                                    

Ačkoliv patrně nechtěl, tak se mě Danny dotkl na tom nejcitlivějším místě. Začal mluvit o Taylerovi a to jsem nezvládla. Chtěla jsem vystoupit a dojít to snad pěšky, ale nebylo to možné. Radši jsem dělala že spím, dokud mě Danny nevzbudil.

,,Je tam nějaká bouračka a jsou tam fízlové." rozbušilo se mi srdce.

Obhlíželi jsme všichni situaci jako blázni, protože každý policajt na silnici je pro nás hrozbou. Projížděli jsme okolo nějaké nehody a naštěstí tam byla delší kolona aut, tudíž jsme se mezi nimi ztratili.

Bylo skoro poledne a tak jsme zastavili na obědě v nejbližším motorestu. Nejprve jsme šli s Royem a Cherry a pak šla druhá skupinka kvůli bezpečnosti.

Roy byl všímavý, a když jsem byla lehce zamlklejší nenápadně drcnul do Dannyho, ale ten jen zavrtěl hlavou, jako že to nechce řešit. Dělala jsem, jako že to nevidím a dál jsem si četla denní tisk.

,,Hele Royi, ještě chceš vyměnit spolujezdce?"

,,Copak? Danny to neumí rukou?" začal se tlemit, ale byl sám.

,,Nech si ty legrácky, on ti to Jessie vysvětlí." zvedla jsem se a odešla na záchod.

Chtěla jsem si nafackovat. Takhle se pustit do Dannyho, to byla ale kravina. Je to jeho věc a já nemám právo mu do toho kecat. Taky jsem chtěla dát Taylerovi za vyučenou, ale neměla jsem finance. Proto mě to hned tak trklo. Jakmile se vrátím domů, dám mu co proto.

Po cestě z Nového Mexika do Amarillo v Oklahomě jsem se posadila k Royovi do auta. Sypal ze sebe jeden vtípek za druhý, ale pak najednou zvážněl.

,,Jste se s Dannym chytli?"

,,Jen jsem nesouhlasila s jeho životním stylem a on se mohl zbláznit."

,,Jo, pokud máš na mysli Bethany, takto je citlivý téma."

,,Ale proč tu holku tak hrotí?"

,,To víš, ublížila mu. Od té doby se bojí jinou holku oslovit. Má prostě trauma."

,,On neměl žádný vztah?"

,,Hele nechci kecat blbosti, ale řekl bych, že neměl ani žádnou holku."

,,Počkej, jako že s žádnou nespal? Vždyť je mu tak třiadvacet, ne?"

,,Hele není to tady..." ukázal na rozkrok. ,,...ale tady." zvedl ukazováček k čelu.

,,Jako, že má psychický blok vůči ženským?"

,,To bude přesně ono."

,,Ale proč je tolik posedlý tím, že se jí pomstí?"

,,Já ho možná chápu. Zničila mu život. Má kvůli ní trauma a já bych ji taky možná chtěl zničit ten její."

Přemýšlela jsem nad tím, co Roy říkal. Nemohla jsem prostě uvěřit tomu, že Danny neměl holku. Zdálo se mi to tak neuvěřitelný. Proto byl tak odtažitý a choval se tak divně. Nechtěla jsem mu ublížit, když jsem o něm vlastně nic nevěděla. Jen zběžně, co mi Danny řekl, ale to byla jen špička ledovce. Všechno důležité zůstalo pod povrchem a já o tom netušila. Možná toho bylo víc a on si to jen nechával pro sebe. Všechno to měl v sobě a trpěl.

Hodiny ukazovaly půlnoc, když jsme zastavili u motorestu v Oklahoma City. Dali jsme si večeři a na Dannym bylo vidět, že byl unavený. Tentokrát jsem měla řídit já a tak jsem se bez dalších slov nakýblovala zpět k Dannymu do auta na místo řidiče. Danny chvíli zaváhal, ale na to se posadil vedle mě.

,,Prospi se. S Jordim to prý nejde, říkal Roy."

