KAPITOLA TŘICÁTÁ PÁTÁ

2.5K 191 16
                                    

„Připraven?"
„Myslím, že jo." Odpoví nejistě. Ochranka nám otevře dveře. V místnosti s jedním stolem přibitým k podlaze, se nacházíme jenom my a jeden muž sedící na židli, která je taky přikovaná. Vím, že je to Eanův táta, ale nevidím tam žádnou podobu. „Budeme za dveřmi, kdybyste cokoliv potřebovali." Ochranka za námi zavře a nechá nás tam s tím mužem samotný. „Eane?" muž vzhlédne, ale zůstane sedět. Ean nic neříká. Odpoví, až když do něj šťouchnu. „Ehm, ahoj tati." Nesměle se posadí naproti němu. „Myslím, že bych měla odejít. Tohle je rodinná záležitost." Ukážu palcem směrem ke dveřím. „Ne, zůstaň tady. Prosím." Nežádá mě jenom slovy, i jeho oči mě prosí na kolenou, ať ho tady nenechávám. Možná u vchodu udělali chybu, když nám nechali naše pistole. „Nečekal jsem, že se tady ukážeš." Prohodí jeho otec. Mluví pomalu a chraplavě. Jakoby mu bylo deset let víc. Tohle s vámi udělá alkohol. Nechci vidět, jak vypadá Eanova máma. „To já taky ne." Připustí Ean. „Proč si tady?"
„Někdo mi nedávno řekl, že by si teď neměl být sám."
„Jsem sám celou tu dobu, co jsi s tvým bratrem zdrhnul." Odsekne. Sakra, začíná se to kazit. „Musel jsem odejít a nemohl jsem tam Liama nechat."
„A k čemu to bylo? Ha!" Uchechtne se. Jako bychom mluvili o někom cizím. Ne o jeho synovi. „Jak se opovažuješ? Víš, co se mu stalo?"
„Samozřejmě, že vím. Uklidni se."
„Tak já se mám uklidnit." To už Ean stojí na nohou a zarývá nehty do desky stolu. „To kvůli tobě ho zabili!"
„Sedni si zpátky a přestaň vyvádět, jak malá holka!" vyjede na něj jeho otec. Je to příšernej člověk. Už chápu Eana, proč sem nechtěl jet. „Eane." Cítím jeho vztek. Začíná rudnout. Položím mu ruku na rameno ve snaze ho uklidnit. „Liam je mrtví, protože ty sis musel půjčovat peníze na chlast! Tvůj vlastní syn. Jak se sebou dokážeš žít?" pořád se snaží mluvit klidně. Ale je jako časovaná bomba. „Přijel ses mi mstít?" jeho otec ho probodne tázavým pohledem. „Ne, přišel jsem ti položit otázku."
„Poslouchám."
„Jsi se sebou spokojenej? Teď tady. Sedíš za vraždu dalších lidí."
„Tohle si ke mně neubudeš dovolovat!" chce se taky postavit, ale brání mu v tom želízka. „Takhle už to není, víš. TATI. Už nejsem tvoje poslušná loutka."
„Běž pryč!" řekne. Ale Ean zůstane stát na místě a pořád ho pozoruje. „Vypadni!" křikne jeho táta. Kdyby nebyl spoutanej, začala bych se ho bát. Chytnu Eana a nasměruju ho směrem ke dveřím. Když už jsem skoro za nimi, ještě se obrátí. „Přál bych si, aby zabili tebe. Měli jít rovnou za tebou."
Vyvedu ho ze dveří a potom ven z věznice na čerstvý vzduch. „Strašně se omlouvám. Netušila jsem, že by to mohlo být až tak zlé."
„To nic." Řekne s náznakem úsměvu, pořád z něj, ale čiší vztek. Tik, tak, tik, tak. Za jak dlouho bomba vybuchne? To je otázka. „Ne vážně mě to mrzí, víš, já jse..." chci říct, že jsem nepřemýšlela a že to bylo ode mě hloupý, ale přitiskne mi prst na rty. „Moc mluvíš." Řekne to skoro šeptem. Tak záhadně a tajuplně. Stojí tak blízko, že na svojí hrudi cítím být jeho srdce. Bije zároveň s tím mým. Tik, tak, tik, tak. Skloním hlavu, až mi pramínky vlasů zakryjí obličej. Ladným pohybem ruky mi je Ean zastrčí za ucho. Chci si je shrnout zpátky. Bože, jak já nesnáším mít vlasy zastrčený za ušima, ale chytne mě za ruku a stáhne jí zpátky. Proplete si moje ruce s těmi jeho. Je už tak blízko, že na lících cítím jeho horký dech. Kdy ta bomba vybuchne? Teď by se to docela hodilo. Nahne se a políbí mě. Nejdřív lehce a nejistě, ale potom mnohem vášnivěji. Co se to děje? Proč líbám Eana. Vrátím mu polibek. Lehce se v půlce dalšího polibku usměje. Zřejmě nečekal mojí spolupráci. Ostatně, to já taky ne. Chci ho odstrčit a zároveň si ho chci přitáhnout ještě blíž. Líbání s Tylerem bylo jiný. Nebylo tak plný elektřiny. Jakoby mezi našimi rty právě teď probíhala elektřina. Takové malinkaté jiskřičky. Začneme se pomalu posouvat, až dokud za svými zády neucítím studenou zeď. Ean natáhne ruce a opře se o zeď. Nepřestává mě líbat a já jeho taky ne. Rachel odstrč ho! No tak co to vyvádíš! Tohle se nesmí dít! Ty to víš! Tik, tak. Bomba vybuchne, jenom pokud nepřestřihnete ten správný drát. Myslím, že jsem ho právě přestřihla.      

AGENT [KNIHA 1.]Kde žijí příběhy. Začni objevovat