Sen aşık mı oldun ?

2.6K 393 15
                                    

Multi: Hande Koper

Lütfen hayalet okuyucu olmayın yorum ve vote yapın :)

Okula girdiğimizde selim sınıfa benden 5 yada 6 dakika sonra geleceğini söylemişti. Barıştığımız için çok mutluydum ve aptal gibi sırıtmadan duramıyordum. Bana o kadar güzel şeyler söylemişti ki. her kelimesi tek tek aklımda. Sırıtarak Sıraya oturduğumda Mira direk arkasına dönmüştü.
"Neden bu kadar geç kaldın" off bu ilişkinin sıkıcı kısmına geçmiştik. Gözlerimi devirmemek için kendimi zor tutuyordum.
"Biraz dinlendim gelmekle gelmemek arasında kalmıştım en sonunda gelmeyi seçtim" bu yalanlar aklıma hemen nasıl geliyordu bilmiyorum ama harikaydım bu konuda. Bana garip bir bakış attığında başımı ne var anlamında salladım.
"Sen neden sırıtıyorsun ki şimdi" sırıtıyor muydum ? Ahh kendimden haberim yok. Birden gülümsemeyi durdurup dudaklarımı birbirine bastırınca çok tatlı bir şekilde sırıtarak
"Heyy sen yoksa aşık falan mı oldun" bana çok komik bir şekilde sırıtarak bakıyordu. O kadar bellimi oluyordu yani. Tam cevap verecektim selim yanıma oturdu. Ahh tam zamanında gelmişti kahramanım. Ne diyorum ben. Selim gelince ortalık sessizleşmişti.
"Özel birşeyimi böldüm yoksa" hayır hayır aptal gibi sırıttığımı öğrenmesini istemiyorum. Birden başımı hayır anlamında sallayınca sırıttı.
"Ahh yok birşey öyle konuşuyorduk işte" mira hemen araya girip
"Aşık olmuuuuşş" diye bağırdığında ellerimi yüzümü kapatacak şekilde suratıma koymuştum. Onu görmek istemiyordum. Onu bana piçce sırıtırken görmek istemiyordum. Ellerimi indirdiğimde selimin sırıtırken ve gülmemek için kasılırken gördüm.
"Nerden anladın" selim Mira'ya sırıtarak bakarken hemen Mira'ya dönüp kaşlarımı kaldırarak baktım ama beni hiç takmadan
"Çünkü aptalca sırıtıyor ve gözlerini kaçırıyor" ahh harika. Selim durumun ciddiyetinin farkında değildi ama sahte bir sevgili bulmam gerekiyordu artık.
"Hheey yoksa şu sinemadaki çocuk mu çok yakışıklıydı o" mira aptalca bu çocuğun kim olduğunu düşünürken selime baktım. O cocuğu hiç sevmemişti ve konusu bile açıldığında siniri bozuluyordu. Birden kızdığını görünce gözlerimi ondan alıp Mira'ya çevirdim.
"Ben aşık falan değilim tamam mı. Kapatın bu konuyu" sert bir şekilde söylediğim için hemen kaşlarını  kaldırıp  arkasına dönmüştü. Selime göz ucuyla baktığımda hala sinirli bir şekilde bakıyordu. Telefonunu eline alıp birşeyler yazıyordu.
S
O çocuğun numarası sende hala var mı ?
Evet var da bunu ona nasıl söyleyeceğim. Yani neden silmedin derse ne diyeceğim ben. Ayrıca çocuk çok tatlı bir çocuktu neden bu kadar nefret etti anlamadım. Mesajı okuduktan  sonra selime suçlu bakışlarımı attım. Bana tek kaşını kaldırarak baktığında telefonu elime alıp mesaj yazmaya başladım.
Evet ama hiç aramadım yani öyle duruyor sadece
Bu nasıl bir savunmaydı böyle. Mesajı okuduktan sonra sinirlenerek telefonu cebine koydu. Sinirlendiğinde garip oluyordu. Beni bile tanımıyordu. O yüzden o sinirliyken çok tırsıyordum. Arkasına sert bir şekilde yaslandığında 5, 6 dakika önce sınıfa giren hocanın dersi anlatmasını dinlemişti. Matematik. Matematiğim sıfırdır. Koca bir sıfır. Çarpım tablosu bile ezberimde yok. Ders boyunca bana bakmamak için ısrarcıydı. Onun bana bakması için ona bakarken telefonum titredi. Mesaj gelmişti. Mesaj geldiğini görünce bana daha sert bakmaya başlamıştı. Telefona baktığımda Miradan olduğunu gördüm ve rahatlamıştım. O kadar sert bakıyordu ki ben bile inanacaktım neredeyse o çocukla aramda birşeyler olduğuna.
M
Söyle bakalım kim bu şanslı çocuk yoksa çatlarım
Selim bana kim anlamında başını salladığında telefonun ekranını ona döndürdüm. Yüzü biraz da olsa yumuşamıştı. Hemen hızlıca mesaj yazdım.
Yok öyle birşey sadece annemle aramı düzelttim. Kavgalıydık o kadar
Buna inanabilirdi. Çünkü annemi ne kadar sevdiğimi ve onunla kavgalıyken ne kadar üzgün olduğumu bilir. Arkasına dönüp bana baktığında gülümsedim. Ders boyunca bir daha konuşmamıştık. Bende ders matematik olduğu için uyumayı seçmiştim. Dirseğimi sıraya yaslayıp başımı elimin üstüne koydum ve uykuya dalmaya çalıştım. Aslında oturarak çok fazla uyuyamam ama uykum gelmişti.

Tatlı İhanet (Düzenlenecek)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin