Hoofdstuk 6

4.4K 189 37
                                    

Nadat de les was afgelopen kreeg ik nog steeds rare blikken naar me toegeworpen. Sommige blikken waren meelevend, en sommige blikken waren uit pure nieuwsgierigheid. Esmeralda vroeg de hele tijd wat er aan de hand was terwijl we door de schoolgangen liepen. Ik deed mijn capuchon weer over mijn hoofd heen en kroop in mijn vest. Verborgen voor de buitenwereld.. We hadden les aan de andere kant van de school, dus we moesten een eind lopen. ''Ess, kan je meelopen naar de WC, ik moet nodig.'' Esmeralda knikte. Terwijl ik op de WC ging zitten kreeg ik tranen in mijn ogen. Kon er nog meer fout gaan deze week. Eerst zet je een heel levensverhaal op je blog en nu kan iedereen zien dat je half mishandeld bent. De blauwe plekken klopten en mijn wang tintelde nog steeds van de pijn. Het werd voor de buitenwereld ook steeds bekender wat er mis ging in mijn leven.

Ik hoorde de bel al dat de les was begonnen en veegde snel mijn tranen weg, strompelde van de WC. ''Ess.. sorry dat je..'' ik wilde mijn zin afmaken maar ik zag Esmeralda niet meer staan in de WC. Bitch.. dacht ik. Veranderen, dat zei je het laatste lesuur nog, maar doe je er wat aan? Nee. Ik liep naar de les toe, gelukkig wist ik waar dit was. Nederlands van meneer Romein, tevens onze mentor. Ik stond tegen de deurpost aan te leunen. ''Sorry dat ik te laat ben.'' Ik zag Esmeralda in het hoekje zitten met Lisa en ze zaten te giechelen toen ik binnenkwam. Ik rolde met mijn ogen terwijl Lisa dat zag. ''Als je, je ogen rolt word je er echt niet mooier van hoor.'' Zei Lisa hard door de klas. Ik keek haar droog aan. ''Niemand heeft jou om een mening gevraagd.'' antwoordde ik bot. Ik ging alleen in de klas zitten aan een tafeltje terwijl ik weer ogen in mijn rug voelde prikken. Dromerig staarde ik vooruit, hopend dat deze dag snel voorbij ging.. ''Judith, ben je weer aan het dromen?'' Hij knipte met zijn vingers. ''Antwoord geven graag.'' Ik hoorde zijn stem maar half want mijn wang was zo dik geworden dat het tegen mijn oor drukte. ''Sorry, pardon wat?'' Mijn stem sloeg over en iedereen lachte. Ik werd er helemaal beurs van. ''Judith nablijven, dit is de derde keer al dat ik het vraag en nog steeds reageer je niet.'' Ik had geen zin om in discussie te gaan. Dus nogmaals rolde ik met mijn ogen. Een meisje - een vriendin van Lisa - genaamd Mella zat links voorin die het zag. ''Lisa, ze rolde weer met haar ogen.'' Ze had een stem waar je niet goed van werd. ''Je word er niet mooier op!'' zei ze nu wat harder. Ik draaide fel om terwijl ik haar met een moordlustige blik aan keek waar je niet goed van kon worden. ''Niemand heeft om jou mening gevraagd, en niemand heeft om jou geboorte gevraagd.'' Iedereen was dood stil. ''Dat jij nou een neukfout was, daar kunnen wij niks aandoen.'' zei Esmeralda uit het achterste hoekje, omdat Lisa niets meer zei. Neukfout.. ze had beloofd daar nooit iets over te zeggen. Ik was niet gepland om op de wereld te komen. Die ene zin drukte recht door mijn hart. ''Houd je tering smoel Esmeralda.'' Snauwde ik door de klas terwijl de tranen weer achter mijn ogen dreunden. Ik stond op en smeet mijn stoel tegen de tafel waardoor de tafel omviel. ''IK HEB HET GEHAD HIER!'' schreeuwde ik uit frustratie. Voordat ik de klas uitrende schreeuwde meneer Romein nog; ''2 uur nakomen, na deze les!'' Ik rende door de schoolgangen en ging in de aula zitten, terwijl de tranen over mijn dikke wang rolde keek de conciërge me meelevend aan. Onze conciërge was heel aardig. ''Je bent toch niet de klas uitgestuurd Judje?'' De conciërge noemde me altijd Judje. Ik schudde mijn hoofd. ''Niks aan de hand, een miscommunicatie.'' ik schudde mijn hoofd en waaide met mijn hand.

