Round 11.

11 1 0
                                    


1999. Január 15.

Yaguchi reggel 6-kor leparkolt a Narumi ételszállító cég előtt és lelakatolta a járgányát. Ő szokott mindig elsőként beérni és elkezdeni összeírni a napi teendőket. Fejében az elmúlt kép nap emléke pörgött még mindig. Úgy érezte, hogy új erőre kapott és helyére zökkent az élete.

Az irodába érve, nekiállt a papírmunkának. Hallotta, hogy a dolgozók jöttek be és öltöztek át. Ekkor volt alkalma meghallgatni a pletykákat is. Mindig is süketnek tetette magát e téren, de tudott mindenről. Állítólag, ma egy új munkás jön. Nem nagyon szerette az új dolgozókat, mert a legtöbbjük a próbaidő lejárta előtt megpattan. Yaguchi az órájára nézve felsóhajtott. Ideje volt a meetingnek, hogy beossza az embereket. Mindenki mosollyal üdvözölte a köszönés mellet.
- Sziasztok! A mai nap a szokásos menetben fog zajlani. Senki nem jelentett ma beteget, így még a létszám is megfelelő. Más kérdés?
Ekkor érkezett az új munkás, aki a névjegykártyája alapján Shiori Kurumunak hívják és néma, legalábbis a biléta jelzése ezt mutatta.
- Srácok! Bemutatom akkor az új kolleginát, Shiorit.
Mindenkivel kezet fogott, azután öltözni ment. Yaguchi megköszörülte a torkát, ezzel elnémítva a suttogó társaságot.
- Akkor mindenki mehet a dolgára.
A férfi tudta, hogy első alkalommal körbe kell vezetnie az újoncot és kiosztani neki egy viszonylag könnyű feladatot. Nem szabad az első nap a mélyvízbe dobnia. Amikor kiért, volt alkalma közelebbről is megnéznie. Nála kicsit alacsonyabb, mandulavágású lila szem és hosszú, befont hajú nő mosolyogva vette magára a maszkot.
- Akkor gyere és körbevezetlek.
Ekkor a nő feltette a kezét és egy papírlapot adott át. Yaguchi kibontotta és elolvasva meglepődött. Ez állt benne.
„Szia. Akit magad előtt látsz, az Oono. Tudom, meredek, de úgy érzi, hogy nem tud nélküled egy percet se meglenni. Továbbá, nem szeretne egy helyben ülni, mondván azzal nem segít előre mozdítani a jelen állapotokat. Arra kérlek, viselkedj természetesen és ne híreszteld, ki az új tag. Aláírás: Sir Daniel Michael Fortesque."
Yaguchi összehajtogatta a levelet és zsebrerakta, majd a nőre nézett.
- Te aztán tele vagy meglepetésekkel. Akkor menjünk.

A körbevezetés fél óráig tartott. Ellen kellet állni annak, hogy ne fogják meg egymás kezét. Végül, mikor véget ért, az egyik munkás rohant oda Yaguchihoz.
- Főnök! A pénteki adagért jött a kamion az Interbanktól.
- Köszönöm az infót, Ushio. Akkor kedves Shiori, itt az első feladatod. Segíts a bepakolásba.
A nő csak bólintott és indult segíteni. Yaguchi figyelte a teljesítményét, ami meglepetést okozott. A nő profi módon rakta le a dobozokat a kamionba és egyszerre kettőt vitt magával. A többi két pakolásért felelős ember erre felbuzdulva, kettesével hozták a dobozokat. Így, eléggé hamar telerakták a kamiont. Yaguchi intézte a papírokat és átadta a sofőrnek. Reggeliig még négy kamiont pakoltak meg, ezzel lényegében kiürítve a raktárat. Már most dícsérték Shiori pakolási teljesítményét. Miután lement a félórás szünet, a nő feladata a gyártósorba való besegítés lett. Yaguchinak nem kellet aggódnia, ugyanis gyorsan alkalmazkodott az újonc a helyzethez. Mikorra megjött a délutános műszak, átadta gyorsan az információkat és a nappali műszakosok után nem sokkal ment átöltözni. Mikorra kiért, Shiori már várta.
- Eléggé nagy rizikót vállaltál fel, hogy dolgozni jöttél, nem gondolod, Oono? – kérdezte a férfi halkan. A nő csak átölelte, ezzel azt mondva: Nem érdekli, amíg vele lehet. Yaguchi érezte a törődő ölelést. Miután nagy nehezen odajutott a robogóhoz, kivett egy tartalék sisakot és a nőnek adta.
- Van kedved eljönni, játszani egy kicsit? – kérdezte. A válasz adta magát. Levette a parókát és a védőeszközt a fejére rakta. A férfi addig beizzította a robogót és megvárta, míg Oono felszáll.

A játékterembe érve hőseink megláttak egy olyan személyt, akit messze elkerültek volna. Raptort, aki épp Tekken 3 előtt szenved. Miért is? Ellenfele Hwoaranggal folyamatosan szorongatta és mindössze egyetlen kombót ismételt újra és újra, ami Bryant folyton sakkban tartotta.
- Baszódj meg, te csíra! – kiabálta immár teljesen kiakadva. – Csak ennyit tudsz?!
- Megérdemled, te mocsok! Amit tettél Hidaka ellen, ez a legkevesebb! – kiabálta ellenfele a túloldalról. Yaguchi ismerte ezt a szitut. Mikor Hidakát vérig sértette, akkor ugyanígy bántak vele. Igaz, hogy a tisztázás után bocsánatot kértek tőle, de nem ez volt itt a helyzet. Raptor sokkal nagyobb bűnt követett el a hétvégén és nem hitte volna, hogy ekkora árat fizet érte. Mikorra kikapott, úgy állt fel, hogy a széket két méterrel arrébb lökte és az éppen belépő Hidaka elé állt.
- Te köptél, te szakadt ribanc?! Nem tudsz veszíteni?! – kiabálta egy méterre a lány arcától. Yaguchi ellökte a férfit és kettejük közé állt.
- Azonnal fejezd be ezt a viselkedést. – mondta határozottan, mire Raptor másik célpontot választott ki bokszzsákjának, a férfit. Ám, Oono eléállt és teli erőből pofozta fel.
- Hogy merészelsz? – morogta és vissza akart támadni, ám egy sétapálca csattant a kezén. Felicia volt az.
- Most szépen megállsz és meghallgatsz. – mondta halkan, mire még három srác is csatlakozott. – Én voltam, akitől megtudták az információt. Amit a hétvégén tettél, azzal kihúztad a gyufát nálam és a Mizonokuchi Force teljes bandájánál is. Amíg nem fogsz térdenállva könyörögni és Hidaka bocsánatáért esedezni, felejtsd el, hogy itt játszhatsz. Szóval mi a terved: Térden állva könyörögsz, vagy szeded a sátorfádat és soha többé nem térsz ide vissza?
Fél percig úgy tűnt, hogy nem fogja fel a nő mondatát. Valójában remegett a dühtől. A büszkesége nem engedte a józan eszére hagyatkozni.
- Én? Bocsánatot kérni? Nem fogok egy olyantól, akit legyőztem. Dögölj meg, te átkozott boszorkány! Raptort senkinek sem a csicskája!
- Még a józan eszednek se, ahogy látom. – felelte cinikusan Felicia, miközben ruhája cicafülével szórakozott. – Akkor tűnj el innen.
Ekkor Raptor meg akarta ütni a nőt, ám ekkor egy vaskos kéz fogta meg. Gazdája a játékterem legkigyúrtabb játékosához tartozott, akit csak Zangief becenéven ismernek. Profi birkózó és
JWF, avagy a japán birkózó szövetség friss pankrátora. Igazából jószívű volt, de ha felbaszták az agyát, akkor a futás a leghatásosabb módszer... ha sikerül. Ami a mostani helyzetet illeti, a nagyszájú köcsögnek a menekülés ki van zárva.
- Van pofád megütni úrnőnket, te féreg? – kérdezte Zangief halkan, hangjából a düh hallatszott.
- Mi közöd van ahhoz, hogy hol vagyok, te kétajtós szekrény? – vágott vissza Raptor nyögve, amivel, ha lehet, még pocsékabbá téve a helyzetet. A nagydarab férfi kivitte a nagykukához és fejjel lefele belevágta a kupac szemét közé.
- Oda tettelek ki, ahová való vagy. És most jól figyelj, mert csak egyszer mondom el: Ha még egyszer meglátlak a teremben, akkor nem fogok olyan lágyan bánni veled, mint most.
Ezzel a mondattal a férfi bejött, egyidőben Danielel, aki most figyelt fel az eseményekre.
- Lemaradtam valamiről? – kérdezte Yaguchit.

Utólag beszámoltak neki egy pohár kávé társaságában. Daniel felnevetett, mikor Yaguchi befejezte a történetet.
- Ez valami frenetikus. Eskü, hogy nagyon jót röhögtem. – nyögte ki Daniel, miután már a könnyei is kicsordultak. – Én sose értettem, hogy az ilyen gyökér miért nem jön rá, hogy az attitűdjével soha az életben nem fog érvényesülni?
Oono, aki jelenleg Yaguchihoz bújt, felemelte a két kezét és tekintetével azt árulta el, hogy őt nem igazán izgatja a dolog.
- Amúgy, meglepődtél azon, hogy ez a szépség álcázva, de elkezdett nálad dolgozni? – kérdezte Daniel érdeklődve.
- Igen. Meglepett, de örülök neki. Elég sok időt kell pótolnunk.
- Akkor mire vártok? Itt nyugodtan leveheted az álcádat, Akira kisasszony. Ide tuti nem jön be semelyikünk szülei.

Yaguchi és Oono este ötig együtt játszottak. Ezalatt az idő alatt nem úgy látszott, hogy kettejük játéktudása megegyezik, hiába esett ki a nő legalább két évre a játékból. Időközben Hidakától megkapták a játékterem bajnokságáról a tájékoztatást. Február vége helyett, Március első szombatján lesz és a szponzor pedig negyedmillió Yent ad a győztesnek és lehetőséget, hogy szerepeljenek a Nintendo Power interjújában, amivel további kereseti lehetőségek nyílnak meg. Yaguchi egy hatalmas csókkal búcsúzott nap végén Oonotól és úgy hajtott haza, mintha robogó helyett Harley Davidson lenne a segge alatt. Új erővel töltötte fel a tény, hogy Oonoval egy párt alkot. Fejében Guile szólalt meg.
- Remek haladás, Yaguchi. Mostmár az a célod, hogy soha ne veszítsd el Oonot. Küzdenetek kell együtt a legvégsőkig, minden akadályt leküzdve, ami nappról nappra nehezebb.
A férfi elmosolyodott, miközben hazaérve leparkolt.
- Nem fogom feladni. Soha nem is tettem. – súgta halkan és benyitott az ajtón.

High Score Girl 1999 (Magyar és English)Where stories live. Discover now