Round 27

4 0 0
                                    


A szünet ideje alatt az Ages Knight csapata nem ünnepelt előre, hanem a következő két játékosnak, névszerint Danielnek és Hidakának segített. Nem volt sok értelme, hiszen ők eléggé keményen készültek önmagukban is. Ekkor viszont Morrisons megjelent előttük.
- Egész szép teljesítményt mutattatok. Le a kalappal, mondhatom. – jelentette ki elismerően. – A következő játékban te fogsz szerepelni, fiam. Remélem, az is ugyanolyan szórakoztató lesz, mint az eddigi teljesítményetek.
Noha a hangja elismerően csengett, szeméből nem lehetett mást kiolvasni, mint csalódottságot és dühöt.
- Köszönöm szépen a csapatom nevében az elismerő szavakat... apa.
Daniel az utolsó mondatát foghíjasan nyögte ki. Értelemszerű, hiszen ahogy Yaguchinak is mondta, sosem tartotta apjának. Miután távozott, Narumi, Eleonore és James is megérkeztek, így a megmaradt feszültség is elszállt. A következő versenyszámig viszonylagos jókedv uralkodott így.

A bajnokság tovább folytatódott a Twinkle Star Sprites nevű SNK játékkal. Ez egy bullet hell Shoot'em up, ahol a lényeg, hogy az ellenfél játékosa annyi találatot kapjon be, hogy mind az öt élete elfogyjon. Természetesen, minden, ami mozog, sebez, kivéve a „VIVA" és az extra bombák. A bemondónő ecsetelte a szabályokat:
- A versenyzők öt harcot kell, hogy lenyomjanak! A kivetítőn lehet látni, hogy ki-ki ellen fog harcolni! Aki ebből hármat elveszít, annak nagy eséllyel fog a bajnokságtól búcsút venni! Úgyhogy minden tudásotokat be kell vetnetek! Készen álltok a harcra?! – kiáltotta a végén, mire a tömeg éljenzett. Daniel a képernyőre nézve látta, hogy az első ellenfele már a kiállított 16 gép közül az egyiknél már várja. Leült és sok szerencsét kívánt neki. Kiválasztotta Arthurt, míg ellenfele Ran-t. Best of 3 küzdelem volt, így nem baj, ha az elsőnél inkább a taktikát figyeli ki. Meglepetésére, az ellenfél is ugyanebben gondolkodott, így elég sokáig tartott az első menet, aminél Ran nem tudta kikerülni a felé záporozó lövedékeket. A második menetet is Arthur nyerte, mégpedig egy sikeres boss csapással, amit vagy kilősz vagy ő lő ki elven működik. Az első játékot megnyerte, de messze még a vége. Nem szállhat el még magától. Második ellenfélként ellenben megkapta a gothloli ruhába öltözött lányt, aki Mevioust használta. Itt már minden idegszálával azon volt, hogy egy-egy maxra töltött lövéssel küldje vissza a felé küldött tűzgolyókat, de egyik hullám követte a másikat. Szinte mesteri szinten űzte a játékot, ami a végeredményen is meglátszott. Daniel itt kikapott úgy, hogy egy menetet sem nyert meg. Nem csüggedt, mert egy vesztés nem jelent sok mindent.

A harmadik játékban Kimet, a nagydarab macskát használta Daniel ellen. Noha érdekes volt Shoot'em up játékban közelharcos karaktert látni és felületre marhaság, ő volt a leggyorsabb a karakterek között. Nem is csoda, hogy Arthurnak meggyűlt a baja vele, mert Kim igencsak gyorsan tért ki a felkínált lövedékek ellen. Mikor kiszedte ellenfele a „VIVA" poweruppot, Arthur maxra töltött lövéssel reagált, amire sikerül kihozni egy boss csapást az ellenfél oldalára. Erre valószínű nem készült fel és így tudta az első roundot megnyerni. A másodikban ellenben Kim kerekedett felül, lévén taktikát váltott és inkább arra fókuszált, hogy a felé kínált tűzgolyókat visszaküldje, ezzel megnyerve a fordulót. Ami viszont a harmadik játékot illette, Dan egy örökkévalóságnak érezte ezt a harcot. Olyan volt a helyzet, mint egy bomba hatástalanítása: Egyetlen mozdulat és vége a játéknak. Szerencséjére, jókor fordította vissza a fénylő tűzgolyókat, ezzel sikerrel csapdába csalva ellenfelét és győzelemre vitte a játékot. 2-1 az állás számára, ám itt már érezte a fáradtságot. Tény és való, hogy ehhez a játékhoz kell a legtöbb éberség és idegrendszer. Ekkor kért játékoscserét a tartalékra, Makotora egy játék idejéig. Mikor a nővel lepacsizott, Daniel leült és figyelte a játékot. Nem bánta, ha kikap, mert egy esélye így is volt. Ám, meglepődött: Szemmel láthatólag a következő ellenfél is cserét használt. Onnan lehetett megtudni, hogy nem volt valami hatékony játékos, pedig Memoriest használta, a játék végső bossát. A férfi meglepetésére, Makoto Mackey and Pentell duóval kegyetlenül legyőzte ellenfelét úgy, hogy mindkét menetben egyetlen életet sem vesztett. Bevállalta az ötödik játékot is, ahol nem más várta, mint az a nagydarab férfi, aki anno nem gúnyolta ki Namiret a kora miatt. Ő Tinker és Linker kettősét hozta, mondván, kettő a kettő ellen legyen a harc. Makotonak itt már fel volt adva a lecke, mert az ellenfel hibátlanul játszott. Ha kellet, inkább kerülte a tűzgolyókat, semmint kockázatot vállalva eltalálja. Makoto ezzel ellentétben nagyon agresszíven játszott és folyton küldte vissza a felkínált tűzgolyókat még akkoris, ha ezzel kockáztatja a sebesülés esélyét. Ez nem éppen jól kifizetődő taktikának látszódott, mert az első menetet elvesztette. A másodikat megnyerte, de csak hajszálhíja volt, hogy ne kapja el őt az ellenfél speciális támadása. A harmadik játék átlépte az időkorlátot és megjelent a kaszás figura mindkettejük játékterén, ami instant K.O.-t okoz. Ha ezt nem lövik ki, akkor vége a dalnak és veszítenek. Itt már pattanásig feszült volt a helyzet, az eddig érdektelenül figyelő Lillith most idősebb lánya játékára szegezte tekintetét. Végül Tinker és Linker nem tudott az immár nagyon kemény kaszástól kitérni, ezzel Makoto nyert. Végeredményben 4 győzelemmel és egy veszteséggel bár, de az Ages Knight továbbjutott.

High Score Girl 1999 (Magyar és English)Where stories live. Discover now