Σημαδεμένη

604 72 6
                                    

«Θέλεις μήπως να ρωτήσεις κάτι;» Μου είπε.

Πέρασαν λίγα λεπτά ώσπου να βάλλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Τελικά όμως αποφάσισα πως τα γεγονότα παρ' ότι ήταν αντίθετα με τη λογική μου ήταν άσχημα μα αληθινά. Έτσι προσπάθησα να συμφιλιωθώ με τη νέα αυτή τρελή πραγματικότητα. Ξεκινώντας από τα πιο εύκολα θέματα προς συζήτηση για την εύθραυστη ψυχολογία μου, άρχισα.

«Έχω είδωλο, μπορώ να κοιτάζομαι στους καθρέφτες όπως εκείνος πριν...» Έθεσα ένα γεγονός παρά έκανα μια ερώτηση. Πίστευα πως ο Τοντ θα γελούσε με την ερώτησή μου αλλά εκείνος απλά έγνεψε, περιμένοντας.

«Ο ήλιος...» Δίστασα και τότε εκείνος συνέχισε βγάζοντάς με από τη δύσκολη θέση.

«Ο ήλιος δεν μπορεί να μας βλάψει, αλλά μπορεί να μας δημιουργήσει πολύ ευκολότερα εγκαύματα. Και πριν ρωτήσεις, σε αντίθεση με αυτά που παρουσιάζονται στις ταινίες, τους βρικόλακες δεν μπορεί να τους βλάψει τίποτε πέραν της φωτιάς. Αυτό όμως δεν ισχύει για σένα. Εσύ ως ημίαιμη είσαι πολύ πιο ευαίσθητη και το ίδιο εύθραυστη με έναν άνθρωπο, απλώς πιο ανθεκτική.» μου εξήγησε.

«Πόσα χρόνια ζει ένας βρικόλακας;» συνέχισα.

«Είμαστε αθάνατοι, γλυκιά μου. Εσύ, από την άλλη, ίσως φτάσεις το τριπλάσιο από το μέσο όρο ηλικίας ενός φυσιολογικού ανθρώπου, γύρω στα διακόσια είκοσι με διακόσια πενήντα χρόνια.» Τα μάτια μου γούρλωσαν από έκπληξη με την απάντησή του.

«Πόσο χρονών είσαι;»

«Είμαι 18.» γέλασε μαλακά.

«Όχι εννοώ πόσο πραγματικά είσαι;» Ξαναρώτησα.

«Είμαι νέος, πολύ νέος για την ακρίβεια. Μεταμορφώθηκα πριν από τρία χρόνια, από μια θηλυκή βρικόλακα. Μεγάλη ιστορία. Άρα για να απαντήσω στην ερώτησή σου, 21 ετών μόλις.» Παρατήρησα το χαμόγελό του που ξαφνικά έγινε τόσο πλατύ. Οι λευκοί κυνόδοντες έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας μου ανατριχίλα. Τότε συνειδητοποίησα πως τα πρόσωπά μας απείχαν ελάχιστα και τραβήχτηκα απότομα μακριά. Κάνοντας πως δεν το είδε ο Τοντ ξαναμίλησε.

«Λοιπόν, μιας και σου είπα τα βασικά απ' όσα γνωρίζω για το είδος μας, καιρός να σου λύσω και κάποιες πιο απλές απορίες. Βρίσκεσαι στο σπίτι μου και πιο συγκεκριμένα στην κρεβατοκάμαρά μου. Θα ήθελες να δεις το υπόλοιπο σπίτι;»

Η χαλαρότητα στη φωνή του κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν, αλλά ευτυχώς η συζήτηση στράφηκε σε κάτι που μπορούσα επιτέλους να διαχειριστώ. Σηκώθηκα μη θέλοντας να βρίσκομε άλλο σ' αυτό το μεγάλο τρομακτικό κρεβάτι. Προσπάθησα να αποφύγω τα γυαλιά από τον καθρέφτη που η ίδια έσπασα -δίχως τύψεις.

Τότε αντίκρισα το παράθυρο του δωματίου, ήταν απόγευμα και βρισκόμουν σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας με θέα το Μπιγκ Μπεν. Έμεινα για λίγο εκστασιασμένη από την ομορφιά αυτού που αντίκριζα. Η στιγμή όμως πέρασε καθώς το άγγιγμα του Τοντ, στο μπράτσο μου, με επανέφερε ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Διασχίσαμε ένα μικρό χολ και βρεθήκαμε στο καθιστικό, όπου υπήρχε μια μεγάλη τηλεόραση πλάσμα περιτριγυρισμένη από καναπέδες επενδυμένους με μαύρο δέρμα και ένα γυάλινο στρογγυλό τραπεζάκι. Το καθιστικό χωριζόταν με μια τραπεζαρία σε σκούρο ξύλο, από μια υπερσύγχρονη κουζίνα. Το σπίτι έμοιαζε υπερβολικά μεγάλο για ένα μόνο άτομο.

Ο Τοντ άνοιξε το ψυγείο όπου -προς ανακούφισή μου, είχε φυσιολογικά ποτά και χυμούς όμως καθόλου φαγητό. Διαβάζοντας την έκφρασή μου ο Τοντ έσπευσε να εξηγήσει.

«Φυσικά και δε φυλάω εδώ τις προμήθειές μου. Μπορώ επίσης να πιώ ότι θέλω όμως δεν τρώω τίποτα. Αν και εσύ θα μπορείς να τρως φυσιολογικά παρόλο που δε θα το χρειάζεσαι. Να σου προσφέρω κάτι;»

Κούνησα αρνητικά το κεφάλι μου και περίμενα να σερβίρει για τον εαυτό του μια ακριβή μπύρα. Πήρε το ποτό του και με οδήγησε στο μαύρο καναπέ όπου μου έτεινε να κάτσω. Ήταν αναπάντεχα μαλακός. Ο Τοντ έκατσε ακριβώς δίπλα μου όμως αυτή τη φορά δεν το πρόσεξα.

Στην αντανάκλαση του τζαμιού από το τραπεζάκι πρόσεξα για πρώτη φορά το σημάδι στο δεξί μέρος του λαιμού μου. Έμοιαζε αρχικά με μικρή μελανιά όμως κοιτώντας το πιο προσεκτικά παρατήρησα μια καρδιά που πλαισίωνε ένα τριαντάφυλλο. Ο Τοντ το παρατήρησε και βιάστηκε να μου εξηγήσει.

 Ο Τοντ το παρατήρησε και βιάστηκε να μου εξηγήσει

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

«Είναι το σημείο που σε δάγκωσα. Για όλους παίρνει διαφορετικό σχήμα.»

Σήκωσε το μανίκι του για να αποκαλύψει το γυμνασμένο μπράτσο του αλλά και ένα μικρό μαύρο φτερό. Το πίεσα με το χέρι μου. Έμοιαζε με μικρό αλλά ευδιάκριτο τατουάζ. Μου χαμογέλασε.

«Όταν είδα το δικό σου να σχηματίζεται παραξενεύτηκα. Συνήθως αντιστοιχεί ένα σύμβολο για τον καθένα μας κι όμως εσύ απέκτησες δύο, μια καρδιά και ένα ρόδο. Έτσι Ρόουζ*;» Είπε κάνοντας λογοπαίγνιο με τ' όνομά μου.

*Ρόουζ ή Rose= Στα αγγλικά σημαίνει τριαντάφυλλο ή ρόδο.

Ένα Όμορφο Τέρας (Μέρος 1ο)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα