Hoofdstuk 11

4.6K 168 13
                                    

Die avond dacht ik alleen maar aan de foto van Lisa en Dave, moest ik Dave vertrouwen? Ik snapte eigenlijk niet waarom ik hem niet vertrouwde en Lisa wel. Misschien klopte er wel iets niet aan Dave.. Of ratelde ik nu door? Ik had altijd een hekel aan vragen waar ik nooit een antwoord op had en daar had ik de laatste keren steeds meer last van. Toen die me vast greep nadat ik hem had geslagen... ''Je hoeft me niet te slaan hoor je? Je bent dom dat je in die onzin geloofd. Zie je dan niet dat ze die foto heeft bewerkt?'' Had Dave gezegd. Hij klonk zo fel, brutaal, ongevoelig en hij kneep zo hard! Maar, nadat ik hem geloofde had die weer schoonheid tegen me gezegd met die lieve stem van hem. Hij kon me niet bedriegen toch? Ik werd moe van mezelf dat ik niet wist wie ik moest geloven. Maar, ik werd verdrietig van de gedachte dat Dave wél met Lisa had gezoend en daardoor wilde ik het niet geloven. Duidelijkheid kon toch geen kwaad? Ik pakte mijn mobiel en zocht Esmeralda op.

Hebben Lisa en Dave echt gezoend? Judith.

Ik had hem al verzonden, maar dacht toen beter na. Waarom zou Esmeralda de waarheid aan mij vertellen, ze was toch een blok aan het been van Lisa.

Ja, ik vond het ook al vreemd om te zien, omdat hij natuurlijk eerst met jou liep over schoolplein en best wel naar je keek en zo. Maar, ik had gezien dat Lisa bij hem achterop de brommer ging en hij pakte haar hand vast toen ze haar armen om hem heen deed om zich vast te houden. Er word geroddeld dat ze ook hebben getongd in plaats van alleen een kusje gegeven. Maar, er gaat ook rond dat de foto door iemand is bewerkt en dat iemand op Lisa haar profiel is geweest om hem erop te zetten. Persoonlijk geloof ik dat laatste niet. Ik denk dat Lisa gewoon met Dave heeft gezoend, anders was die wel heel goed bewerkt en had Lisa hem er al lang afgehaald.

Met dat laatste van Esmeralda was ik het eens. Als iemand anders op haar profiel was geweest had ze de foto nu al lang verwijderd. Ze had de foto er gewoon zelf opgezet! Dat kon niet anders. En getongd? Ik had nog niet eens getongd! Waarom Lisa dan wel? En pakte hij haar hand vast? En er ging ook rond dat de foto is bewerkt! Misschien had Dave toch gelijk, of niet? Het werd er nog steeds niet duidelijker van, ik werd alleen maar onzekerder. Ik liet me op bed vallen en voordat ik het wist viel ik in slaap, het laatste wat ik zag was het mes dat boven mijn bed hing waarmee ik me had gesneden...

Een mes lag naast mijn hoofd en er lag ontzettend veel bloed naast ik ging rechtop zitten en ik voelde aan mijn voorhoofd. Snel trok ik mijn hand terug waar nu wat bloed op zat. Mijn hart begon te kloppen. Was dit een droom? Ik ging voor de spiegel staan en kneep mezelf. ''Auw!'' Nee, het was duidelijk. Ik droomde niet. Nu ik het wat beter bekeek met mijn slaapogen zag ik wat er was gebeurd en kon ik de draad weer vastpakken. Het mes die ik naar het behang had gegooid was boven mijn bed terechtgekomen, hij was blijkbaar uit het behang gevallen op mijn hoofd. Ik zuchtte, weer een litteken erbij. Met de dag werd ik lelijker. De snee was behoorlijk diep maar een deel van het bloed was al opgedroogd. Ik krabde het wondje eraf en het begon weer te bloeden. ik kon natuurlijk niet met een wond op mijn voorhoofd naar school komen.. Wat moest ik er aandoen zodat het weg was? Voordat Ik mijn make-up tasje pakte deed ik een schoon dekbed om mijn matras heen en al de bebloede dekens in de wasmand. Ik zeg wel dat ik gewoon ongesteld was of zo! Daarna pakte ik een poederdoosje van mijn huidskleur. Ik wist dat het niet goed was voor de wond, maar ik wilde geen rare indruk achterlaten wat ik al genoeg dit schooljaar had gedaan. Ik smeerde een laag poeder over mijn voorhoofd heen en het was zo goed als weg. Op de rest van mijn gezicht deed ik ook wat poeder anders leek mijn voorhoofd veel bruiner dan de rest. Snel deed ik wat mascara op mijn wimpers en deed oogpotlood op, lipgloss smeerde ik op mijn lippen - aardbei smaak - en perste mijn lippen op elkaar om ze over elkaar te bewegen. Deze smaak was heerlijk! Ook al leek ik nu op een Barbie, ik kon de dag hier wel mee door. De wallen had ik ook weg gewerkt en mijn blonde haren had ik gestijld. De wond prikte enorm door de laag poeder maar wie mooi wil zijn moest pijnlijden.

ZelfmoordWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu