VII. Salamander

170 23 4
                                    

============================♔ ♕ ♚ ♛============================

    Clipi des din genele roz inchis. Lumina diminetii era prea puternica mai ales dupa ce dormise atat de mult... Dar cat dormise? Simtea ca trecuse mult timp, ca fusese intepenit in acel pat incomod pentru o eternitate. Tupul ii era amortit si isi simtea pielea rece. Gatul ii era uscat... Trase aer in piept si ofta greu. Pana si capul il durea. Gemu putin incercand sa se miste. Membrele il dureau si simtea cum o rana ii arde spatele. Isi intoarse cu greu capul spre dreapta doar penru a vedea o zana in armura ce adormise pe un scaun langa el, tinand mana inclestata pe sabie. Avea parul lung si blond si o fata angelica. Repiratia sa adormita era singulu lucru ce se auzea pe langa ceasul ce ticaia ritmic. El se holba putin la buzele ei ce se rotungeau si o lasau sa repsire. Isi inchise ochii si ofta. Se simtea atat de obosit cu toate ca avea senzatia ca dormise prea mult... Sa fie in Rai? Asa se simtea stand lanaga acea creatura angelica. Isi deschise din nou ochii si se holba la ea. Nu avea aripi sau aura dar parea un adevarat inger sau a craiasa a stelelor, o fiinta firava si blanda... Isi scutura capul amintindu-si ce se intamplase. Nu era niciun inger, nu era Raiul, era pe taramul zanelor. Ochii i se marira realizand ca isi gasise regele. Sarii sa se ridice in capul oaselor insa se oprii gemand in coate din cauza durerii pe care o simtea. Femeia parea sa dea semne sa se trezeasca insa doar mormaii si cazu inapoi int-un somn adanc. Salamander o privii impietrit cu teama. Nu voia sa o trezeasca. Era prea devreme de dimineata ca palatul sa se trezeasca, stia asta. El mereu era primul care se trezea dimineata si se ducea sa se antreneze inapoi la palatul regelui nordic... Ofta usurat vazand ca zana nu s-a trezit. Se uita i jur si analiza incaperea inalta si curata. Privi indelung masuta cu rotile pe care erau asezate sticlute cu forme ciudate pline pe jumatate cu potiuni colorate, bandaje curate sau patate cu sange si cateva ace de cusut. Se holba apoi la dulapurile de pe margini ce erau incarcate de culorile elixirurilor ce straluceau in vitrine. Isi dudu atunci seama ca era in infirmeriapalatului regal sau vreunui spital privat. Se ridica incet in capul oaselor si isi scoase picioarele amortite de sub cearceaful sifonat. Avea membrele pline de bandaje si vanatai. Se dadu usurel jos din pat icercand sa nu o trezeasca pe zana apoi facu un pas si genunchii i se inmuiara. Simtii cum o ameteala cumplita il cuprinde si il face sa isi piarda echilibrul. Si-a intins mainile inainte incercand sa se prinda de ceva si mai facu un pas apoi cazu lovind cu manile masuta cu rotile si facand tava sa zboare in aer cu tot cu sticlute si ce mai era pe ea. Sticlutele s-au spart imediat ce au atins marmura de pe podea lasand solutiile din ele sa se scurga printre crapauri si sa se amestece. Tava scoase si ea un sunet puternic imediat ce cazu. Zana tresarii si se trezii brusc cu un tipat scurt apoi exclama speriata:

   - Oh, Doamne! Esti bine?

   A sarit ca arsa de pe scaun si s-a aopropiat de el. Pana sa ajunga langa Salamander, dragonul deja se ridicase in picioare si tecuse in pozitie de garda cu toate ca se clatina in ultimul hal iar Lucy putea vedea cum ii tremura pumnii. Transpiratia i se scurgea pe fata si gafaia greu in timp ce incerca sa isi tina ochii deschisi.

   - E ok, totul e ok... ii spuse Lucy incercand sa-l cameze cu teama in ochi.

   Sentimentele pentru chipesul dragon erau amestecate. Simtea in acele momente atata teama de el, se felul in care se incruntase gata de lupta, de pozitia sa amenintatoare, de muschii ce se incordasera pe corpul bandajat. Insa arata atat de palid si de slab incat mila ii cuprinde inima si nu o lasa sa nu il ajute. Incerca sa ii evite pe ct posibil privirea. Vazandu-i ochii verzi si ascutiti ca ai unei soparle simtea fiori pe sirea spinarii.

    - Gahrim tum? (Cine esti?) o intreba el amenintator cu o voce ragusita, simtind cum genunchii i se innmoaie si ii e din ce in ce mai greu a stea in picioare.

Kingdoms {Fairy Tail FF}Where stories live. Discover now