Beyaz Yalan

2.6K 340 13
                                    

M: Hande Koper

Merdivenleri inerken bana yetişmişti. Yan yana merdivenleri inerken birden ayağım takıldı. Tam düşmek üzreyken beni kendine doğru çektiğinde Kafamız çarpıştı. "ahh" diye bir ses çıkartmıştım. Birbirimize bakarken birden kapıları açıldı. Annesi içeriye girdiğinde bizi görünce ağızı açık kalmıştı. Ahh öyle bir durumdaydık ki. Belimden tutmuş düşmemem için beni kendi vücuduna yaslamıştı. Birde ahh diye bağırmıştım tabi. Selimi hızlıca kendimden  uzaklaştırdığımda üstümü başımı düzelttim. Selim sırıtmamak için alt dudağını ısırırken annesi anahtarı kapıdan çıkarıp sırıtarak
"Yanlış bir zamanda geldim galiba daha sonra geleyim isterseniz" gözlerimi büyülterek ona baktığımda selim kolumdan tutup bir kaç basamak kalan merdivenlerden indirmişti beni.
"Şey siz yanlış anladınız efendim ben inerken takıldım düşmemek için selim tuttu beni" heyecandan zar zor konuşmuştum resmen. Annesinin gözünde kötü gözükmek istemiyordum annesi sonuçta beni sevmesi gerekir.
"Tamam problem değil sadece şaka yaptım" bu ailenin espri anlayışına hayranım gerçekten. Yalandan sırıttığımda annesi içeriye doğru yöneldiğinde bende selimle birlikte  içeriye yöneldim. Karşılıklı koltuklara oturduğumuzda sena hanım
"Selim koluna ne oldu" gayet sakin bir şekilde söylemişti. Sanki her gün bir yerini kırıyor gibi. Selim koluna bakıp umursamaz bir tavırla
"Handeye sorabilirsin" demişti. bu çocuk benden ne istiyor hala. Tamam özür diledim ya işte daha ne. Tek kaşım havada selime baktığımda oda aynı ciddiyette bana baktı. Biz birbirimize bakarken sena hanım
"Yoksa yine bir şeye sinirlendiğin için salak gibi duvarımı yumrukladın" dediğinde gülmemek için kendimi zor tutmuştum ama başaramamıştım. Elimle ağımı kapatarak güldüğümde sena hanımda gülmüştü. Bu kadını seviyorum ya.
"Anne sus istersen" annesine gözleriyle çaktırmadan beni işaret etmişti. Hiç çaktırmadın. Ne oldu karizman mı çizildi selim bey
"Ne var canım o senin sevdiğin kız ondan mı utanıyorsun" dediğinde selim arkasına yaslanarak sesli bir şekilde inledi. Demek çocuğunu birilerinin yanında rezil eden tek anne benim ki değil. Selime sırıtarak baktığımda bana bakmadan yalandan öksürmüştü. O sırada annesi cümlesine devam etti.
"Eve getirdiği tek kız sensin bunu sana söylemiş miydi ?" Aptalca sırıtarak annesine baktığımda selim ayağı kalktı.
"Sizin kız muhabbettiniz kadar sıkıcı bir şey yok ben çıkıyorum biraz abur cubur alıcam yeriz birlikte" dediğinde kapıya doğru ilerleyip kapının arkasından montunu üstünüde giydiğinde bize sırıtarak bakarak kurtulmuştu bizden. Aslında annesiyle yalnız kalmak beni çok heyecanlandırıyordu. Yanlış birşey söylemekten çok kokuyordum. Yapacak birşey bulamadığım için ellerimle oynamaya başlamıştım. Birden karşımdaki koltuktan kalkıp yanıma oturduğunda sırıtmaya çalıştım.
Bana dönüp gülümsediğinde bende sırıtmaya çalıştım.
"Selim seni gerçekten seviyor onun böyle olduğuna bakma hiç bir kız onu güldürmemişti bu kadar" gerçekten öylemiydi. Eğer öyleyse birazcık havalanmıştım. Yani bütün kızların peşinde olduğu çocuk şuan bana mı aşıktı. Aptalca sırıttığımda sena hanımda sırıttı. Birbirimize sırıtarak bakarken birden kapı çalmıştı. Bu kadar hızlımı gelmişti selim. Kapıyı açmak için ayağı kalktığımda hala sırıtıyordum. Kapıyı açtığımda karşımda Mira'yı görünce beynim donmuştu. Bacaklarımı hissetmiyordum. Onun selimin evinde ne işi vardı. Oda beni görünce tıpkı benim ki gibi gözleri büyümüştü. Birbirimize şaşkın ifadelerle bakarken sena hanım geldi arkamdan.
