Prima zi

10.2K 393 16
                                    

      E vineri. Nici nu știu când a trecut săptămâna, dar ce știu cert e că proful de la cursul de Marketing strategic e din ce în ce mai plictisitor cu fiecare minut ce trece din amărâtele astea de ore. Nici 15 minute nu au trecut, iar eu am impresia că dacă în următoarele 10 minute nu izbucnește un incendiu voi exploda. Am o energie debordantă, iar asta nu mă ajută deloc să fiu atentă la curs.

      În seara asta voi avea prima mea zi de lucru. După aventura nocturnă care au avut-o cei trei crai de la răsărit și după ce i-am tratat ca o asistentă veritabilă de mahmureală, i-am îndopat cu dulciuri și cafea, am reușit să port o discuție serioasă cu Tudor. Încă tind să cred că micul dejun servit după amiază a avut rolul unui fel de interviu de angajare și proba ce, fără să știu inițial, am promovat-o. Nu cerea prea multe de la angajata lui: doar să se comporte frumos cu clienții și să poată merge bine pe tocuri fără să răstoarne tava cu comanda clienților. Cea de-a doua condiție nu știu cât de bine o voi respecta având în vedere că eu și tocurile suntem puțintel certate, dar ce mai contează. L-am avertizat și mi-a zis că e în regulă dacă folosesc și balerini sau teniși atâta timp cât îmi port uniforma și nu vărs băuturile pe clienți. A rămas să mai discutăm la telefon luni toate celelalte detalii.

      Luni , după ce am ieșit de la cursuri și am vorbit cu mama ca să o liniștesc că nu am fost răpită, accidentată sau arestată, i-am trimis un mesaj viitorul meu șef să văd dacă e liber și poate vorbi. M-a asigurat că în două ore va fi la apartamentul nostru că avea de discutat ceva cu Ness și vom vorbi atunci. Am dat o raită pe la market știind că acasă nu mai are mai nimic prin frigider, iar, și am mai făcut niște cumpărături. Ajunsă acasă m-am trezit singură și plină de treabă. Am pierdut o oră jumătate cu curățenia și pregătirea cinei până să vină Ness și să bem un ceai. Imediat a apărut și Tudor, rezervându-și problemele cu Agnes . După ce aceasta a ieșit să se întâlnească cu Horațiu să îl pună și pe el la curent cu nu știu ce noutăți de la facultate și să îi dea niște dosare de la un curs am rămas singură cu Tudor.

      În urma tratativelor am ajuns la înțelegerea ca pot începe de vineri să lucrez. Voi servi la mese vinerea și sâmbăta de la 22 –de când se deschide clubul– până la 5 dimineața când se închide. Voi fi plătită cu 500 de lei pe săptămână pentru început plus bacșișuri, iar dacă mă descurc voi putea avansa. Va trebui să ajung cu cel puțin 15 minute înainte de fiecare dată pentru a-mi lua în primire mesele și să stau până pleacă ultimul client de la mese mele. Am dreptul la 2 zile libere o dată la două luni, dar se pot face și excepții dacă mă îmbolnăvesc sau în alte cazuri excepționale. În cazul în care vreun client întrece măsura pot chema paza și beneficiez de protecție pe tot parcursul programului. Pare un job foarte ok și m-am interesat de la colegi și amici de club și am înțeles că e unul foarte respectat în care nu exista pericolul drogurilor sau a ieșirilor violente.

      M-am pierdut în gânduri și uite că Dumnezeu m-a ajutat să trec peste ultimul curs al acestei săptămâni și am scăpat fără ca sa îmi explodeze capul. Mi-am strâns lucrurile și mă îndrept în liniște spre ieșire. Îi scriam un mesaj mamei să îi spun că mă duc până la bibliotecă să îmi iau o carte necesară la o lucrare, când de o dată mă cramponez de o persoană și îmi scap telefonul din mână și geanta de pe umăr. Ce e în neregulă cu mine? E deja a doua oară când o pățesc și sper să nu îmi fac un obicei din asta.

      În timp ce mă aplec să îmi iau lucrurile îmi cer scuze pentru neatenție, dar nu primesc niciun răspuns. Străinul care mi-a ieșit în cale nu făcea nimic altceva decât să își etaleze blugii de firmă și tenișii de la Nike în fața mea. Nici măcar nu s-a sinchisit să mă ajute cu geanta. Ce nesimțit! Mă ridic în picioare și când retina mea primește impulsurile nervoase ce ajung la creier și realizez cine e persoana în care m-am izbit roșesc instant. E deja a doua oară când mă izbesc în cineva în mai puțin de o săptămână și e a doua oară când mă izbesc în el

Seduce meWhere stories live. Discover now