9. { Kıvılcımlar I }

12.4K 592 43
                                    

Gri gözleri dingin karanlığı deliyordu. Korkut'un elleri pantolonunun cebinde ısıtmaya çalışırken gökyüzünün ışıl ışıl parlayan yıldızları izliyordu pencerede kendisini izleyen genç kadından habersiz.


"Her şey, yıldızlar kadar parlak, güneş kadar aydınlık olsa," diye geçiriyor, hafifçe kıvrılıyor dudakları çok mu fazla ince düşünmüştü? Enver duysa kesinlikle güler, Tekin alay eder, Eric ise tebessüm ederdi. Eric edebiyatı severdi.


Yunanistan da uzun uzun izlediği güneşin doğuşunu hatırladı sonra günün sonunda batan ardında bıraktığı kızıllık Açelya'nın koyu kızıllıkta ki saçlarını anımsadı. 'Ne muhteşem saçları vardı öyle'  güneşin bıraktığı kızıllık gibi seyirlikti saçları...


Düşüncelerinin gittiği nokta doğru değildi. Açelya nerden gelmişti şimdi aklına da onu düşünür olmuştu. Bir ay... sadece bir ay sonra göremeyeceği bir kadını en sevdiği manzaraya benzettiğine gülümsedi.

Burnuna gelen tanıdık kokuyu hissedince tanımıştı hemen farkında bile olmadan çekmişti derince içine. Önüne uzatılan kupayı kavrayarak almıştı genç kadının elinden.

Gecenin karanlığında elinde kupanın içinde ki koyu akışkanlıkta ki sıvının ne olduğunu çözmeye çalışırken çok da başarılı değildi Korkut.

Açelya odasının penceresinden dışarıyı izlemek için perdesini araladığında Korkutun dışarıda gökyüzünü izlediğini görünce istemsizce gözleri genç adam da takılı kalmıştı ve ne düşündüğünü merak etmişti. Daha kendisi ne yaptığını dahi inkar edemezken kendini elinde iki kupayla genç adamın yanında bulmuştu.

Buraya kadar gelmişti de şimdi ne yapacaktı, ne söyleyecekti Korkuta. Seni gördüm, izledim, yanına geldim diyemezdi elbette.

Acıya alışkın damağı sıcak, tatlı sıvıyla buluştuğunda istemsizce yüzünü buruşturmuştu Korkut.

"Bu nedir?"

Bir süre sessizce durmaya devam ederken Korkutun sorusu kendine getirmişti genç kadını.

Açelya gözlerini kırpıştırarak cevap verdi.

"Sıcak çikolata."

Korkut hayatında acı kahveden başka bir şey içmezken içtiği ilk sıcak çikolata deneyimi kendisini tatmin etmemişti.

Çikolata ve Korkut.

Genç adam kesinlikle tatlıların adama değildi.

Açelya, Korkutun yüzünde ki hoşnutsuz ifadeyi görünce sıcak çikolatayı beğenmediğini hemen anlamıştı genç adam saklamak gibi bir cabada sarf etmiyordu.

Genç kadın çok tatlı tüketen bir insan olmasa da regl döneminde olduğu için canı istemişti.

Açelya kendi sıcak çikolatasını içerken mırıldandı.

"Kahveyi nasıl içtiğini bilmediğim için sıcak çikolata getirmiştim."

Korkut elinde tuttuğu kupayı biraz daha sıkı tuturak elini ısıtmaya devam etmişti hafifçe tebessüm ederek Açelyaya döndüğünde yutkunmak zorunda kalmıştı.

Genç kadının dudağının kenarına bulaşmış olan sıcak çikolata ve soğukta titreyen dudaklar davete çağrı gibiydi.

Korkutun yukarı çıkıp inen adem elması Açelya'nın da gözlerinin kaçırmasına sebep olmuştu.

Görevimiz Tehlike 《TEHLİKELİ OYUNLAR SERİSİ I 》TAMAMLANDI  Where stories live. Discover now