İlk itraf

4.3K 490 53
                                    

Multi: Hande Koper

İyi okumalar yorum ve votelerinizi bekliyorum

Eve girdiğimde salonda oturan annemin karşısındaki koltuğa oturdum. Çok ciddi ve sert bir ses tonuyla
"Neredeydin" dediğinde yutkundum. Çünkü yalan söylersem hemen anlardı ses tonumdan ve terlememden.
"Mirayla aşağıdaki kafedeydik" dediğimde tek kaşını kaldırmış bana bakıyordu.
"Sana Mirayla görüşme demiyorum ama ders saatlerinde derste ol lütfen" dediğinde itiraz yok bakışları attı.
"Haklısın ama önemli olduğunu söyledi zaten boş dersti" dediğimde yüz kaslarının gevşediğini görünce İçimdeki nefesi dışarı üfledim.
"Git üstünü değiştir mutfakta yemek var ben akşam evde olmayacağım" dediğinde onu baştan aşağı süzdüm şık giyinmişti ama her zaman şık olduğu için dikkatimi çekmemişti
"Nereye böyle çok şık olmuşsun" dediğimde gülümsedi
"Arkadaşlarla eğleniceğiz sürekli işten bıktık artık bu akşam mola veriyoruz gece geç gelirim" dediğinde şaşkın şaşkın ona baktım. Annem ve işten sıkılmak imkansız bir şey gibi gelirdi bu önceden bana.
"Peki eğlenmene bak" dedikten sonra merdivenlere doğru gidiyordum. Kapı çaldığında açtıktan sonraki manzarayı görünce ne yapacağımı şaşırdım. Selim tek elini kapının kenarına yaslamış bana pis pis sırıtarak bakıyordu.
"Senin ne işin var burda" dediğimde sesimi kısmıştım annemin duymasını istemiyordum. Ne zaman bir sevgilim olsa yada hoşlandığım birisi yada bir erkek işte her neyse, sürekli benimle dalga geçip onların önünde beni küçük düşürüyordu. Bu sefer bunu yapmaması için içimden dua ederken annem
"Kim gelmiş" diyerek kapının arkasındaki selime baktı ve sonra bana baktı. Gülmemek için yanaklarını ısırdığı o kadar belliydiki yine beni rezil edecekti.
"Sınıftan arkadaşım ödevimiz vardı da" diyerek sözleri ağızımda gevelediğimde annemin gülmemek için ağızını eliyle kapattığını gördüm. Ona bakarak
"Anne" diye sızlandığımda selime bakmamaya çalıştım. kesin benimle çok dalga geçecekti.
"İçeri gel lütfen" annemin selimi içeriye davet ettiğine inanamıyorum. Ben onu kapıdan postalamayı düşünüyordum.
"Sağolun" içeri girerken bana pis pis bakışlar atan selime mi bakayım yoksa benimle dalga geçen anneme mi. Selim arkasını döndü ve salona doğru yürümeye başladı. Onun arkasından yürürken annem kolumdan tutup kulağıma
"Çok yakışıklı aferin" dedi gülerek benimle dalga geçiyordu. Aferin mi ? Normalde bir annenin kızının etrafında olan erkeklerden nefret etmesi gerekmez mi. Benim annemse ortaokuldaki arkadaşlarım gibi davranıyor aman ne hoş. Selimin  yanına oturduğumda bana gözlerini kısarak ve gülümseyerek bakıyordu. Suratına yumruğumu geçirsem ne güzel olur.
"Siz keyifinize bakın ben çıkıyorum" anneme öpücük attıktan sonra kapıyı açıp çıktı. Bir kaç dakika bekledim gittiğinden emin olmak için. Çünkü bağıracaktım.
"Annem evdeyken buraya nasıl gelirsin" diyerek koltuktan kalktığımda o hala yayılmış oturuyordu.
"Hey sakin ol hem annen bile beni yakışıklı buldu sen hala mızmızlanıyorsun dua edeceğin yerde" derken saçlarını düzeltti.
"Pis ukala" dediğimde dişlerini göstererek gülümsedi. Gözleri kısılmıştı ve oldukça tatlı gözüküyordu. Üzerindeki pembe salaş tişört onu dahada tatlı yapıyordu. Normalde erkeklerde pembe sevmem ama bu çocuğa etek bile yakışır. Ah bir dakika ben ne diyorum böyle. Düşünebileceğim en saçma şeyi düşündüm resmen.
"Beni o masada yalnız bırakmanın hesabını ödeyeceksin" dediğinde çapkınca sırıtıyordu. Ona gözlerimi devirdiğimde ayağa kalkıp karşıma geçti.
"Bak onun seninle bir ilgisi yok tamam mı eğer gitmeseydim Mira başımın etini yerdi ve anlardı." Dediğimde gülümseyerek bana doğru adım attı ellerini belime koyduğunda anında geri çekildim bu onu daha çok güldürmüştü.
"Neyi anlardı" dediğinde bana bilmiş bilmiş bakıyordu.
"İşte şey olduğumuzu" dediğim zaman kendimi tokatlamak istedim. ne! Neyizki biz. Resmen benimle dalga geçmesi için ona fırsat veriyordum.
"Ne olduğumuzu" dediğinde alt dudağını ısırdı. Bunu bilerek yaptığını düşünmeye başladım artık. Çünkü normalde dudağını ısırmıyor ne zaman biz karşılıklı yakın olsak bunu yapıyor. Tekrar yaklaştığında
Geri çekilerek
"Arkadaş olduğumuzu" dedim.


Tatlı İhanet (Düzenlenecek)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin