XXVI- Lahza

84 8 231
                                    


BÖLÜM 26

LAHZA

Lahza:Zamanın bölünemeyecek adar küçük bir parçası

Kaan Boşnak / Bırakma Kendini 

Sezen Aksu/ Tutuklu  

Sezen Aksu/ Tutuklu  

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

***

Gözleri yeniden gözlerimle buluştuğunda hissettim. Ben yıllar sonra onunla kavuştum. Yıllar sonra onunda kalbinde kendimi gördüm. Onca vecaya onca hastalığa rağmen içimde bir yerlerde bir gül bahçesi vardı şimdi.

Hiçbir serçenin ağlamadığı bir gül bahçesi. Ellerimi yanaklarına koyup dudaklarımı dudaklarına bastırdım. Onu kana kana öptüm. Zaman tane tane aktı üstümüze, zihnimde beslediğim canavarlar acıyla haykırdı. Ne olursa olsun onu bırakmayacağımı bilen kalbim sevinçle sarsıldı.

Yumuşak öpüşü yavaşça ayrıldı dudaklarımdan. " Her şey gibi bu da geçecek Eylül." Ellerime batan sakallarını okşadım. "Gerçekliği yitiriyorum, ben kendi kendimin celladı olacağım. O yapmazsa ben yapacağım Boran."

Yüzümü okşadı, beni sevdi. Binlerce kez tekrarladım. Beni sevdi, beni sevdi, sevdi, sevdi. Üzerime düşen gözlerinden okudum. Beni gerçekten sevdi. "Ben iyileştiririm seni. Korkma kendinden." Gülümsedim.

"Ellerin titriyor Ali." İçimde bir yerlerde koca bir yangın başladı. Hızla gözlerimden çekti gözlerini. "Dokunursam, canın yanar. Ben canını yakmak istemiyorum." Islak kafamı eğip omzuna yasladım. "Sen benim canımı yakmazsın."

Eli sırtımı sarıp omuzlarıma dokundu. Diğer eli ise yanağımda yuva yaptı. Dudaklarımda uzun süreli bir tebessüm yer etmişti. Parmakları gülüşüme dokundu.

"Yüreğinden beyaz kuşlar uçardı yüreğime

dokundukça portakal çiçekleri dökerdi

sevilmekten ürpertili dingin gövden

ah çocuk ah kadın ah sevgili

sözlerin aşkı anımsatsa da

gülüşünde onulmaz acılar gizli.*"

Derin bir nefes aldı. "Bana seni hatırlatıyor bu şiir." Ardından küçük şampuana uzanıp eline döktü. "Seni yıkayabilir miyim?" Güldüm ve gözlerimi kapatarak onayladım.

Parmakları saçlarımın içinde dans etmeye başladı. "Boran, Anıl nasıl?" diye sordum aniden aklıma gelenlerle. "Kötü, sürekli sarhoş, avare." Elimi suyun üzerinde gezdirdim. "Duruyla çok vakit geçiriyorlar mı?" diye sordum.

Serçenin Gözyaşı/TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now