Adevăr

5.1K 302 23
                                    

   Mă învârt ca un leu în cușcă prin biroul mamei. Mi-a promis niște informații despre femeia de care sunt îndrăgostit, iar acum când am un ditamai dosarul ce mă așteaptă să îl răsfoiesc eu doar stau și mă învârtă ca prostul. Sunt extrem de curios să aflu noi informații despre femeia asta, informații care să nu fie referitoare la ce suc îi plac, ce fel de cafea bea sau despre niște lovituri din copilărie. Am nevoie să știu cine îi sunt părinții, să știu de unde e și ce caută aici – ei bine știu ce caută aici, dar totuși de ce aici și nu în alt oraș, altă universitate, altă arie de studii? – la ce liceu a studiat și alte date esențiale despre ea.

   De-a lungul existenței mele am fost înconjurat de oameni falși, oameni ce doreau să își depășească condiția pe seama numelui meu, oameni fără scrupule capabili de orice să își atingă țelurile. Femeile stăteau pentru numele meu și pentru contul meu gras ce le satisfăcea multe capricii, iar faptul că erau la brațul unui bărbat și arătos nu numai bogat și influent era un bonus. Inițial eram chiar revoltat de faptul că profitau de mine, dar apoi m-am obișnuit cu ideea și am întors totul în favoarea mea.

   Prin patul meu au trecut multe femei care mai de care mai diferite , începând de la liceene în căutarea primei iubiri până la femei mature în adevăratul sens al cuvântului, încă din primul an de liceu. M-am jucat cu toate după bunul meu plac, le îndrăgosteam apoi le lăsam să plângă în timp ce la brațul meu era altă papaluză ce credea că va reuși să mă schimbe, că ea va fi aleasa. Justiția divină a făcut ca prin clasa a XI-a să îmi cadă cu tronc o boboacă. M-am îndrăgostit ca un nebun de puștoaică cu plete de negre și ochi de smarald. Frumoasă foc și de o inteligență debordantă copila mi-a pus capac atunci când mi-a refuzat avansurile subtile inițial și tot mai insistente în final. A cedat în cele din urmă. Eram de-a dreptul fericit, iar orgoliul meu era alimentat la maxim fiind cu certitudinea că toate cedează. În doar câteva săptămâni puștoaica m-a adus la picioarele ei, eram în stare să fac totul pentru ea și nu îmi părea rău. Eram fericit când îi sărutam buzele trandafirii și mă privea cu ochii aceia ce păreau scoși din povești. Credeam că e tot ce mi-aș putea dori, credeam că vom fi fericiți până la adânci bătrâneți, că și ea mă iubește, că și ea simte la fel. Într-o zi când am vrut să îi fac o surpriză așteptând-o în fața Clubului copiilor cel surprins am fost eu. În parcul de vis-a-vis de clădirea impunătoare în care iubita mea făcea repetiții cu trupa de dans, aceasta făcea schimb de salivă cu un cocalar ce se credea băiat de cartier doar pentru că purta un hanorac decolorat și blugi ce îi lăsat la vedere chiloții nespălați, avea piercing în buză și șapca cu cozorocul la spate.

   Am coborât în grabă din mașină crezând că prințesa mea e în pericol, că ăla a asaltat-o pe stradă în timp ce ieșea de la repetiții, dar ce să vezi? Când m-am apropiat și am văzut cu ochii mei cum îi gemea numele ăluia parcă fiind gata să își de-a drumul acolo de față cu toată lumea, am crezut că mi-a căzut cerul în cap și iadul m-a cuprins în flăcările sale. M-am apropiat de ei și mi-am dres vocea. Fața surprinsă a Ralucăi spunea mai mult decât o mie de cuvinte, iar expresia sictirită a aceluia ce îmi atingea fata mi-a adus la viață demonii interiori. Am țipat la ea să plece de acolo și să mă aștepte în mașină. Inițial a ripostat, dar când ochii ei atât de limpezi mi-au întâlnit privirea demonică a fugit din calea mea. Furia m-a acaparat, iar odată cu retragerea ființei ce mi-a adus inima la viață pumnul meu a făcut cunoștință cu fața eșecului acela al naturii făcându-l una cu pământul. I-am ordonat să dispară, iar lașul nici n-a stat pe gânduri, într-un minut făcându-se dispărut.

   Când am intrat în mașină, după 10 minute în care am încercat să mă calmez, copila cu față nevinovată de care m-am îndrăgostit îmi scotocea prin portofel. Eu credeam că va plânge, că va încerca să îmi explice, că îmi va spune că ăla a obligat-o. Nu puteam pricepe ce s-a întâmplat și cum am putut fi fraierit de o asemenea ființă. Cât am putut de calm i-am zis să dispară din mașina mea și dacă îmi mai ieșea în cale avea să fie vai și amar de ea. După mai multe cercetări am aflat că era o curvă ordinară ce se ascundea sub fața de îngeraș. Părinții, oameni simpli ce au încercat să o ajute cât au putut și să îi ofere cât au putut și ei, dar ea a vrut tot mai mult. A intrat într-un anturaj urât, a dat de gustul sexului și astfel a ajuns să o facă pe bani de fiecare dată când avea nevoie. Ciudat e că pe mine de fiecare dată m-a refuzat spunându-mi că nu e pregătită. Acum mă gândesc că poate era nespălată și păroasă că altfel nu pricep de ce pregătire avea nevoie având în vedere că era mai spartă ca o sită. Probabil se gândea că o voi scoate din rahat când voi fi nebun după ea, îmi va pune un copil în cârcă și s-ar fi rezolvat totul pentru ea.

   Odată cu ea s-a dus și încrederea mea în femei, singura pe care o respectam fiind mama – femeia care m-a iubit și ajutat indiferent de situație. Totul până la ea. După ani de zile am ajuns să îmi pierd capul din nou pentru o femeie, dar nu voi mai face aceeași greșeală.

   Îmi întrerup plimbatul nervos și iau loc pe scaunul din spatele biroului. Deschid cu reticență dosarul ce mi-ar putea schimba viața și mă va ajuta să iau o decizie – să plec după ea sau să mă resemnez.

   Trec ore de când citesc și recitesc dosarul, ajungând să îl știu pe dinafară. Știu locul fiecărei informații –pagină, paragraf, rând– și deși tot îl recitesc nu găsesc nimic, absolut nimic ce ar putea să îi pericliteze integritatea. A crescut la țară într-o familie bună, de oameni muncitori și descurcăreți, a făcut școala în Dorohoi și liceul de asemenea ieșind șefă de promoție. A fost olimpică la chimie, voluntară la Crucea Roșie și Agenția Națională Antidrog. Părinții au o afacere profitabilă, producători de legume bio de o calitate excepțională. Afacerea a fost în pragul falimentului anul trecut, dar se redresează treptat. Familia este una mare, împânzită prin toate colțurile țării, dar majoritatea sunt stabiliți în județul Botoșani. Nimeni din cei în viață nu are antecedente penale, cazierul tuturor este curat ca lacrima. În urmă cu 13 ani fratele mamei ei în vârstă de 19 ani a fost asasinat cu sânge rece. E mai curată decât se putea aștepta cineva, discretă, nu tu cluburi, nu tu droguri, nu tu ieșiri cu toată specia masculină.

   După ore în care nu am văzut nimic altceva decât filele dosarului și n-am auzit nimic altceva decât vântul ce suflat cu putere, ușa grea ce despărțea biroul de restul casei se deschide încet cu un scârțâit prelung, din spatele ei făcându-și apariția mama. Ridic fața spre ea și după privirea ce mi-o oferă nu arăt prea bine.

   –Telefonul... Ți l-ai uitat în sufragerie pe masă... A sunat cineva insistent de câteva ori... Mă înștiințează femeie ce mi-a dat viață, cu glas scăzut și calm.

   –Lasă-l aici. Îi fac eu semn spre birou. Voi suna mai târziu și voi vedea ce s-a întâmplat. Îi răspund privind pierdut spre geam.

   –Povestește-mi. Mă îndeamnă ea în timp ce se așează pe scaunul din fața mea.

   –Nu e nimic de povestit. Pur și simplu nu găsesc nimic rău la ea. E posibil să nu aibă niciun defect?

   –Mă îndoiesc. Dar... Te-ai gândit că poate defectul ei nu ține neapărat de trecut? Poate pur și simplu e orgolioasă peste măsură. Sau îi sare țandăra prea repede, nu are răbdare, ori este geloasă. Și astea ar putea constitui defecte dacă sunt exercitate exagerat, dragul meu. Nu mai căuta nod în papură și dacă chiar îți place de ea, încearcă. Pare o fată bună. Nu toate sunt ca Raluca. Concluzionează mama în timp ce se ridică, îmi sărută creștetul și iese din încăpere nelăsându-mi drept la replică.

   

***

   –Telefon retardat. Urlu izbindu-mi telefonul.

   Când am ieșit din birou m-am dus la baie și-am scăpat telefonul sub jetul de apă de la chiuvetă. Se pare că deși am băgat câteva sute de euro în el tot nu este rezistent la apă. Dacă e atât de scump de ce nu rezistă la lovituri și apă? Și nici n-am văzut cine m-a sunat, fir-ar al dracului. trebuie să sun la cei de la compania de telefoane să îmi dea desfășurătorul.


N.A. Capitol de umplutură :)


   

Seduce meWhere stories live. Discover now