Dor și aniversări

8.2K 369 40
                                    

      Mă întind, mă sucesc pe toate părțile, mă dezvelesc, apoi realizând că e destul de rece în cameră, iar când pielea mi se face de găină, mă învelesc la loc. Mi-e atââââât, dar atâââât de lene și sunt așa obosităăăăăă! Decid că ar fi bine să ÎNCERC să mă trezesc pe bune. Deschid un ochi, apoi celălalt; mă frec cu pumnii pe la ochi și un picuț pe la năsuc; îmi întind puțin oasele și-mi fac curaj să îmi dau plapuma ce îmi învelește pielea dezgolită. Ce o fi fost în capul meu aseară când am adormit în lenjerie intimă? Oh! Știu! După 7 ore în care am umblat de aici dincolo cu tava plină era și cazul să fiu obosită, dar chiar atât de obosită nu credeam că aș putea fi. Halal seară mi-am ales și eu pentru tocuri, doar știam de o lună de când lucrez în Spider, clubul lui Tudor, că sâmbăta e foarte aglomerat.

      Da! Nu îmi vine să cred dar lucrez de o lună în clubul aceste și o duc chiar bine. Astăzi voi primi primul meu salar. Sunt așa bucuroasă și mândră de mine. Mama și mămăille* mele nu își mai încap în piele de fericire și ele pentru că "fetița, respectiv nepoțâca lor micuțî ari acum un loc di muncî șî în plus îi respectatî șî-i iubitî "; tata...tata a luat o hotărâre radicală și foarte importantă: s-a internat într-un centru specializat pentru a-și rezolva "problema" și nu știe prea multe despre viața mea în capitală.

      Tata...Tata a suferit o depresie severă în urma trecerii în neființă a bunicului, tatălui său. De atunci a început să bea; la început puțin peste limita normală, dar totuși nu era grav, dar cu timpul exagera, se îmbăta în fiecare seară, până nu a mai putut controla asta..nici noi. S-au ajuns la certuri din cauza "lipsei" și crizelor lui nervoase determinate de aceasta. Se agăța de orice fir de praf sau uneori inventa motive de ceartă. Au fost zile care erau normale, în care eram o familie fericită, dar altele erau groaznice. Înainte de venirea mea în București am avut o ceartă urâtă în care ne-am zis lucruri nu prea frumoase. El era beat și mi-a cerut să spăl vasele. Mama era plecată la o firmă la care să negocieze un contrat de livrare a legumelor pe care le producem și eu am rămas singură acasă cu el făcându-mi bagajul, iar el ocupându-se cu irigarea. I-am zis că nu puteam atunci, că trebuia să îmi mai pun niște haine în bagaj și că merg în 5 minute. Atât mi-a trebuit! Am stârnit Al Treilea Război Mondial...

      În mașină în drumul până la București ce a durat câteva ore bune, nu ne-am vorbit deloc. Mama mai încerca să ne împace, dar nu a avut nicio șansă; suntem prea orgolioși.

      Pe drumul înapoi spre casă a purtat o discuție cu mama în care i-a spus că îi pare rău pentru toate reproșurile pe care mi le-a făcut, pentru toate zilele în care m-a făcut să plâng, pentru că m-a dezamăgit și nu a știut cum să îmi arate că sunt ceea ce are el mai de preț. I-a spus că sunt raza lui de soare și speranța lu; că sunt copilul ce orice părinte și l-ar dori și să se mândrește cu mine și se laudă cu mine peste tot pe unde merge; că mă iubește mai mult decât propria viată. Dar îi e rușine să mai dea ochii cu mine sau să îmi vorbească după toate cuvintele grele ce mi le-a zis în acea zi, astfel a hotărât să facă ceva. Când mi-a povestit mama am izbucnit în lacrimi. Și eu îl iubesc ca ochii din cap și pe el și pe mama. Le sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce au făcut pentru mine, că m-au iubit și mi-au oferit tot ce am avut nevoie cât de greu ar fi fost. De atunci nu am mai vorbit cu el. Am întrebat-o pe mama despre el, iar el mereu se interesează de mine de la ea. Îmi pare rău că e așa, dar cum i-am zis și mamei: "Chiar dacă mi-e greu, chiar dacă mă doare sufletul și mi se rupe inima, nu voi mai vorbi cu el până nu își rezolvă problema cu alcoolul."

      Ieri dimineață m-a sunat mama să îmi spună că tata a luat o hotărâre. Se pare că se va interna într-o clinică în care să primească ajutor de specialitate.

Seduce meUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum