Expecto Patronum

127 3 1
                                    

,,Justin, we moeten praten.'' Zeg ik tegen Justin. Justin knikt en we nemen plaats aan de tafel tegen over elkaar. ,,Hendrica!'' Roep ik en ze weet wat ik bedoel want ze verlaat braaf de kamer. ,,Oke. Je moet beseffen dat je dit geheim moet houden. Alles wat er nu gaat gebeuren etc.'' Justin knikt. ,,Je moet weten.. Dat je nu ook gevaar loopt. Je kunt.. We kunnen voorlopig niet terug naar de mensen wereld. Het is te gevaarlijk. Er zijn wezens in bijde werelden die het verschil niet zien tussen het goed en kwaad aardige. Als ze je zien, zullen ze je vermoorden. Er is 1 spreuk om ze te verjagen, dus je zult bij me in de buurt moeten blijven.'' ,,Ik kan niet meer terug naar de mensen wereld?'' ,,Voorlopig wij allebei niet.'' ,,Maar..'' ,,Ik weet het! Je bent beroemd blablabla. Van mij mag je gaan I don't give a fuck. Maar besef dat je binnen de kortste keren vermoord zult worden.'' Ik zie Justin even slikken. ,,Hier is ook goed.'' Ik knik.

,,Ik zal je onze kamer laten zien.'' ,,Onze?'' ,,Denk jij dat ze hier genoeg ruimte hebben om iedereen 1 kamer te geven?'' ,,Heb je gezien hoe groot het hier is?'' ,,Heb je gezien hoeveel leerlingen er hier op school zitten?'' ,,True..''

,,Dit is best wel oké.'' Zegt Justin de kamer rond kijkend. Ik knik instemmend en laat hem de hele kamer zien.

,,Zullen we gaan slapen? Het is nog al laat..'' Stelt Justin voor. Ik knik en we kleden ons allebei apart om.

,,Truste Heaven.'' ,,Truste Justin.'' Antwoord ik terug.

,,You can't hide your friend and yourself forever, Heaven. I will always find you!'' Hoor ik Satan zeggen. Ik schrik bezweet wakker en kijk om me heen. Ik zie Justin nog al een roosje slapen. Ik heb geen slaap meer dus ga ik maar wat oefenen. Ik stap zo stil mogelijk uit bed, wat niet geheel geluidloos gaat aangezien de vloer kraakt. Ik loop naar de deur maar voor dat ik de deur open had hoorde ik Justin. ,,Wat ga je doen?'' ,,Oefenen.'' ,,Zo laat?'' ,,Ik kon niet meer slapen.'' ,,Ik ga met je mee.'' ,,Wees wel stil dan.'' Ik zie Justin zachtjes uit bed komen maar hij kan niet goed zien waardoor hij tegen de kast aan loopt. Ik grinnik zachtjes. ,,Lumos.'' Zeg ik zachtjes en de punt van m'n stok geeft licht. ,,Had je dat niet kunnen doen voor dat ik tegen die kast op knalde?'' ,,Nee sorry'' Zeg ik met een kleine lach op m'n gezicht. Justin schud z'n hoofd en volgt me naar de oefen kamer. ,,Is het goed als ik hier ga zitten?'' Zegt Justin al gapend. Ik knik. Ik ga klaar staan en focus me op een blije herinnering. ,,Expecto Patronum!'' Zeg ik duidelijk. En er komt een vel licht uit m'n staf en uit het licht komt een Hert lopen. Ik hou ongeveer 3 minuten m'n concentratie en laat m'n concentratie dan los. ,,Wow..'' Zegt Justin. ,,Nu is het nog leuk ja. Tot je het moet gebruiken..'' Ik oefen nog een aantal keer en als ik klaar ben zie ik dat Justin inslaap gevallen is. Ik lach even omdat hij best wel schattig ligt. Ik stop met toverstok weg en til Justin voorzichtig op. Niet als in een bruid ding iets maar gewoon op m'n rug.

Ik leg Justin in bed en ga zelf ook in bed liggen. Ik kijk naar Justin die als een roosje ligt te slapen. Waarom moest hij nou naar buiten komen? Hij verdient dit niet.. Ik denk nog een poosje na over hoe ik Justin de hele tijd kan beschermen ookal heb ik school. Maar uiteindelijk val ik inslaap.

Don't Judge MagicWhere stories live. Discover now