"Kimmiş" yanıma geçip karşımda ki Mira'ya baktığında bende ona ne yalan söyleyeceğimi düşünüyordum.
"Hande senin burda ne işin var" bana şaşkın ifadelerle bakarken dudaklarımı ısırmakla meşguldüm.
"İçeriye gelin" Sena hanım Mira'yı içeriye davet ettiğinde içeriye girip kapıyı kapatmıştı. Ya şimdi sena hanım herşeyi söylerse. Bittim ben.
"Hande senin selimin evinde ne işin var" ciddi ses tonuyla tekrarlamıştı sorusunu. Resmen terlemiştim ve eğer bunu farkederse yalan söylediğimi anlardı.
"Selim kolunu kırmış geçmiş olsuna geldim" galiba iyi bir yalandı bu ama sena hanıma ne diyecektim ki ben.
"Bu arada sena hanım selimin annesi buda mira selimin konuştuğu benimde en yakın arkadaşım" anlamayan gözlerle bana baktıktan sonra anlaması ve birşey çaktırmaması için dua etmiştim.
"Konuştuğu kız" mira gülümseyerek sena hanıma sarıldığında arkasını döner dönmez sena hanıma gözlerimle lütfen acıyın bana der gibi işaretler yapmıştım. Gözleriyle beni onaylarken kapı çaldı. Ahh selim gelmişti. Harika. Şimdi o güzel yalanlar bulurdu. Kapıyı açtığımda bana bakmadan içeriye girmişti.
"Bir sürü şey aldım" elindeki poşetleri masanın üzerine bıraktıktan sonra mirayı gördüğünde suratı değişmişti.
"Mira sen evimi nerden buldun" diye çıkıştığında yalandan öksürmüştüm. Mira cevap vermeden boynuna atladığında selim annesine eliyle sus işareti yapmıştı. Hepimiz oturduğumuzda tabaklara koyduğumuz cips ve bir kaç abur cuburlardan ağızıma atmıştım.
"Eline ne oldu" mira merakla eline bakarken selim umursamaz bir ses tonuyla
"Önemli bir şey değil boşver" dediğinde mira gözlerini devirerek bana döndü.
"Hande sen selimin kıyafetlerini mi giydin" şaşkınca bana baktığında bende ona bakmıştım. Ah şimdi ne yalan uyduracaktım. Yutkunduğumda tam konuşacaktım selim benim yerime konuştu.
"Üstüne çay döküldü de bende öylesine birşeyler verdim" mira inanmayan gözlerle beni süzdüğünde sızlanarak
"Sorguyamı geldin sen" dediğimde yalandan sırıtmıştı.
"Hayır günlerdir haber alamadığım arkadaşlarımı merak ettiğim için geldim" haklıydı. İkimiz birden ortalıktan kaybolmuştuk resmen. Anlamamak için aptal olması lazımdı.
"Babamla vakit geçirdim. Daha fazla baba kız ilişkisi gibi birşey işte" diyerek geçiştirdiğimde gözleriyle onayladı. Selim cevap vermek gibi bi zorunluluğu olmadığı için cevap vermemişti.
"Sen benim evimi kimden öğrendin mira" selim gözlerini kısarak miraya baktığında mira yutkunarak
"Okuldaki arkadaşlardan" dediğinde telefonu çalmıştı.
"Pardon" deyip dışarıya çıktığında kısık sesle bizi dışarıda beklediğini söyledi. O kapıyı kapatır kapatmaz sena hanım
"Anlatın bakalım" dediğinde selim soğuk bir tavırla özet geçmişti. Acaba benim hakkımda ne düşünüyordu şuan. Kim bilir neler düşünmüştür. Acaba iğrenmiş midir benden.
"Şimdi okula gidin bu konuyu daha sonra konuşacağız" üzülerek kıyafetlerimi giydiğimde selimin giyinmesini bekleyip çıkmıştık. Mirayla kapının az ilerisinde buluştuktan sonra okula doğru yol aldık.

Tatlı İhanet (Düzenlenecek)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin