My name is HellGirl (Sequel t...

By VivianPhoenix

81.4K 8.1K 408

Ragnarok zasáhl všechny části vesmíru a dle starodávného proroctví při něm zahynula většina známých vikingský... More

Prolog
Asgard is mine, brother
Twins
Sif and Thor
Zenia - Queen of the Valkyries
Revenge will be mine
Killer Queen
Thor forever
Zenia Lokidottir
Love, hate and other stories
Old witch
Brothers and enemies
The end of Yotunheim
I'm your Queen
Time for fight, time for love
Back to Midgard
Thor's fight
Loki's fight (PART I.)
Loki's fight - part II.
Here comes the Bride
Let's get Dragon
Hela & Narfi
Save my love
Tears of the Dragon
Beautiful Halls of Valhalla
The Land of the Damned
Strange love
Fire and ice
The King of Asgard
King Loki
Destiny's Child
Children of Asgard
HAPPY BLOODY BIRTHDAY
BIRTHDAY PARTY
I LOVE YOUR DARK SIDE
BACK TO MIDGARD
THE PLANET OF THE MORTALS
DESCENDANTS
SCHOOL IS COOL
THE FIRST DAY
GODS AND MORTALS
THE SIGN OF THE GODS
THE BLOOD OF THE GOD
HELLGIRL
FRENEMIES
HE'S BACK
LAUFEYSON'S BLOOD
REVENGE WILL BE MINE
HELLOWEEN / Part I.
HELLOWEEN / Part II.
HELLOWEEN / Final part
DANGEROUS LIASONS
LADIE'S NIGHT
MISTLETOE
GARP
WELCOME TO ASGARD
MY NAME IS NARFI. MY NAME IS HOPE
MY NAME IS MAGNUS. MY NAME IS GOD
WEDDING LIKE HELL
SATANA
Beauty and a Beast
Revenge will be mine
THE ARMY OF UNDEAD
THIS IS THE END
I AM THE SON OF FREY
BACK TO ASGARD
THE PRISON OF YOTUNHEIM
MY NAME IS RAGNAR. MY NAME IS DEATH
FIRE AND ICE
THIS IS OUR DESTINY
MY NAME IS LOKI. MY NAME IS GOD

GREETINGS FROM HELLGIRL

812 83 5
By VivianPhoenix

Nepozorovaně kráčela dlouhými chodbami paláce, občas se schovala do nějakého výklenku a počkala, než kolem ní projdou sluhové, ale nikdo si ji nevšímal. Venku stále zuřil chaos, ale ona s určitostí věděla, že Thor toho svého miláčka z Midgardu bude chránit víc, než svůj vlastní život. Schová ho uvnitř, někde hluboko v útrobách paláce a obklopí ho silnou stráží.

Nemýlila se. Thor si jako svůj hlavní stan vybral Lokiho soukromé komnaty, což považovala téměř za znesvěcení. Venku přede dveřma stálo šest vysokých, urostlých chlapů.

Sarkasticky se ušklíbla. To nebude problém.

Klidně před ně nakráčela a když velitel stráže s úžasem poznal, kdo vlastně je, bylo už pozdě. Všechny spálil černý, smrdutý plamen, před kterým nebylo úniku.

Hela vešla dovnitř. 

A pak ho konečně uviděla a pěkně zblízka.

Otočil se od okna, přes které napjatě pozoroval bitvu Asgarďanů a zombie z pekla. Když si všiml nehybně stojící Hely, trochu zrozpačitěl a zrudl.

"Víš, kdo jsem?" Zeptala se ho zpříma.

"Ne, ale tuším to. Vypadáš trochu jako tvoje matka... A trochu jako Loki."

"A ty vypadáš ÚPLNĚ jako on."

Přišla k němu blíž. Stála těsně před ním a s úžasem studovala jeho dokonalý obličej, vysokou postavu a přesnou repliku Lokiho uniformy. Nemohla uvěřit tomu, že na světě existuje tak dokonalá kopie jejího otce. Vlastně on nebyl kopií, byl originál stejně, jako Loki.

"Přišla jsi mě zabít?" Zeptal se tiše, ale působil klidně, jako by se se svou smrtí už dávno smířil.

Hela neodpověděla. Vypadal přesně jako její otec, kterého vroucně milovala. Jenom výraz v jeho očích byl zcela jiný. Chyběla tam ta zvláštní, ďábelská jiskra. I křivku úst němel tak výraznou, jeho rty byly měkké a krásně se usmíval, i přesto, že před ním stála hrozba. Působil křehce a zranitelně, jako malé kotě, které máte chuť vzít do náruče a konejšit.

"Musíš rychle odejít," řekla nakonec a trochu ustoupila stranou.

"Ale Thor..."

"Poslouchej mě, člověče!" Chytla ho za ramena a trochu s ním zatřásla. Na chvilku jí to přišlo legrační, protože tohle by svému pravému otci nikdy udělat nemohla, bylo by to jako urážka jeho královského majestátu.

"Musíš zmizet, zpátky na Asgard a požádat Tonyho Starka o nějaký bezpečný úkryt. Avengers ti jistě pomohou. Musejí tě schovat tak, aby tě nikdo... včetně mně samotné... nikdy nenašel. Chápeš? Podruhé ti již pomoct nemůžu. Loki tě určitě zabije."

"Proč mi vlastně pomáháš?"

"Sama nevím," přiznala rozpačitě, "možná proto, že... Jsi jako přízrak jiného Lokiho. Mohl by být přátelský, laskavý a milý... No, nevím, jestli by se mi vlastně takový líbil... Já jsem... HellGirl." To poslední slovo řekla se zvláštním důrazem a trochu chraplavým hlasem. V tu chvíli lhala sama sobě. Možná by laskavého Lokiho doopravdy milovala. Možná i ona sama by mohla být vřelejší. 

Ale realita byla dost odlišná.

Tom zmateně zatřásl hlavu. Přemýšlel nad tím, proč zrovna on musí být součástí tohoto podivného života, plného mimozemšťanů a Bohů.

"Tak pojď," chytla ho nekompromisně za ruku a tahala ven. "Za chvilku nás tady najde můj bratr a nejsem si tak docela jistá, zda bude ohledně zachování tvého života sdílet stejný názor, jako já."

Tom nakonec poslechl. Toužil jenom po jediném, dostat se z tohoto prapodivného blázince plného magie a navždycky na všechno zapomenout. Hela ho táhla za sebou jako nějakou poslušnou ovci a protože znala palác a jeho tajemství dokonale, povedlo se jim v tom zmatku hladce proklouznout ven. 

Tam ho zvláštním kouzlem zbavila té charakteristické Lokiho uniformy a zahalila ho do dlouhého pláště šedé barvy. Zdálo se, že se jim to nakonec podaří a když už byl Bifrost na dohled a Hela si v duchu plánovala, jak bleskově Toma dopraví na Midgard bez toho, aby ji kdokoliv z Avengers uviděl... Zastavil je Narfi.

"Kampak jdeš, krásko?" Zeptal se s nebezpečným podtónem v hlase. Ačkoliv měl světleplavé, blond vlasy, v tu chvíli působil úplně jako Loki.

Hela v duchu škaredě zaklela. Narfi určitě poznal, kdo je ta vysoká postava, zahalená v plášti nevýrazné barvy, i když měl obličej úplně zahalen.

"Nech mě jít, Narfi, vrátím se hned zpátky," řekla klidně a postavila se před Toma tak, aby mu Narfi nemohl ublížit.

"Snad ho nechceš zachránit?" 

"Odvedu ho pryč a bude schován na bezpečném místě, kde ho nikdo nenajde. Nenaruší nám plány."

"Dokud ten muž bude žít, bude to jako důkaz Lokiho nebožského původu. NAŠEHO nebožského původu."

"Naše matka je asgardská Bohyně, to úplně stačí," odsekla a pohla se směrem k Bifrostu, své záchraně, která je měla oba dva dopravit do bezpečí.

Narfi udělal prudké gesto a protože v ruce držel Kopí osudu, musela se bránit tak, jak uměla. Vyslala směrem k němu pekelný plamen, takže musel rychle uskočit, aby se nespálil a to ona využila k tomu, že ubohého Toma ze všech sil popadla, prudce se odrazila od země a vyskočila nečekaně vysoko a daleko. K tomu jí skvěle posloužily její silné nohy s kopyty. Dokázala skákat dál a výš, než kůň.

To Narfi nečekal a tak se jenom bezmocně zdáli díval, jak je duhový Bifrost unáší pryč.

No nic, sestřičko, najdu si vás na Midgardu, řekl si v duchu a otočil se směrem k paláci. 

Thorův osud byl v tu chvíli zpečetěn.

**********

Na zem dopadli dost prudce a nešetrně, takže Tom si vyrazil dech. Hela nad ním stála a šeptala nějakou nesrozumitelnou modlitbu, alespoň tak to vypadalo, ve skutečnosti prováděla ochranné kouzlo, aby se v minutě nezadusil pekelnou sírou, která se tady vznášela všude kolem.

Nebyli na Midgardu, tam by je Narfi nakonec našel.

Musela jít domů. Do pekla.

"Helo!" Vynořil se z oblaků hustého dýmu Daimon a silně ji objal. "Dostal jsem tvůj vzkaz a jsem na odchodu... Koho to tu máme? Není to snad... Zase on! Poprvé ho sem přivedla tvoje matka. Zajímavé, je to obyčejný člověk, je stále naživu, nespáchal žádný hřích a přesto je v pekle. Už podruhé..."

"Musíme ho schovat, ale nemám čas ti všechno vysvětlovat. Připrav mu bezpečný úkryt a nějaké jídlo. Já teď musím ještě něco vyřídit a pak se sejdeme na Asgardu. Narfi ti všechno řekne a jo... Zkus mého bratra mezitím trochu uklidnit, aby měl nechtěl zabít hned, jak se znova setkáme. Já jsem tohoto človíčka tak trochu ukradla. Miluji tě!"

Líbla ho rychle na tvář a zase zmizela.

Daimon si vzdychl. Podíval se na Toma, zkamenělého hrůzou.

"No, asi bych se měl představit, pane Hiddlestone. Jsem Daimon Hellstrom, vládce pekla a manžel Hely. Ale nebojte se, nejsem zas takový ďábel, jak si možná myslíte. Ve skutečnosti jsem docela milý a rád navazuji nová přátelství."

Tom vypadal, že je stále v šoku. 

"Nedáte si čaj?" Zeptal se Daimon zdvořile a v tu chvíli jeho host dočista omdlel.

No páni, to bude dneska ještě sranda, pomyslel si Daimon pobaveně a odvlekl ho pryč.

*********

Když luxusní stříbrný Hummer Tonyho Starka zabočil k příjezdové cestě jeho hlavního sídla v Seattlu, všichni, sedící uvnitř na první pohled poznali, že něco není v pořádku.

Všude se vznášel hustý dým a prach a cesta byla plná zmateně pobíhajících lidí a nervózních policajtů.

Magnus se zhluboka nadechl. Jeho božské schopnosti se každým dnem zlepšovaly a on vycítil, že se tady něco semlelo. Něco, v čem měl prsty další Bůh. Nebo Bohyně...

"Sakra, když jsem dokázal zvládnout kouzelného Midgarsormra," zamumlal si pod nos, "tohle zvládnu taky. Zkrotil jsem obřího magického hada. Ať je to kdokoliv, postavím se mu."

Když auto zastavilo, Ragnar a Tony rychle vystoupili a zmateně se rozhlíželi kolem. 

Jako prvnímu to došlo Magnusovi.

"Nechala tady Garpa." Řekl tiše.

"Cože?" Ragnar stále nechápal.

"Hela. Když utíkali ze stadionu, Garp byl stále tady. Mělo nás napadnout, že se pro něho vrátí."

"Ale co to..." Tony se s hrůzou díval na ruiny svého kdysi výstavního sídla, plného luxusu. Ze všeho zbyl jenom prach a popel. 

Přiblížil se k nim důležitě vypadající policajt. "Pane Starku? Mohu s vámi mluvit?"

Tony mlčky přikývl. Byl v koncích.

"Mám pro vás špatnou zprávu. Vaše sídlo někdo včera v noci zapálil a přesto, že hasiči zde byli během dvou minut, oheň se jim nijak nepovedlo zkrotit. Nakonec to dohořelo samo, jako na povel. Plameny tady byly a najednou byly pryč. Bohužel... v ruinách jsme našli mrtvá těla."

"Koho?" Zachroptěl Tony.

"Vaši přátelé. Doktor Bruce Banner a jeho manželka Nataša. A taky tam je jedna mladá dívka, kterou se nám zatím nepodařilo identifikovat."

Magnus ztuhl. Nechal Rose tady a ona za to zaplatila životem. Jeho nenávist k asgardským Bohům se ještě znásobila. "Můžete nás nechat chvilku osamotě?" Zeptal se strážníka, který se rychle a úslužně vzdálil. 

"Zabila je všechny," prohlásil Ragnar věcně a bez jakýchkoliv emocí.

"Jak víš, že to byla ona?" Zeptal se Tony z posledních sil.

Magnus ukázal rukou kamsi nahoru.

Jedna zeď zůstala stát, téměř neporušená a tyčila se uprostřed té spouště téměř nepatřičně.

A vysoko na ní se skvěl černý, ohořelý nápis.

GREETINGS FROM HELLGIRL

Continue Reading

You'll Also Like

33.4K 1.3K 123
15+ Kapitoly většinou vydávám každý den. Tento příběh začíná na začátku Harryho šestého roku v Bradavicích. Obsahuje ale vysvětlení toho co bylo pře...
7.3K 235 33
Hailey Horner. Bývalá závodkyně formule 3,ale musela skončit poté co měla hroznou bouračku,kterou zavinil její hlavní protivník Lando Norris. Dva rok...
157K 11.7K 48
"Tobě to vůbec nedochází, že Loki? I kdybys ji omámil kdovíjakým kouzlem, jeho síla jednou pomine. Ale kdyby tě opravdu milovala, tak je to navěky. A...