9- Sarı Çiyan

19.5K 726 11
                                    

Beliz Şekerci




2 HAFTA SONRA..........





---------






Güne alarmımın sesi ile başladım. Yatakta doğrulup gözlerimi açmaya çalışırken biraz vakit harcamıştım ve sonra kalkıp güzel bir duş aldım. İşte bu iyi gelmişti. Ayna da ki kendime baktım. Morluklarım gitmişti. Kaşımın kenarında hafif bir çizik kalmıştı. Bugün makyaj yapmama gerek yoktu o zaman.

Saçlarımı kuruttuktan sonra kot şortumu ve üstüne siyah kısa kollu bol bir badi giydim. Aksesuar olarak özel tasarım uzun birkaç kolyemi takıp siyam çantamı aldım.
Kulaklığım ve telefonumu da alınca artık hazırdım.



---—————




Okula girip kantine yöneldim. Hemen çay ve tost alıp bir masaya yerleştim. Urazla 2 haftadır görüşmüyorduk. Yani görmemiştim onu. O günden sonra hiçbir şey olmadı. Beni hemen evime bıraktı. Aslında içimde bir eksiklik vardı ama bu neydi gerçekten bilmiyorum. Alışkanlık mıydı bu ?
'Belkide özlemişsindir.'
Elim adamını neden özleyeyim ben yahu !
'Elin adamı olduğunu kim söyledi ?'
Gözlerimi devirdim ve cevap vermemeye karar verdim.


Tostumla ve çayımla fazlaca ilgilenirken kantine böğürerek giren kıza yönelttim gözlerimi. Sese bak ya. Böyle bir gülme stili olamazdı.
İçeri böğürerek giren sarışın kız yan masam da oturan esmer ve kumral kıza doğru koşarken "kızlaaaaar" diye cıvlıyordu. Elinde ki dergiyi masaya çarpıp hızla nefes nefese konuşmaya başladı. Aslında amacım onları dinlemek değildi ama kulak misafiri olmak ayıp değil, değil mi ?
'Gayrette ayıp. Ama bence de dinlemelisin.'
Bazen seni gerçekten sevdiğimi falan düşünüyorum ya.
Tostumdan bir ısırık aldım.

"Uraz Delen sahalara görü dönüyor"
Söylediği cümle ile kafam refleks olarak aniden oraya döndü. Cümlenin içerisinde ki Uraz Delen dikkatimi çekmişti.
Belkide başka Uraz Delendir.
'Bu kızların tanıyabileceği kaç tane Uraz Delen olabilir.'
Ne bileyim ben ya.
'Susta dinle şunları. Gözlerini demek kızların üzerinden.'

Kafamı önüme çevirdim aniden.
Çaktırmamak için tostumdan bir ısırık daha alıp dikkatle dinlemeye devam ettim.


Bu sırada masama yönelen Beliz ve Nevrayı görünce işaret parmağımı dudağıma götürerek 'susun' işareti yaptım. Anlamayan gözlerle bana bakarken gerçekten ne kadar gerizekalı olduğumu fark ettim.

"Yarın .... da yeni barının açılışı varmış. Kızlar çok heycanlıyım ya. Uzun zamandır görünmüyordu ortalıkta. Çok güzel olmam gerek. Artık beni görmesini sağlamalıyım. Bakın habere yaa."

Al sana 2. Selin vakası daha. Uğraş dur Eylül...

"Yalnız çok yakışıklı çıkmış." Diye esmer olan kız lafa atladı. İçimden nedense onları yolmak geliyordu. Nevra kolumu dürterken gözlerimi büyülterek ona baktım.
"Bırakın Urazı da derse gidelim geç kalıcaz" dedi ve masadan ağır adımlarla kalktılar. Ben bu sırada onları dinlemiyomuş gibi yapmakla meşguldum.
'Çok başarılıydın ya.'
Dalga geçme !


"Demek Uraz Delen sahalara geri dönüyor." Diye kendi kendime mırıldanırken bana 'bu sefer gerçekten kafayı yedin' bakışları atan arkadaşlarıma baktım.
Suratıma sevimli bir gülüş koyup "biraz kulak misafiri olmaktan ne zarar gelir ki ?" Derken Nevra araya girip "dökül." Dedi sert bir şekilde. Gülümsemem iyice yayılırken " Uraz. Sahalara geri dönüyomuş. ..... da bar açmış.
Sürekli 'sahalara döndüğünü' söylüyorlar. Hayır sadece sahaları merak ettiğimden.
Hiçbir şey anlamadım ama o Uraz -" diye lafımı kesen Beliz oldu. Senin Urazzz" diye bağırarak parmağını bana uzattı.
Ayağımı sertçe yere vurdum. Benden beterleri de vardı tabi.

Küçük KadınHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin