120.Zodiacul chinezesc.

755 30 5
                                    



Numele chinezesc: Gou
Anotimpul: toamna
Luna: octombrie

Zodia Caine din zodiacul chinezesc

Cainele este prin excelenta un prieten de nadejde. Este loial si devotat, blând si întelegator.

Filozofia de viata a Cainelui este materialista si se bazeaza pe un deosebit simt etic. Are un fler deosebit, iar când vede o nedreptate se zbârleste tot. Este foarte îndârjit împotriva necinstei si a asupririi. Nu e bine sa te pui cu el, mizând pe proverbul "Cainele care latra, nu musca", pentru ca nu e valabil si la el: pe cât de tunator latra, pe atât de amarnic musca.

Cainele este combativ si cinic din fire. Dupa el, pesimistul nu este decât un optimist bine informat. Nimic nu-l surprinde, nici macar scenariile cele mai sumbre. Nu prea crede în bunatatea oamenilor si, în general, nu are încredere în necunoscuti. Cu toate acestea, daca ai reusit sa îi cuceresti inima, Cainele îti va deveni un prieten de nadejde.

Îi place sa se miste în aer liber, în afara aglomerarilor urbane. Seara, nimic nu-i face mai mare placere decât sa stea lânga focul din camin, cu o carte în brate.

Filozof si realist, Cainele nu-si imagineaza ca poate schimba lumea. Pentru a se feri de dezamagiri, îsi alege cu grija prietenii, dupa ce i-a verificat cu atentie. În cercul lui închis, în care domneste afectiunea, Cainele este în sfârsit el însusi: un tovaras excentric si haios.


Numele chinezesc: Zhu
Anotimpul: toamna
Luna: noiembrie

Zodia Mistret din zodiacul chinezesc

Mistretul este cinstit si demn, hotarât si responsabil, adept al dictonului "grabeste-te încet". Nu suporta minciuna, ipocrizia si smecheria. Are o constiinta foarte sensibila, care îl mustra îndelung daca are impresia ca a facut ceva rau.

Este generos si saritor cu cei apropiati, din familie si din cercul de prieteni. Uneori chiar exagereaza cu generozitatea, pentru ca nu stie sa refuze si multi sunt tentati sa-l ia de fraier si sa profite de el.

Mistretul este, însa, teribil de hotarât sa nu se abata de la principiile sale. Nimeni si nimic nu-l poate clinti, decât daca reuseste sa-l convinga cu argumente solide. De regula, Mistretul ia decizii fara sa ceara parerea celorlalti, dar îsi asuma si întreaga responsabilitate. Daca nu reuseste în ceea ce si-a propus, îsi rumega înfrângerea în solitudine si nu da vina pe nimeni pentru greselile lui.

Ori de câte ori se isca un conflict, Mistretul se retrage prudent în vizuina lui, asteptând sa se linisteasca apele. Uneori i se va reprosa ca "da bir cu fugitii" în loc sa lupte, dar el pur si simplu nu suporta tonul ridicat, certurile si intrigile pentru putere. Pe de alta parte, daca este încoltit si nu are alta scapare, se transforma într-un adversar violent si foarte periculos.

Cu toate ca, din anumite puncte de vedere, Mistretul pare un tip blând si asezat, are o mare pofta de viata si de aventura. În adâncul sufletului, îsi doreste sa traiasca intens si sa experimenteze toate placerile vietii. Este un senzual, un expert în dragoste - mai ales în cea fizica. Singurul risc este sa se rataceasca pe caile poftei carnale.

Numele chinezesc: Shu
Anotimpul: iarna
Luna: decembrie

Zodia Sobolan din zodiacul chinezesc

Sobolanul stie sa se bucure de placerile vietii. Este mare amator de mâncaruri rafinate si cunoscator al vinurilor bune. E curios din fire, în legatura cu orice subiect, si simte repede când e rost de un câstig: un adevarat oportunist.

Mai multe despre zodiiWhere stories live. Discover now