Bölüm 39

1.5K 205 11
                                    


Babasının öldürdüğüm insan olmadığını söyleyen Matthew'in karşısında ellerim titremeye başlamıştı. İlk aklıma gelen soru 'Ben kimi öldürmüştüm' oldu. Endişe etmemin tamamen saçmalık olduğu bir soruydu bu. Kimse kim? Öyle değil mi beni tehdit etmişti diyordu bir tarafım. İçimde ki bütün kötülükleri çıkaran, ejder tarafım diyordum ben buna. Diğeri ise vicdan azabının kırıntılarını bana gönderse de ejder tarafım bunu ağzından çıkan alevlerle geri püskürtüyordu. İşte bu püskürtme ile, bütün titremem geçti ve saniyeler içinde tekrar umursamaz halime döndüm.

'Baban kim o zaman?' dedim dümdüz bir sesle. Kendi sesim kulaklarıma dolunca, ne kadar ruhsuz olduğumu anlamıştım. İçimde her geçen saniye büyüyen acımasız kişi, daha da kendini belli ediyordu artık. Bunun artık diğerleri tarafından da fark edildiği, beni şüphe ile süzen Ariana'dan da fark ediliyordu. Ona hiç bakmadan direk bakışlarımı Matthew'de tuttum.

'Şöyle ki, açıkça söylemek gerekirse babam nerede bilmiyorum. Ama yaşadığı kesin'

'Nasıl emin olabiliyorsun?' dedim araya girerek.

'Bizim soyumuzdan kimse, hiç kimse senin öldürdüğünde olduğu gibi ölmez. Bedeni bu şekilde toz buz olmaz. Bedeni orada kalır ve herkes gibi gömülür' dedi.

Şaşırarak bakarken, 'Ben kimi öldürdüm' dedim.

'Büyük ihtimalle sadece bir yansıma'

'Bu ne demek?'

'Bu şu demek, ejderin, büyük bir ihtimalle o. Başka bir düşmanın yok bildiğim kadarıyla, o babamın yerine bir yansıma gönderdi ve bum...' dedi ellerini birbirine vurarak. 'Senin birini öldürmeni sağladı' dedi Matthew.

'Bu benim için bir şey ifade etmiyor' dedim düz bir sesle.

'Neden?'
'Neden herkes benim birini öldürmemle kafasını bozmuş durumda. Evet bende senin gibi, büyükbabam ve hatta Ariana gibi bana zarar veren birini cezalandırabilirim' dedim sertçe.

'Sana yapamazsın demedim. Senin içgüdülerin buna uygun değildi. Acı çekiyordun' dedi Matthew. Acımasızlığım onu şaşırtmamıştı.

'Artık umurumda değil. Güçlüyüm. Ve bunu kullanmayı biliyorum. Artık ejderi yok etmek için her şeyi yaparım. Ve bu olana kadar önüme çıkan herkesi öldüreceğim'

'William bunları sinirle söylüyorsun, ejderini öldürmek sana zarar verecek ve arkasından mutlu olmayacaksın' dedi büyükbabam araya girerek.

'Büyükbaba kapat artık bu konuyu. Konu tamamen ejderi nasıl yok edeceğime yönelik olmalı. Bitti artık ben tüm gücümü, ejderimi yok etmek için kullanacağım' dedim.

'Biz yani büyükbaban dışında herkes bu konunun böyle olması konusunda hemfikiriz. Dediğim gibi her şey senin istediğin gibi olacak. Sende ki değişimin ne olduğunu bilmesem de beni de korkutuyorsun' dedi Matthew. Onun dediklerini umursamadan öylece bekledim.

'William, Ariana ile aynı rüyaları gördünüz. Ejderin seninle rüya ile iletişim kuruyor gibi gözüküyor olabilir ama buna başka bir boyuttan bakmak istiyorum' dedi Jane araya girerek.

'Nasıl bir boyut?'

'Şöyle bir teorim var. Eğer ejderin sana bunları göstermek istiyorsa, ya çok salak olmalı, ki asla öyle olduğunu sanmıyorum. Ya da seni kandırıyor olmalı' dedi Jane.

'Ben kandırdığını da sanmıyorum. Çünkü gayet mantıklı ve son ejderin gücünü doğru şekilde kullanması ile yapabileceği bir şey' dedi Matthew. 'Sana inanıyorum William. Gerçekten bunu yaparsa, herkes zarar görecek biliyorum' diyerek devam eden Matthew'e bakmadım bile. İçimde ki anlamsız öfke tekrar baş gösteriyordu.

Ejder LorduWhere stories live. Discover now