II. 8) Nunta-2

5.7K 283 8
                                    

Soarele veghea bolta cerească și făcea ca totul să pară de vis. Muzica răsuna în toate ungherele satului. Vecinii s-au aduna ciorchine pe la porți să vadă mireasa. E ceva specific nunților care se fac la țară. Sunt curioasă câți vor fi când ieșim de la biserică. De obicei acolo se adună o groază de lume. Măcar bine că cei doi s-au gândit să-și ia starea civilă la București și nu mai trebuie să pierdem și la primărie o groază de timp.

Nea Marin, un prieten de familie, s-a costumat în mireasă. Horațiu nu știe de tradiția asta cum că trebuie să-și răscumpere soția și chiar sunt curioasă cum va reacționa când în prag îi va ieși el și nu aleasa inimii. Tradiție-tradiție, dar e demn de tot râsul cum arată nea Marin cu un voal pe cap, îmbrăcat în rochia mamei de mireasă , pantofi bărbătești și buzele roșii.

Mirele, nașii și invitații ce au venit cu ei intră pe poarta casei și sunt primiți cum se cuvine.

După ce am bântuit prin casă și m-am asigurat că florile de pus în piept sunt la locul lor și cele necesar de asemenea urc în camera unde este ascunsă Agnes. O găsesc tot în fața oglinzi admirându-se.

-Ești superbă! Stai fără grijă! Vrei avea cea mai minunată nuntă. Și știi de ce? Îi vorbesc eu blând în timp ce o îmbrățișez de la spate și privesc la imaginea noastră din oglindă. Ea clatină din cap în semn că "nu" și eu continui. Pentru că te căsătorești cu bărbatul pe care îl iubești. Nimic nu mai contează când iubirea este pe primul loc. Ai să vezi... Acum... Hai să ne uităm de la fereastră cum își dansează mireasa de ocazie.

Ne îndreptăm agale spre balcon și ne bufnește râsul. Horațiu e de-a dreptul terifiat din cauza experienței la care e supus. Nea Marin îl dansează - și vreau să subliniez că el îl dansează, deși teoretic e fată - și îl pipăie în cel mai indecent mod. Băieții de la orchestră abia mai pot cânta din cauza amuzamentului și ceilalți nuntași se înneacă de-a dreptul de râs. Fotograful trage niște cadre demne de un album de familie, dar totul se oprește ca la comandă când Horațiu întrerupe toată șarada în momentul în care își zărește iubita. Muzica s-a oprit subit și toată lumea s-a întors cu fața spre noi.

Expresiile care îi traversează fața lui Hori sunt diverse, dar sclipirea aceea din ochi, modul în care i s-a relaxat și luminat fața la vederea ei, zâmbetul larg și sincer demonstrează toată iubirea care i-o poartă. Agnes e de-a dreptul vrăjită. Stă la balcon, cu ochii în lacrimi și își privește alesul îmbrăcat într-un frac negru, pe dedesubt mulandu-i-se pe corp o cămașă albă călcată la perfecție, un papion negru stă la baza gâtul lui dându-i mai multă eleganță, dar piesa de rezistență e batista roșie satinată din buzunarul de la piept.

Nici nu știu când a dispărut Agnes de lângă mine. Am auzit doar ușa trâtindu-se de la curent și pașii ei pe hol. Am râs când am văzut-o jos aruncându-se în brațele viitorului ei soț. E o imagine de-a dreptul înduioșatoare. Aceștia doi chiar se iubesc și eu nu pot fi decât fericită. Abia aștept să devin și mătușă, poate chiar și nașă dacă am noroc. Gândindu-mă la aceste posibilități cobor și eu unde este toată lumea și dau startul nebuniei.

Mirii sunt așezați la o masă în fața căreia doi băieți țin o oglindă mare după ce au fost dansați de nași. Se privesc în ochi și se vede că sunt emoționați, dar modul posesiv în care se țin de mână mă face să cred că Agnes a făcut cea mai bună alegere.

Dau indicații nașei unde și cum sunt așezate florile de pus în piept și voalul. După ce am condus-o personal și am îndemnat-o să își ia întăriri ne întoarcem pe scenă dansând voalul și pernuțele cu flori, chiuim și ne învârtim cu energia caracteristică moldovenilor. După ce ne-am rotit în jurul mirilor de trei ori ne-am oprit în spatele lor, acum urmând partea cea mai grea: gătitul miresei. Liliana, o prietenă foarte apropiată celor doi miri și nașa lor totodată, îi pune verișoarei mele pe cap cu grijă, fără ai strica coafura, voalul lung și alb asemeni zăpezii. Solistul cântă cu patos „Ia-ți mireasă ziua bună", iar mamei și tatălui miresei le curg lacrimi amare pe obrazi. Nu știu dacă sunt de fericire sau tristețe, dar momentul este încărcat de tensiune și emoții. După asta a urmat momentul în care Agnes i-a pus în piept floarea viitorului ei soț, iar acesta i-a dăruit un frumos colier cu diamante. A urmat momentul în care s-au pus florile nașilor, apoi socrilor mari și socrilor mici și bunicilor. Între timp domnișoarele de onoare, printre care și eu ne-am ocupat să punem și celorlalți nuntași băieților de la muzică.

Seduce meWhere stories live. Discover now