3) Girls talk trouble

3.8K 214 75
                                    




Kapittelets sanger: Girls Talk Boys av 5 Seconds of Summer og Trouble av Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson


Selvfølgelig hadde det begynt å regne på veien hjem. Ikke bare lett regn heller, men så tungt og vått at klærne og håret vårt var helt gjennomvått til vi trampet inn i Kaylas hus. Vi kunne ha hoppet ut i sjøen, uten at man hadde sett noen forskjell.

"Shit," mumler jeg da jeg roter i den dynka sekken etter en ekstra jakke. Har jeg virkelig klart å glemme det? Jeg pleier jo alltid å ha med en ekstra bare i tilfelle rottefelle.

"Trenger du å låne klær eller noe?" spør Kayla forsiktig i det hun vrir ytterjakka utenfor dørstokken så masse vann renner ut. Jeg ser unnskyldende opp på henne og nikker, og hun fniser mens hun henger opp jakka på gjerdet før hun går inn i huset.

Det eneste jeg har sett av huset så langt er gangen, men jeg føler allerede på meg at det er et skikkelig koselig hus. Det var varmt da vi trampet inn fra det kalde vinterværet, og en deilig lukt av kanel fyller hele huset. Like koselig som Kayla, tar jeg meg selv i å tenke.

"Jeg har lagt noen klær på badet, så du kan velge hva du vil ha og skifte der inne!" hører jeg stemmen hennes fra lenger inne. Jeg nikker uten å tenke på at hun ikke kan se det, og går forsiktig dypere inn i huset. Det knirker så vidt i det varme tregulvet, og det virker ikke som at det er noen andre hjemme, til tross for at varmen sto på når vi kom inn.

Jeg velger å ikke spørre om hvor badet er, kun for å unngå at hun blir flau over at hun ikke sa det til meg tidligere. Heldigvis møter jeg en dør med et WC-skilt på min lille safaritur, og jeg legger merke til at skiltet er malt slik man kunne sett på tradisjonelle hytter. Jeg har alltid likt rosemaling, og jeg begynner nesten å lure på om Kayla gjør det samme. Det hadde ikke forundret meg om det var hun som hadde malt det, hun er ganske kunstnerisk i klesstilen iallfall.

Når jeg åpner døren ser jeg noen kosebukser og hettegensere pent brettet på flisgulvet, og jeg puster letter ut i det jeg stenger døra bak meg og drar meg av de våte klærne.

Akkurat da jeg står i bare undertøyet smeller døren opp, og jeg dekker hvinende til kroppen med buksen jeg fortsatt har i hånda. Like fort som den fór opp går den igjen, og jeg kan så vidt høre et dypt, mumlende "faen" utenfra. Jeg står handlingslammet igjen men hendene og den klissvåte buksa trykt mot brystet, og et bilde igjen i hodet av et bustete, svart hode i døråpningen.

Ja, det kan du godt si. Faen faen faen.

Hvem'en det var som åpnet den døren har jeg ikke lyst til å møte igjen. I det jeg drar på de tørre, myke klærne vurderer jeg å si til Kayla at jeg må dusje bare for å være sikker på at typen som braste inn er langt utenfor rekkevidde når jeg kommer ut fra badet igjen.

Herregud så flaut.

Jeg knyter håret i en nakkelav klump, og tørker av den resterende maskaraen under øynene mine før jeg går ut igjen med de gamle, våte klærne i hendene. Jeg liker å låne klær av andre, de lukter alltid så godt.

"Der er du jo," smiler Kayla når hun ser meg fra en dør i enden av den lille gangen, som jeg tipper leder inn til rommet hennes. "Skal jeg henge opp de våte klærne for deg?"

"Ehh neida, jeg kan gjøre det selv," sier jeg sjokkert over gavmildheten hennes, og hun nikker før hun går inn på badet jeg nettopp kom ut fra.

"Hvis du vil ha det tørt før du drar hjem kan du henge det opp her inne," hører jeg den lystne stemmen hennes når hun har forsvunnet inn.

Selvom jeg har sagt jeg kan gjøre det selv, hjelper hun meg med å henge opp klærne mine foran varmeovnen på det lille badet, og vi setter oss i stua for å se på tv resten av kvelden.

Gutten med det bustete håretWhere stories live. Discover now