Yeşil Sis -Gliondel-

613 107 74
                                    

Gliondel

Yeşil renk ağaç elflerinin alametifarikasıydı; kokuyla birlikte gelen yeşil renk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Yeşil renk ağaç elflerinin alametifarikasıydı; kokuyla birlikte gelen yeşil renk.

Yılanların çatal dilini andıran parlak şeriti gördüğü an, Gliondel hayal kırıklığının dikenli parçalarının göğsüne battığını hissetti. Ekin'in asıl ipi, sarı, parlak bir renkle parıldayan ip, doğruca Deha-reye gidiyordu; Gliondel bunun anlamını bilmeyecek kadar aptal değildi. İnsanlarla iletişim kurulmasını sağlayan Deha-re Dünya'yı simgelerdi ve Ekin'in ipi de Çetin'e ulaşmak adına dört nala sihirli suya doğru koşmuştu. Ekin Çetin'i seviyordu ve belli ki hiçbir güç bunu değiştiremeyecekti.

Gliondel yüz kaslarının seğirdiğini hissetti ve bakışlarını boşluğa doğru kaçırdı. Kendisini işaret eden yeşil ip sisleri andırıyordu ve cılızdı... Ve sahteydi.

Asla gerçeğe dönmeyecek, diye düşündü Gley. Ekin beni asla gerçekten sevmeyecek. Artık ağaç elflerinin yardımını bir kenara bırakabileceğini düşünmüştü; oysa ki yanılıyordu, henüz esanstan vazgeçemezdi koku tazeliğini muhafaza etmeliydi, belki bir gün...

Bir gün, diye düşündü kendini kontrol etmeyi başaran Gliondel. Bir gün Ekin beni gerçekten sevecek.

Ama o gün, bugün değildi.

Kalabalık güruhun arasından ilerleyerek Ekin'e doğru yaklaştı, yaklaştıkça kızın gözlerindeki ürkek ifade kayboldu ve Ekin'in göz bebekleri büyüyerek ışıltılı bir görünüme kavuştu. Gliondel bu bakış karşısında kendini küçük, savunmasız bir çocuk gibi hissetti. Hiç düşünmeden Ekin'e sarılıp kızın saçlarındaki bahar kokusunu içine çekti; Gliondel'e annesini hatırlatan, ağaç elflerinin esansından ari, çiçek aromalı bir kokuydu bu.

"Gley... Ben," Ekin derin bir nefes alarak geri çekildi, gözleri kalbinden fırlayan parlak şeritteydi.

"Açıklama yapmak zorunda değilsin." Gliondel kızın omuzlarını nazikçe tutmuştu. "Beni de seviyorsun bunu biliyorum." Yutkundu. "Ne var ki Çetin'den de kopamıyorsun, bunu da anlayabiliyorum. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmayalım." Kaşlarını beklentiyle kaldırdı. "Benimle dans eder misin?"

Ekin tedirgin bir tavırla çevresini taradı ve aynı tedirginlikle teklifi kabul etti. Gliondel kendisine uzatılan küçük eli tutarak Ekin'i cam platforma doğru yönlendirdi. Platform dans eden çiftlerin auralarıyla parlıyor ve çevreye ışık saçıyordu. Bulutların ise rengi en parlak turuncuya ulaşmıştı; vakit geçtikçe bu rengin yoğunluğu azalacak ve nihayetinde de turuncu, morun tonlarıyla bezeli gökyüzünü terk edecekti ama şimdilik, festivalin ihtişamına tüm görkemiyle eşlik ediyordu.

"Festival açılışı göz kamaştırıcıydı." Ekin kuru dudaklarını yalayarak bir sağa bir sola baktı; Gliondel ile göz göze gelmek istemiyor gibiydi. Bir şeylerin yanlış olduğunun farkında, diye düşündü Gley.

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Where stories live. Discover now