Κεφάλαιο 16 Λυκόφως

144 45 18
                                    

Σε έναν μακρινό πλανήτη, μια ομάδα αεροσκαφών που δραπετεύσουν, ηγούμενη από τον Στρατηγό Steppenwolf βρίσκεται υπό επίθεση. Αδυνατώντας να τους ξεφύγουν ή να φύγουν μέσω μιας τηλεσύραγγας, ο Steppenwolf επικοινωνεί με τον Apokolips μέσω ολογράμματος για ενημερώσει τον Darkseid για την κατάσταση. Ο Desaad, δεξί χέρι του Darkseid, θεωρεί πως μάλλον τους επιτίθενται από τη Νέα Γένεση διότι τα σκάφη τους παραβίασαν τα σύνορά τους αλλά ο Darkseid συνεχίζει να παίρνει το ρίσκο. Ευχαριστώντας τον για τα χρόνια υπηρεσίας του, ο Darkseid διατάζει τον Steppenwolf να συνεχίσει να πολεμάει αλλά ο τελευταίος ξαφνικά αφήνει ένα ουρλιαχτό και η σύνδεση χάνεται. Η εικόνα του Ωρίωνα (ο πρίγκιπας της Νέας Γένεσης) παίρνει τη θέση του Steppenwolf και στέλνει στον Darkseid "ένα δώρο" μέσω τηλεσύραγγας με τις ευχαριστίες του Υψίστου Πατέρα (κυβερνήτης της Νέας Γένεσης): το σκάφος του Steppenwolf το οποίο συγκρούεται με φωτιά δημιουργώντας έκρηξη το οποίο καταστρέφει πολλες πολεμικές μηχανές στη σειρά και φτάνει έτσι στο παλάτι του Darkseid θάβοντας εκείνον, τον Desaad και τον Kalibak (πρίγκιπας του Apokolips) κάτω από τα συντρίμμια. Μόλις ο Darkseid ξεπροβάλλει, ο ίδιος ο Ύψιστος Πατέρας εμφανίζεται και επικοινωνεί μαζί του. Του δίνει σαφή προειδοποίηση:" Σπάσε ξανά τη συμφωνία και θα καταστραφείς".

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Η Hawkgirl στεκόταν στο Monitor για τα καθημερινά της καθήκοντα. Οι υπόλοιποι έλειπαν. Δεν θυμόταν που είχαν πάει. Δεν την ενδιέφερε κιόλας. Μονάχα ο J'ohn βρισκόταν εκεί ο οποίος είχε αποσυρθεί στο δωμάτιό του για την ημερήσια του προσευχή. Προσευχή. Θρησκεία. Πίστη. Ποτέ δεν θα καταλάβενε τι σημαίνουν. Ποτέ δεν χρειάστηκε στήριξη από κάπου πάρα μόνο από τον εαυτό της. Όχι σαν τη Diana που κάθε λίγο και λιγάκι επικαλούνταν τους Θεούς της ή σαν τον Superman που ό,τι κι αν συνέβαινε έκαμε τον σταυρό του και προσευχόταν στον Κύριο του ή στην Παναγία. Ποτέ δεν θα το καταλάβενε κι ούτε ήθελε.
Ένας αναστεναγμός ξέφυγε από τα χείλη της. Είχαν συμβεί τόσα.... που το μόνο που έκαναν ήταν να περιπλέξουν περισσότερο τα πράγματα. Δεν άντεχε να το σκέφτεται. Ήθελε να ξεφύγει. Έβαλε λοιπόν το National Geographic και με χαρά ανακάλυψε ότι έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ για γεράκια. Ένα χαμόγελο έσκασε στο πρόσωπό της και φώτισε τα καραμελένια της μάγουλα. Αμέσως όμως χάθηκε όταν αναμνήσεις που δεν ήθελε να θυμάται επανήλθαν στο μυαλό της. Προσπάθησε να τις διώξει μα ήταν αδύνατον.
Παρόλα αυτά, το θέαμα την είχε συνεπάρει. Ήταν μαγευτικό να βλέπεις τα πανέμορφα αυτά πτηνά να πετούν με τα ασημένια τους φτερά πάνω από χιονισμένες βουνοκορφές, μέσα από τα σύννεφα, πάνω από θάλασσες και πάλι από την αρχή. Χωρίς να το καταλάβει, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο της. Ποτέ πριν δεν είχε συνηδητοποιήσει πόσο της έλειπε η πατρίδα της.
-Υπέροχα δεν είναι; ακούστηκε η άχρωμη φωνή του J'ohn από πίσω της. Προφανώς είχε τελειώσει την προσευχή του.
Ο Αρειανός προχώρησε στα ενδότερα του δωματίου ξαι στάθηκε επιβλητικός δίπλα στην καρέκλα της. Εκείνη είχε γυρίσει προς το μέρος του και το χρώμα της μελαγχολίας δεν είχε φύγει από πάνω της.
-Ναι, ναι είναι. Αποκρίθηκε ήρεμα και επίπεδα. Έπειτα γύρισε πάλι στην οθόνη προσπαθώντας να τον εμποδίσει από το να ανιχνεύσει τη μελαγχολία της.
-Σου λείπει το σπίτι σου πάρα πολύ, είπε ο J'ohn τόσο απλά σαν να τη ρωτούσε τι κάνει.
Τώρα ήταν που όλη της η προσοχή στράφηκε πάνω του. Ήταν σχεδόν σοκαρισμένη από αυτό που άκουσε. Πώς το είχε καταλάβει; Αφού δεν τον ένιωσε στο μυαλό της με τη μέθοδο της τηλεπάθειας.
-Δεν χρειάζομαι τηλεπάθεια για να δω τι σου συμβαίνει, της εξήγησε λες και κατάλαβε τι σκεφτόταν.
Μία παύση.
-Υποθέτω πως όχι, συνέχισε την άρνησή της η νεαρή κοπέλα και έδιωξε το βλέμμα της από εκείνον στο πάτωμα και έσφιξε τα χέρια της στην καρέκλα.
-Με συγχωρείς. Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, είπε ο Μεγάλος Πράσινος και έφυγε χωρίς άλλη κουβέντα.
Η Hawkgirl δεν τον άφησε.
-J'ohn περίμενε! Εντάξει, μόνο που... είναι μεγάλη ιστορία.
-Η Γη δεν φαίνεται να είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Η Hawkgirl χαμογέλασε και ξεκίνησε φην ιστορία της. Την ιστορία που της είχαν πει. Την ιστορία που έπρεπε να πει. Και μόνο αυτή.

To avenge you (A Justice League Fanfiction) Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt