35❤

1.3K 155 28
                                    

O PÁR DNŮ POZDĚJI
Dnes je s Justinem náš den. Máme svatbu. Nemusím snad vůbec ani zmiňovat, že jsem z toho docela nervózní, ale i to, že se šíleně těším.„Jsi nádherná” vydechne Emily, když mi dozapíná šaty.

„Děkuju” usměju se. Emily mi dá závoj, který zůstává ještě vzadu. Do pokoje se zaklepáním vtrhne Lex. „Jste připravené?” zeptá se a já přikývnu. Až teď se Lex podívá na mě a sjede mě pohledem od hlavy až k patě. „Sluší ti to” usměje se a já opět poděkuju.

„Můžem jít?” zeptá se mě Lex. Jelikož mě nemá kdo odvést k oltáři, tak mě odvede Lex. Všichni tři opouštíme šatnu a jdeme do sálu, kde se bude odehrávat obřad. Uslyším hrát svatební hudbu. Napřed jde Barunka s Emily jako družičky. Emily si stoupne u Justina, jako náš svědek. Lex mi dá závoj dolů přes obličej.

„Jsem nervózní” šeptnu. „Nemáš z čeho” usměje se na mě. „Pojď”nabídne mi rámě a já ho přijmu. Společně s ním jdeme úzkou chodbičkou a po bocích jsou řady židliček, na kterých sedí známí lídi. Najednou se všechny pohledy přesunou na mě. Na sucho polknu a společně s Lexem jdeme do předu. Svůj pohled přesunu na Justina, který s úsměvem stojí u oddávajícího. Vidět Justina tam jen tak stát čekající na mě ve mě vyvolává pocit štěstí. Není to pocit. Opravdu jsem šťastná. Tento den jsem si plánovala od malička. I když tu není moc lidí jak jsem vždy chtěla, tak jsou tu lidi, které miluju.

-----------------------------------------------------------

„Nemůžu tomu stále uvěřit” zasměju se, když s Justinem tančíme. „Čemu? Že tančím nebo, že jsme se vzali?” zeptá se a já se uchechtnu „obojí” zasměju se. „Jsem tak šíleně šťastná” obejmu ho a v obětí se hýbeme v rytmu pomalé písničky.

„Já taky” zašeptá a dá mi pusu do vlasů.  Cítím se plná štěstí. Kolem sebe mám lidi, které miluju a tančím s člověkem, který je pro mě vším. Kéž by tohle trvalo navždy. Kéž bych byla stále šťastná.

DALŠÍ DEN
Otevřu pomalu oči a rukou hledám Justina jestli není vedle mě. Vedle mě je však prázdno. Nesouhlasně zakňučím a hlavu si zabořím více do polštáře. Po chvilce se otevřou dveře a v nich stojí Justin a v ruce drží tácek s plačinkama a džusem.

„Mňám” vyjeknu a vyhoupnu se do sedu. Justin se uchechtne a jde i s táckem ke mě. „To je pro mě?” ukážu na tácek a uculím se.

„No pro koho jiného” protočí očima a zasměje se. „Takže teď budu dostávat každý den snídani do postele?” zeptám se, když mi Justin pokládá tácek na má stehna. „No moc si nezvykej”

„Škoda” udělám smutný výraz a vrhnu se do jídla. „Bože to je dobré” vydechnu s plnou pusou jídla. „Do kolika jste chlastali?” zeptám se, když polknu sousto. Emily, Lex a Justin šli ještě pít. Toho já jsem se už nezúčastnila a šla jsem spát

„Asi tak do půl paté” odpoví mi. „Se divím, že jsi vzhůru” pozvednu obočí a napiju se džusu. „Barunka mě vzbudila” vysvětlí a já jen přikývnu „a Lex a Emily ještě spí?” zeptám se. „Jo” odpoví mi. Když všechno dojím tak tácek dám bokem. Spustím nohu na zem a ze země si vezmu protézu. Nasadím si ji a postavím se na nohy. Justin se hned objeví přede mnou a políbí mě. „Krásne ráno”zašeptá mi na rtech. Usměju se, ale najednou můj úsněv opustí mou tvář. „Co ti je? Jsi celá bledá” řekne a pohladí mě po tváři. Najednou se můj žaludek obrátí vzhůru nohama.

„Budu asi zvracet” zašeptám a dám si ruku před pusu. V rychlosti dojdu do koupelny a skloním se nad záchod a celej svůj žaludek vyklopím ven do záchodové mísy.

„V pohodě?” dojde do koupelny Justin a já se opřu zády o zeď. „Jo v pohodě. Asi jen ranní nevolnost” mírně se pousměju. „Bude to v pohodě” pousměje se na mě a pomůže mi vstát ze země. Cítím se každým dnem slabší.

Cigarettes? No, thanks. 2Kde žijí příběhy. Začni objevovat