15. Connor

810 46 8
                                    


"Moet je hier geen eenentwintig voor zijn?"

"Welnee joh. Hé, ik dacht dat jij tegenwoordig de stoere Connor was." Penn trekt me aan mijn arm mee de deur van de bar door. Toby is er ook bij. Lee is met Ava en Sydney in het appartement gebleven om een film te kijken. De twee jongsten worden sowieso nooit toegelaten in een bar.

Binnen is het druk en de muziek staat hard. Ik herken een nummer van Muse. Een scherpe lucht die bestaat uit een combinatie van bier, sigaretten en gefrituurde vis dringt door tot diep in mijn neusgaten. Overal om me heen staan behaarde mannen, vrouwen in motorjacks en meisjes met paars haar naar elkaar te schreeuwen. Ik weet niet helemaal zeker of dit wel mijn ding is.

"Jij ook een biertje, Con?," informeert Penn.

"Nee, doe maar een cola." Bier is ook al niet mijn ding. De eerste keer dat ik meer dan twee slokken ervan dronk, werd ik zo misselijk dat ik twee dagen niet fatsoenlijk heb kunnen eten. Het was geen al te beste ervaring. Daarom laat ik het nu voortaan maar aan de kant staan. Ik vermaak me prima met andere dingen.

Toby slaat van achteren zijn armen om me heen en legt zijn wang tegen de mijne, waarvoor hij moet bukken. "Ik vind het leuk dat jij altijd zo jezelf bent."

"Dat is mooi, want die persoon vind ik het makkelijkst om te zijn."

Hij lacht. "Goed om te weten. Heb je zin om morgen mee te gaan naar mijn meeting met het hoofd vechtsporten van de geheime dienst van Londen?"

"Is dit weer een stille hint dat ik zou moeten gaan lesgeven?," vraag ik zogenaamd achterdochtig.

"Nee, helemaal niet. Ik wil je gewoon meenemen als mijn vriendin en één van mijn beste leerlingen. Wat denk je ervan?"

"Oké. Dan kan ik er meteen voor zorgen dat jij je niet laat overhalen om in Londen te gaan werken."

"Hé, jij bent de Engelse onder ons. Zou jij niet juist degene moeten zijn die hierheen wil verhuizen?"

Mooi niet. Ik vind mijn leven in Nederland prima. We hebben daar een fijn appartement, een goede baan, leuke collega's en ik volg ook nog eens een hartstikke interessante opleiding in een vak waar mijn hart ligt. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dat allemaal op te geven. Zo ambitieus om carrière te willen maken in Londen ben ik niet. Een carrière in Nederland is prima.

Ik word afgeleid door Penn die een ijskoud glas cola in mijn hand drukt. Gulzig neem ik een eerste slok. Het is hier behoorlijk warm en mijn keel lijkt plotseling uitgedroogd. Als ik mijn glas even op een tafel neerzet, zie ik dat Penn naar een meisje met paars haar staat te kijken. Volgens mij vraagt hij zich af of hij op haar af zal stappen.

"Gewoon doen," adviseert Toby hem.

"Nee man." Mijn neef neemt een slok van zijn bier. "Wat moet ik met een meisje uit Londen? En ik kan ook geen one night stand met haar hebben, want mijn zusje slaapt bij me op de kamer."

Ik proest het al uit bij het idee dat Penn het meisje mee naar het appartement neemt en Ava vraagt of ze het misschien iets zachter kunnen doen. "Het ligt eraan hoe je het bekijkt. Lopen er in Bridlington leuke meisjes rond?"

Penn trekt een smerig gezicht. "Niet echt. Misschien heb je gelijk. Beter een vriendin in Londen dan tot mijn tachtigste alleen blijven, toch?"

"Op je tachtigste voor het eerst een vriendin krijgen, zou anders een hele prestatie zijn," plaag ik hem.

Hij doet alsof hij me niet hoort en loopt quasinonchalant op het paarse meisje af. Hij tikt haar op haar schouder en zegt iets tegen haar dat blijkbaar heel grappig is, want ze legt haar hoofd in haar nek om te lachen.

(Sisters in crime 3) Avontuur in EngelandWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu