Κεφάλαιο 14 Στο φως

156 51 36
                                    

Στον δρόμο κάνεις δεν μιλούσε. Όλοι κοιτούσαν οπουδήποτε αλλά ποτέ ο ένας τον άλλον. Μόνο ο Έντριγκαν τους παραακολουθούσε όλους καθισμένος στο πηδάλιο κοντά στον Batman. Η Diana βρισκόταν ακριβώς απέναντι του στη θέση του συνοδηγού πλοηγού η οποία βρίσκεται πίσω διότι ο Έντριγκαν είχε μονοπωλήσει την θέση του συνοδηγού δίπλα στον Batman.
-Μην εμπιστεύεσαι τον Αρειανό, δελεάστηκε από τη μάγισσα, ψιθύρισε στον Σκοτεινό Ιππότη.
Εκείνος, χωρίς να τραβήξει το βλέμμα του από την οδήγηση του απάντησε.
-Άσε εμάς να ανησυχούμε.
Η φωνή του κρύα ως συνήθως.
Ο Έντριγκαν πλησίασε.
-Πρόσεξε με. Θα αποσπάσει τος πιο βαθιές σου επιθυμίες και θα τις κουνήσει σαν καρότο μπροστά από τη μύτη σου. Θα σου δώσει όλα όσα ονειρεύτηκες ποτέ, μα μόνο μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.
Μιλούσε με τέτοια πάθος και δηλητήριο στη φωνή του, λες και είχε προβεί σε αυτή τη διαδικασία πολλές φορές στο παρελθόν.
Εννοείται πως αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Σκοτεινό Ιππότη που γύρισε το κεφάλι του προς τον δαίμονα και έκανε ορατή μια έκφραση δυσπιστίας και δυσανεξίας στο άλλοτε ανέκφραστη πρόσωπό του.
-Μιλάει η πείρα τώρα;
Ο Έντριγκαν δεν είχε απάντηση για αυτό. Απλά συνοφρυώθηκε.
-Μην πεις πως δεν σε προειδοποίησα.
Και η συζήτηση τους έληξε εκεί.
Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια βρήκαν τους δύο επιζώντες αρχαιολόγους. Άρχισαν λοιπόν, να ψάχνουν τον πρώτο. Τον Henry Moss. Όμως στάθηκαν άτυχοι. Δεν είχε τίποτα. Ήταν πασιφανές μας και ο γερο αρχαιολόγος ζούσε σε ένα σπιτάκι με έναν σκύλο σαν ένας απλός συνταξιούχος. Εικόνα που δεν θύμιζε καθόλου κάτοχο ενός πετραδιού με τέτοια δύναμη. Όμως δεν έφυγαν. Έμειναν εκεί και περίμεναν τη Morgan.
Και πράγματι έφτασε. Αντί για τον γέροντα που αναμενόταν, εκεί βρισκόταν ο J'ohn με τη μορφή του παππού έτσι ώστε να την ξεγελάσει και να κερδίσει χρόνο για τους άλλους.
Ας δούμε όμως πως έγινε διότι έχει ενδιαφέρον.

Δεν ήταν δύσκολο να τον εντοπίσουν. Ο Έντριγκαν μπήκε πρώτος στο σπίτι. Ο σκύλος του γέροντα αμέσως τον διαισθάνθηκε και άρχισε να γαβγίζει. Σίγουρα δεν αστειευόταν διότι το μέγεθος και η ράτσα του ως γερμανικό ποιμενικό δεν άφηναν περιθώρια. Ο γέροντας σηκώθηκε από το τζάκι που καθόταν και πήρε το πιστόλι που έκρυβε στη βιβλιοθήκη του. Από τις σκιές τότε ξεπρόβαλε ο δαίμονας και φώναξε το όνομα του μέσα στην απόλυτη σιωπή. Ο γερος έπαθε τέτοιο σοκ που σωριάστηκε κάτω κρατώντας την καρδιά του. Ο σκύλος συνέχισε απτόητος να γαβγίζει. Ο Έντριγκαν του γρύλισε και ο σκύλος όχι απλά σώπασε αλλά και έφυγε τρέχοντας από το σαλόνι τρέμοντας από τον φόβο του.
Τότε από την μπαλκονόπορτα μπήκε ο Batman κι από πίσω του o J'ohn.
-Τι έκανες; ρώτησε με φανερή νευρικότητα ο Batman.
Ο J'ohn ήδη έπαιρνε τους παλμούς του γέροντα.
-Έπαθε σοκ. Μα θα συνέλθει, ήταν το πόρισμα.
-Γιατί ασχολείστε μαζί του; Θα πεθάνει σε λίγα χρόνια έτσι κι αλλιώς, είπε ο Έντριγκαν υποτιμητικά κοιτώντας τον Batman. Κανείς δεν του απάντησε. Ο J'ohn έπειτα έκανε τον τηλεπαθητικό του έλεγχο.
-Δεν γνωρίζει για τη λίθο. Το πετράδι δεν είναι εδώ, είπε ήρεμα.
Η αντίδραση όμως του Έντριγκαν κάθε άλλο παρά ήρεμη δεν ήταν. Με το χέρι του έσπασε ένα βάζο και οι κουβέντες του ήταν σχεδόν ουρλιαχτά.
-Ατυχία. Μα εάν δεν την έχει ο Moss τότε μάλλον ο Hickman.

Τον Harvey Hickman είχαν αναλάβει η Wonder Woman και ο Flash και είχαν κυριολεκτικά πολλή δουλειά να κάνουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατείχε μια τεράστια περιουσία και εκείνη την ημέρα διεξήγαγε μία δεξίωση. Στην πόρτα λοιπόν του τεράστιου σπιτιού του, περίμεναν στην ουρά οι δύο ήρωες. Η δεξίωση ήταν μασκέ οπότε δεν έμοιαζαν σαν τις μύγες μέσα στο γάλα, πλεονέκτημα που εκμεταλλεύονταν δεόντως.
-Harvey Hickman? Ο εκδότης περιοδικών; έκανε έναν συνηρμό ο Flash.
-Γνωρίζεις τη δουλειά του; ρώτησε η Diana με απορία.
-Ε... Διάβασα κάποια άρθρα του. Μάλλον γιορτάζουν την ημέρα των Ευχαριστιών (γιορτή των Αμερικανών πέφτει κάπου στον Νοέμβριο).
-Ας βρούμε τον κύριο Hickman, είπε η Αμαζόνα και προχώρησε στητή, καμαρωτή στην είσοδο γεμάτη αυτοπεποίθηση. Ο Flash την ακολούθησε. Πέρασαν μέσα από την ουρά σπρώχνοντας. Αρκετά περίμεναν. Δεν είχαν άλλο καιρό. Ο κόσμος δυσανασχέτησε με αυτή τους τη συμπεριφορά.
-Συγγνώμη. Υπόθεση σοβαρής διάσωσης, απολογήθηκε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Flash μόλις πέρασαν από το πλήθος.
Έφτασαν λοιπόν μπροστά στην πόρτα την οποία φύλαγαν δύο μπράβοι μαυριδεροί, ψηλοί και γυμνασμένοι με τεράστιες πλάτες που κάλυπταν άνετα δύο πόρτες σαν αυτή που φυλούσαν. Με αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι η Αμαζόνα Πριγκίπισσα και ο Ρουμπινένιος Μαραθονοδρόμος.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Παιδιά μέχρι εκεί είχα γράψει και μέχρι εκεί ανεβάζω διότι πολύ σας το έχω καθυστερήσει και έχω παρά πολλές τύψεις.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το επόμενο κεφάλαιο θα μπει πρώτα ο Θεός αύριο.

Επίσης, να ευχηθώ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ και ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ σε όλους σας.

Επίσης, όσοι έχετε γιορτή να χαίρεστε το όνομα σας....

Τα λέμε νυχτεριδίνια μου

To avenge you (A Justice League Fanfiction) Där berättelser lever. Upptäck nu