Nadat de les voorbij was meldde ik me bij meneer Romein. Esmeralda keek me weer poeslief aan en stak mijn middelvinger naar haar op. ''Rot op.'' zei ik zacht, alleen Esmeralda hoorde het.

''Wat was dat nou net?'' vroeg meneer Romein. ''In de les bedoel ik dan.'' Ik keek hem droog aan. ''Ik begon niet hoor meneer, dat was Lisa. Haar moet je hebben!'' Ik vond het belachelijk dat hij het niet voor me opnam in de les, eerst Lisa met haar flauwe opmerking en toen Esmeralda met haar neukfout. ''Ik moet niemand hebben, jij bent boos de klas uitgelopen, en flipte op je medeleerlingen.'' Nu werd het helemaal wat. ''Moet u eens goed luisteren meneer, ik heb NIKS gedaan. Maar dan ook NIKS. Je moet mij niet hebben maar die tering 'medeleerlingen.''' Ik schakelde over van u naar je uit frustratie. Ik was woest, net zoals in films was dit het moment dat je de stoom uit iemands oren kon zien. ''Even rustig Judith, even bijkomen. Ik geef je geen straf maar dit is een waarschuwing. Je mag gaan en hoeft geen twee uur na te komen. Maar je houd je rustig afgesproken?'' Ik keek hem nors aan en liep weg zonder iets te zeggen.

Toen ik thuis kwam en de deur dicht deed lag er weer een vaas op de grond, maar nu was het de andere vaas die op mijn moeders hoofd kwam. Ik hoorde mijn vader boven schreeuwen en mijn moeder stond wat hopeloze rustig makende woordjes uit te kramen. Ik wilde weer naar buiten lopen omdat ik hier totaal geen zin in had maar hoorde mijn vader al schreeuwen. ''JUDTIH, HIERKOMEN!'' Ik gooide mijn rugtas in de hoek van de trap en vreesde op nog een paar klappen..

''Je mentor heeft gebeld, meneer Romein. Hij is ontevreden met je werkgedrag en hoe je met de rest van de leerlingen omgaat. Klopt dat?'' Ik keek hem aan en aarzelde. ''KLOPT DAT JUDITH?'' Ik werd steeds banger op de toon die hij aansloeg. ''Maar.. ik heb niks gedaan..'' ik keek naar de grond en kneep mijn ogen dicht, weer werd ik op mijn wang geslagen maar ik schermde mijn handen voor mijn hoofd en ging op de grond liggen om rake klappen te voorkomen. Mijn vader schopte me en sloeg me en mijn moeder krijste en huilde en duwde mijn vader steeds weg. ''Stoppen, stoppen!'' riep ze hopeloos. Ik huilde en huilde maar het voelde alsof niemand me hoorde..

Ik had me al een uur in de douche verborgen en stond voor de badkamerspiegel. Mijn wang werd nóg dikker dan dat hij al was en was een beetje paarsachtig blauw, mijn lip was aan allebei de kanten dik en er zat een snee in. Toen ik mijn shirtje omhoog trok zag ik bij mijn ribben een paarse vlek en bij mijn lies een bloeduitstorting. Toen ik me rustig in bad liet zakken pakte ik het mes die ik had meegenomen vanuit de keuken.. Misschien was dit wel de enige oplossing om van al het gezeik af te komen...

ZelfmoordWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu