Fianto Duri

81 1 0
                                    

,,Alle leerlingen en docenten zich nu verzamelen in de schoolkantine!'' Hoor ik Justin door de microfoon roepen. Ik wacht nog even tot dat ik zie dat iedereen in de kantine is en dan haast ik me naar buiten. Ik loop het schoolplein op en houd mijn toverstaf om hoog. ,,Fianto Duri!'' ,,Fianto Duri!'' Hoor ik iemand naast mij roepen. Ik kijk naast me en zie de directrice van hogwarts naast mij staan en naast haar verschijnselen nog een aantal andere van hogwarts. Ik lach en focus me weer op de spreuk. Na even is het het bescherm schild vervolledigt en loop ik naar de docenten die me kwamen helpen. ,,We dachten dat je wel wat hulp kon gebruiken. Ik glimlach als bedankje en draai me daarna om om naar binnen te gaan. ,,Heaven?'' Ik draai me om naar de directrice en ze vervolgt haar zin. ,,Wij zullen hen zolang mogelijk tegen houden hier buiten. Zorg er voor dat iedereen binnen veilig is. En wees bewust dat dit nog niets zal zijn vergeleken met wat er op Hogwarts zal gaan gebeuren.'' Zegt ze met een zorg in haar gezicht. ,,Zal ik doen.'' Antwoord ik haar en vervolg mijn weg naar binnen. 

Ik loop naar de kantine en word daar meteen aan gekeken. Ik negeer het en loop naar Justin. ,,Wat heb je ze verteld?'' ,,Niets, ik wist niet wat ik ze moest vertellen dus zei ik dat ze op jou moesten wachten..'' Ik knik en draai me om naar de mensen die me vol spanning aan staren in de hoop dat ze antwoord zullen krijgen. ,,De school is in levensgevaar. We zullen aangevallen worden door..'' Even onderbreek ik mijn zin en kijk naar beneden. ,,We zullen aangevallen worden door de volgelingen van het meest gevaarlijke wezen dat ooit bestaan heeft.'' Ik kijk recht in de gezichten van de mensen die voor mij zitten en zie hun gezichten vol met onbegrip en angst staan. Ik pak mijn toverstaf en richt hem op mezelf. ,,Ascendio'' Fluister ik zachtjes en ik ga langzaam omhoog. En 2 tellen later ga ik weer naar beneden. ,,Luister de school word beschermd door een krachtveld maar ik weet niet voor hoelang die het gaat houden. Buiten staan een aantal van de beste docenten van de toverschool en die zullen ze zo lang mogelijk proberen tegen te houden. Ik zal zometeen een spreuk op de kantine doen zodat het onzichtbaar word voor de mensen van buiten af. En ik zal buiten de wacht houden. Maar tot dat het over is moeten jullie hier zo stil mogelijk blijven. jullie zijn dan misschien wel onzichtbaar maar ze kunnen jullie nog steeds horen.'' Ik zucht en kijk nog 1 keer rond. Ik sta op en loop naar de 'open muur' waardoor je de kantine in en uit kan gaan. ,,Protego Maxima'' Spreek ik uit en de kantine begint te verdwijnen. Ik blijf nog even staan en loop dan wat verder van de kantine weg.

,,Heaven kijk uit ze komen!'' Hoor ik iemand roepen. Ik houd mijn staf paraat en ga klaar staan voor de aanval. ,,Wel, wel, wel als dat ons kleine prinsesje niet wel niet is.'' Hoor ik Vlom roepen. ik slik en wil een spreuk op hem uit spreken maar hij is me voor. ,,Curcio!'' Roept hij en onmiddellijk gil ik door de helse pijn die door mijn lichaam stroomt. ,,Vlom stop, straks maak je haar nog dood. Satan wil haar levend hebben, weet je nog.'' Onmiddelijk stopt de pijn en probeer ik recht te staan. Ik voel de woede en verdriet door mijn aderen stroomt. Ik sta recht en kijk Vlom recht in zijn ogen aan. Ik zie hem even slikken terwijl ik mijn staf op het richt. ,,Curcio!'' roep ik uit. Hij gaat dezelfde pijn als mij voelen. Ik ga door tot hij nog lichtjes schokkend op de grond licht en focus me dan op de jongen naast hem. Ik kijk hem recht in z'n ogen aan en hij mij. ,,Heaven?'' ,,Jaden?'' De jongen krijgt tranen in z'n ogen en loopt op me af. Ik sta verstijft bij de verschijning van deze jongen. Hij slaat zijn armen om me een en ik begin te huilen. ,,Het spijt me'' Snik ik terwijl ik mijn armen ook rond Jaden sla. 


Don't Judge MagicWhere stories live. Discover now