,,Jo dík." položil si sedačku a chvíli zíral do stropu.

,,Danny, kdybys potřeboval pomoct s tou Bethany, jsem ti k dispozici." sledovala jsem ho periferně.

,,Jak to myslíš?"

,,Říkal jsi, že to nenecháš jen tak. Když ona zničila tobě část života, zasloužila by si, abys ty jí zničil ten zbytek."

,,Změnila jsi názor?"

,,Přemýšlela jsem nad tím."

,,S Royem?"

,,No dobře možná mi něco málo řekl, ale vím, že to, co my všichni víme o tvým životě je stejně jen špička ledovce. Trápíš se a tohle nebyl jediný důvod."

,,Už to nebude trvat dlouho. Za to šikanování se jim pomstím a Bethany to odsere nejvíc." vypadal naštvaně.

,,Zaslouží si to. Pomůžu ti se vším."

,,Proč to děláš?"

,,Protože ačkoliv děláš tohle, děláš to z nějakého důvodu a ne jen pro zábavu. Ten důvod má jméno a já tě naprosto chápu. Jsi jinak hodný člověk a zasloužíš si něco jiného."

,,Znáš mě tak půl roku, jak můžeš tvrdit, že jsem hodnej? Pašuju drogy a zabíjím tím svinstvem něčí děti, to není dobrý. Jsem sobec. Abych se měl dobře, ničím život ostatním."

,,Už ho máš parádně zničený, takže už o tom nemluv. Co o ní vůbec víš? Jak dopadla po střední škole?"

,,Nešla na vejšku. Dělá modelku nebo tak něco."

,,Takže štětku s lepším pojmenováním."

,,Ty o tom víš své?"

,,V New Yorku nikdy neprorazíš, protože bys měl talent."

,,Možná bys jí měl navrhnout lepší nabídku než má teď." šibalsky jsem se na něho usmála a jemu to očividně v hlavě pěkně šrotovalo.

Když jsme míjeli město Nashville v Tennessee, měli jsme už velkou část cesty za sebou. Byli jsme unavení a nemohli jsme se dočkat až dorazíme do New Yorku.

Celý zbytek cesty jsem už jela s Dannym a vymýšleli jsme různé plány, jak zničit té Bethany život.

Jak já jsem Dannyho začínala chápat.Byl úplně jiný než ostatní a to se mi na něm líbilo. Neměl přihlouplé narážky na můj zadek a ani se neptal na můj sexuální život jako Roy. Cokoliv jsem řekla, vyslyšel mě a neignoroval. Kruci, kdyby takový byl Jessie.

Jakmile jsme se vrátili do NY, hned mě chtěl vidět, jenže já na něho náladu moc neměla. Byla jsem unavená a měla jsem plnou hlavu Dannyho, Taylera a přicházejících Vánoc.

Dva dny před vánoci jsem nakupovala dárky a rozhodla se je nakonec strávit s rodinou. Jenže problém byl ten, že jsem se trochu štítila vůbec vejít do toho bytu. Naproti bydlel feťák, nad nimi nějaká špína a smradlaví důchodci. Ten barák byl hnus. Oproti mému čistému bejváku na Manhattanu.

Prostě jsem si zvykla na onen luxus a odmítala jsem se jen posadit v těch pekelně drahých džínách na tu špinavou pohovku plnou nějakých breberek.

,,Tati, chci, abyste se přestěhovali. Sehnala jsem vám byt za super cenu."

,,Julie, já jiný byt neutáhnu. Navíc to mám blízko do práce a Polly to má blízko do školy."

,,Ale tohle je hnus. Chci, abyste žili trochu na úrovni."

,,A kde bydlíš ty, že jsi nás tam ještě nevzala?" rýpala Polly.

,,Něco vám řeknu, ale slibte mi, že mě nebudete odsuzovat."

Oba se na mě podívali s přimhouřenýma očima a čekali, co jim povím.


Inferno - Cesta do pekelKde žijí příběhy. Začni objevovat