Fısıldayanlar -Suvilla-

746 108 44
                                    

Hennali

Hennali

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Korku.

En derin titremeleri ortaya çıkartırdı. İnsanı en aciz belki de en kendinde gösteren duyguydu.

Genç dişi elf iki büklüm vaziyette önünde titrerken, Suvilla korkunun muazzam gücünü iliklerine dek hissetti. Siyah tulumundaki tozlar pelerinin haresi altında kaybolmuştu ancak diz kısmına bulaşan çamur fark edilmeyecek gibi değildi. Arkadan örülmüş saçı bir hayli dağılmış olan Suvilla da dikkat çeken bir diğer husus ise beyaz teniydi; dumanın siyah isi derisini alacalı bir hale bürümüştü.

Kulağının üstüne sarkan ve kıvrılan bir tutam saçı nazikçe örgünün içine sıkıştırdı ve vücudunu kavislendirerek öne doğru eğildi. Şimdi genç elfin yüzünü daha net görebiliyordu. Güneşten yanmış koyu tenine yakışan badem gözleri, minik bir ağzı ve tüm bu detayları tamamlayan siyah renk kıvırcık saçı vardı. Tek kusuru burnuydu; burnu uzun ve kemikliydi. Yine de sevimli bir yüzü olduğu inkar edilemezdi. Suvilla iç çekti ve parmakları elfin çenesini kavrarken "İsmin ne?" diye sordu.

Güneş lekeli yüzü sümük ve gözyaşı izleriyle dolu olan genç dişi hıçkırarak başını geriye doğru çekmeye çalıştı; ince boynu gerilmişti.

"İsmin ne dedim?" Suvilla yüzünü kıpırtısız bırakarak parlayan gözlerini dişi elfin siyah gözlerine kenetledi.

"Te..." Kız yeni bir hıçkırık koyverdi. "Tenyela efendim."

Suvilla tuttuğu çeneyi serbest bırakıp ayağa kalktı; üstünü silkeleyerek önünde uzayan küçük sırayı inceledi. Küçük ve tamamen bana ait, diye düşündü. Tekrar Tenyela'ya döndüğünde kızın da nihayet ayaklandığını gördü; minik elleriyle burnunu siliyordu.

"Tenyela," dedi Suvilla sevimli ifadesiyle. "Beyaz Benek kasabasında güzelliğin fark edilmeden yitip gidecekti. Ben sana parlak bir gelecek vaat ediyorum." Bu sefer dişi elfin yanağını nazikçe okşadı.

Tenyela burnunu son kez çekip uzun kirpiklerin çevrelediği gözlerini şaşkınlıkla kırpıştırdı. "Sizin hizmetinizde bulunmak benim için bir onurdur efendim." Sözcükleri ezbere bir tonda sıralıyordu.

Suvilla gülümsedi. "Seni özel hizmetimde istiyorum. Bir Varhalmlı olma ihtimalinin yüksekliği düşünüldüğünde bu senin için müthiş bir teklif." Dişi elf henüz onlu yaşlarında olmalıydı. Vücudu olgun dişilerin kıvrımına ulaşmış görünüyor olabilirdi ancak yüzü yaşının küçüklüğünü gözler önüne seriyordu. Yirmili yaşlara geldiğinde belki Rahifel'den bir davet alacaktı belki de Varhalmlılarla dolu küçük bir kasabada yaşamasına rağmen büyü gücünü keşfedecekti. Ne var ki tüm bunları öğrenmek için henüz yaşı çok küçüktü.

"Özel hizmet mi dediniz?" Kız Suvilla'ya ilk defa baktı, dikkatle; yine de kirpikleri tedirgin çırpınışlar sergilemişti.

"Evet Tenyela, benim şahsi yardımcım olmanı istiyorum. Tearin'e kaçan elfler arasında ne yazık ki tek bir Varhalmlı bile yok. Takdir edersin ki bir prenses yardımcıları olmadan kanatsız kuşlara benzer." Dişi elfin elini şefkatle tuttu ve en sevimli gülüşlerinden birini daha sundu. "Senin için güzel şeyler düşünüyorum, üstelik akıllı bir kıza da benziyorsun. Beni memnun ettiğin sürece daima parlayan bir elf olacaksın." Tenyela başını aşağı yukarı, telaşla salladığında Suvilla biraz geri çekildi. "Hennali sana kalacağın odayı gösterecek, odan bana en yakın olabileceğin şekilde seçildi."

RUH DÜĞÜMÜ (Sivri Kulak Günceleri-2)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin