Hoofdstuk 4

9.5K 288 23
                                    

pov Kate-lyn

Ik loop naar buiten en voel de frisse buitenlucht in mijn gezicht. Na een paar minuutjes loop ik verder naar mijn werk. Als ik aankom wordt ik blij begroet door mijn baas. "Hey Kate ik wilde even vragen of je morgenavond ook kan werken?" Vraagt Bart mijn baas aan mij. "Nou eigenlijk niet, een vriend van mij heeft gevraagd of ik mee wilde gaan naar de club voor zijn verjaardag" zeg ik als ik mijn jas ophang. "Oh oke ik vind ook dat je moet gaan je hebt al zoveel ingevallen voor andere collega's dat je nu ook wel eens nee mag zeggen. Veel plezier nog morgen hé". "Dank je wel" zeg ik nog en loop dan naar de toiletten en fatsoeneer mijn haar. Daarna loop naar de keuken om iedereen succes te wensen en voeg me dan bij de rest van de serveersters. "Heey Kate vind je het goed dat ik vandaag tafel 02 en tafel 04 krijg en dat jij dan tafel 16 en tafel 24 krijgt?" Vraagt Samantha. "Ja tuurlijk" antwoord ik en zet het in het systeem.

"Dank je ik heb namelijk last van mijn knie en dan hoef ik niet zo veel te lopen". "Geen probleem en ik hoop dat het snel weer beter gaat met je knie" zeg ik en leg mijn hand op haar schouders. "Ja ik ook ik heb het nu voor elkaar gekregen dat ik alleen het voorste gedeelte heb van het restaurant en dat was echt een heel gedoe om met iedereen te wisselen" zegt ze uitgeput. Samen schieten we in de lach. "Nog een kwartiertje voor binnenkomst van de klanten, zorg dat jullie klaar staan" roept Bart naar ons toe.

Een kwartiertje later stromen de eerste gasten binnen. Ik zie dat er een hele familie binnenkomt en aan tafel 20 gaan zitten. Ik pak mijn telefoon en de menu's en loop dan naar tafel 20 toe. "Hallo welkom bij ' Hilton' zeg ik vriendelijk. Hier zijn de menu's"  zeg ik terwijl ik ze de menu's geef. "Willen jullie al iets te drinken bestellen?". "Ja graag , Ik wil graag thee" zegt de vrouw voor me. Als ik even later al het drinken heb opgenomen Loop ik terug naar de keuken en pak daar de glazen en schenk het drinken in.

Als ik alles heb ingeschonken loop ik terug naar de tafel en neem ook de voor en hoofdgerechten op. Daarna loop ik door naar Tafel 27 waar een jong stelletje van 15 zit. "Hallo welkom bij 'Hilton' " zeg ik en geef ze de menu's. Als ik hun de cola en de sinas geef die ze hadden bestelt zie ik dat er mensen gaan zitten aan tafel 24 gaan zitten. Wat me er aan herinnerde dat ik die tafel vandaag moest bedienen.

Ik neem de bestelling op van het stelletje en loop dan naar tafel 24 toe. "Ja maar ik mis hem dus wel heel erg sinds hij naar dat internaat is gegaan" Hoor ik een meisje van ongeveer 16 zeggen. "Je heb echt geluk dat hij op een jongensinternaat zit ,Jeroen zit op een gemixt internaat, Ik ben iedere dag bang dat hij met een ander meisje zoent." zegt waarschijnlijk haar zusje. "Ehm welkom bij 'Hilton' "zeg ik vrolijk en neem hun drinken op en geef ze de menu's. Als ik even later terug kom met het drinken en het allemaal op tafel heb gezet stoot ik tegen het meisje haar stoel aan en haar telefoon valt op de grond. Ik duik op de grond en pak hem op. Als ik op het beeldscherm kijk zie ik een foto van het meisje zoenend met een jongen die me heel bekend voor komt: Nick. Die vuile schoft. "Sorry zeg ik het spijt me heel erg maar leuke achtergrond" zeg ik mijn boosheid verborgen achter een fake glimlach. "Geeft niet hoor en dat is mijn vriendje Nick" vertelt ze. "Oh jullie zien er cute uit jullie passen denk ik wel bij elkaar" zeg ik gemeend. "Dank je".

Ik neem hun bestellingen op en loop dan terug naar de keuken. Ik pak de bestellingen van tafel van tafel 20 en bezorg ze daarna bezorg ik ook het eten van tafel 27. Nick heeft een vriendin. En die schoft zoende mij! Of nou ja probeerde. Dit kan hij niet maken ,dit meisje heeft ook gevoelens en als ik thuis ben zal ik heb dat is even goed duidelijk maken!

De rest van de avond zit ik met opgekropte woede. Als de mensen van tafel 24 aan het afrekenen zijn geeft het meisje me haar nummer nog. "Mijn naam is trouwens Lisa" zegt ze. "En ik denk dat we goede vriendinnen kunnen worden" zegt ze nog voordat ze haar jas pakt en naar buiten loopt. Als ik eindelijk klaar ben met werken loop ik weer terug naar het internaat.                                                                                                          

Als ik voor mijn kamer deur sta hoor ik Nick praten tegen Jayden. " Ja man en toen hebben we gezoend, Ze zoende echt lekker" hoor ik Nick zelfvoldaan zeggen. "Nice man" antwoord Jayden daar op. Ik loop naar het stel toe. " Wat zit jij hem allemaal wijs te maken, ik duwde je zo snel mogelijk weg Schoft" Ik spuug het zowat uit. "Schoft? dat doet pijn babe" zegt hij met een hand op zijn hart. Ik snuif boos. "Noem me geen babe" zeg ik boos. "Waarom doe je zo boos dan wat heb ik verkeerd gedaan?" zegt hij met een grijns.

"Je bent haar gewoon vergeten hé?" vraag ik ongelovig. "Wie? Waar heb je het over?" vraagt Nick en ik zie een niet begrijpende uitdrukking op zijn gezicht. "Lisa" zeg ik. Hij schrikt even bij die naam. "shit " mompelt hij in zichzelf. Toch hard genoeg voor mij om het te kunnen horen. "Ik ben nu te boos, en ik wil geen dingen doen waar ik later spijt van ga krijgen" zeg ik en loop weer richting de deur. "Waar ga je naar toe?" vraagt Jayden die heel de tijd stil heeft toegekeken naar het schouwspel. "Ergens" zeg ik en loop de deur uit

-----------------------------------------------------------
Wie willen jullie bij elkaar? laat het weten in de reacties. ❤

love Y'all

follow

vote

comment

~Norah

All boys schoolWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu