II. 3) Propunere indecentă

5.3K 272 27
                                    

          Viața te pune în față cu multe evenimente mai mult sau mai puțin plăcute, dar peste toate trebuie să treci cu fruntea sus și să nu te lași înfrânt. De-a lungul ei am întâlnit multe piedici. Am început cu problema tatălui meu cu alcoolul care ne-a făcut să ne răcim unul față de altul pentru o perioadă, dar peste care slavă domnului am trecut cu bine. Moartea bunicului. Apoi viața nouă într-un oraș nou... Problemele și experiențele neplăcute cu moșii libidinoși de la Spider sau cu puștii răsfățați care au impresia că totul li se cuvine. Iar lovitura finală a fost el. Peste toate am trecut cu bine și o să trec și peste problema EL. Faptul că am plecat m-a ajutat. Deși mi se rupea inima în anumite circumstanțe, când treceam pe lângă un cuplu de îndrăgostiți în parc, când vedeam câte doi adolescenți ce se priveau pe furiș unul la celălalt sau chiar în cadrul facultății vedeam acele tipuri de cuplu cărora nu le păsa unde și cu cine sunt și ei își arătau dragostea devorând buzele unul celuilalt cu poftă. Am fost martoră la multe experiență de genul și de fiecare dată golul din suflet mi se adâncea, dorul punând stăpânire pe mine, dar niciodată nu mi-a fost mai dor ca în dimineața asta.

          Aseară de la paharele nenumărate de vin nu am fost conștientă de telefonul pe care l-am primit, dar când m-am trezit în această dimineață, minte mea parcă a suferit un scurtcircuit și toate amintirile cu el au năvălit. Vocea lui... vocea lui părea tristă, distrusă. Părea că regretă, dar dacă regretă de ce nu m-a căutat până acum? Sunt sigură că era beat și a vrut să își bată mai mult joc de mine și de sentimentele mele. Nu i-a ajuns ceea ce mi-a făcut acum doi ani când dintr-o fată veselă, plină de viață, iubitoare și lipicioasă – cum mă catalogaseră mulți din cei care m-au cunoscut înainte de el – m-a transformat în femeia rece și plină de resentimente de acum. Singurii bărbați care au reușit să îmi cunoască adevărata față sunt Marius și Iustin, cei doi nebuni din viața mea – Silviu e o situație mai specială; el e pe drumul cel bun.

         Nu realizez că plâng până nu îmi simt lacrimile ce îmi udă buzele uscate.

         Îmi șterg cu silă picăturile sărate ce îmi brăzdau fața. Arunc plapuma de pe picioarele dezgolite și mă ridic din pat așezându-mi mai bine cămășuța de noapte pe coapse. M-am mai îngrășat în ultimul an. După ce am plecat din București am fost ajuns la 45 de kilograme și eram doar piele și os. Eram de nerecunoscut. Când am mers în vacanță acasă, mama și-a făcut cruce. Toată vara m-a îndopat cu mâncare și, slavă Domnului, până în toamnă am reușit să mai pun ceva pe mine. Acum, de când stau cu băieții au ei grijă să nu stau nemâncată. De fiecare dată iau prânzul cu Iustin la facultate, iar dacă nu poate el vine Marius de la firma de avocatură a tatălui lor unde lucrează și mă scoate în oraș să mâncăm. Sunt foarte atenți cu mine și îi pot considera frații mei.

         Verific ceasul și când văd că bate ora 9:00 încalț repede papuceii cu pisicuțe și intru grăbită în baie. Pornesc apa dușului și îmi lepăd bucata de material ce îmi acoperă pielea. Renunț și la lenjerie și încerc apa cu mână înainte de a mă abandona sub picurii ce cad cu repeziciune.

        După ce îmi termin tot programul din baie, îmi usuc repede părul și revin în cameră repezindu-mă la dulap de unde scot o pereche de pantaloni negri eleganți, o cămașă albă și lenjeria de dantelă de aceeași culoare cu cămașa. Mă îmbrac repede și merg în bucătărie să mănânc ceva și să îmi beau cafeaua. În casă e foarte liniște. Ori nu s-au trezit încă, ori au plecat deja, deși nu cred asta.

        Înșfac paltonul de culoare neagră din cuier și botinele de pe suportul de papuci de la ușă și îmi pun geanta pe umăr verificând dacă am telefonul și cheile. Ies grăbită din casă și în timp ce încui ușa apelez un taxi. Trebuie să îmi cumpăr obligatoriu o mașină că nu se mai poate așa.

Seduce meWhere stories live. Discover now