Round 6

19 0 0
                                    


1992. Január 13. Fortesque birtok
Yaguchi a birtok előtt állt meg, mert a biztonságiak kérték a meghívót. Kivette a kabátja zsebéből és átadta. Azt egy UV lámpa alá tartotta, ami kijelezte Daniel aláírását, ami szabad szemmel nem volt látható.
- Bemehet. – felelte tömören az őr és visszaadta a megívót, amire a 32-es számot firkálták rá. Ahogy haladt befele, egyre nagyobb és szebb lett a már távolból is szemkápráztató kúria. Amint a bejárat elé ért, egy fiatal inas meghajolt előtte. Mondta, hogy leparkoltatja a mopedjét a fűtött garázsba. A férfi elutasította és helyette inkább a közelbe lakatolta le és elindult. Utoljára egy hatalmasat szívott a hideg levegőből. Itt az idő a ragyogásra.

Nem kellet sokat kóvályognia, mert a zsivaj és a játékok hangjai remek tájékozódást adtak. A báltermet így lazán elérte. Mikor belépett, akkor a társaság vígan cseverészett, játszott a Tekken 3 gépeken vagy a kiállított dohányzóba tartottak a kávéval a kezükben. Legalább a felük álruhában volt. Ekkor Daniel odament Yaguchihoz.
- Szia. Ahogy láthatod, eléggé szép társaság gyűlt össze.
- Szia. Jól mondod. Mindenki eljött? – kérdezte Yaguchi, miközben az órájára nézett.
- Csak egy emberre várunk, de még negyed óra van hátra a kezdésig. Addig pihenj és készülj fel. Kemény menetek elé fogsz nézni. – nevette el magát Daniel a mondata végén. Hősünk így is tett és az asztalokhoz fáradt egy szendvicsért. Ám, ekkor egy lányt vett észre az italoknál, amint kólát töltött magának. Ruházata a száján és az állán kívül mindent eltakart, de mikor Yaguchi a szemébe nézett és beleszagolva a levegőbe megérezte az illatot, egyből megállt a szívverése egyetlen pillanatra. Számára nagyon ismerős volt, még a tekintete is. Nagy nehezen erőt vett a némaságán és megkérdezte.
- Te vagy Akira Oono? – nyögte ki Yaguchi alig érthetően. A lány valamennyire elpirult, ám erőt tudott venni magán, nehogy a sráchoz bújjon. Csak megvonta a vállát, mintha csak azt fejezné ki, hogy talán ő lehetek, talán nem.
- Értem, bocsánat, csak nagyon hasonlított rá. Bár, badarságokat beszélek. – válaszolt a férfi meghajolva, mire a lány csak megsimogatta fejét, ezzel jelezve, hogy nem haragszik és továbbment Daniel felé. Mikor Yaguchi felegyenesedett, lélekállata, Guile megszólalt.
- Nagyon ismerős volt nekem is ez a nő. Lehet, hogy elszökött Amerikából?
- Nem tudom, de jelen helyzetben csak annyi változna, hogy látná, hogy a célom felé törekszek napról napra. Viszont, nem erre fogunk most koncentrálni, hanem a játékra. – válaszolta Guile felé hősünk, majd töltött magának teát.

Akira örült annak, hogy Yaguchi ép és egészséges. Sajnos még az álruhát még viselnie kellet, de várta, hogy eljöjjön annak az ideje, hogy felfedje magát. Daniel megszólította.
- Készen állsz, hogy elindítsuk a bulit? – kérdezte örömmel a hangjában. Szinte sajnálta, hogy nem lehet benne a bajnokságban. A nő csak bólintott és szemével végigpásztázta a jelentkezőket. A férfi bekapcsolta a mikrofont.
- Hölgyeim és Uraim! Tisztelt versenyzők! Ideje elkezdeni a Tekken 3 privát bajnokságot. Aki esetleg elfelejtette volna, a nyeremény fél millió Yen. Ám, ne emiatt szálljatok harcba egymás ellen, hanem élvezzétek a tisztességes és fair küzdelmet, amikor odakerültök. Világos?! – kérdezte Daniel hangosan a társaságtól, mire azok hangos igennel válaszoltak, mégha nem értettek egyet a házigazdával.
- Akkor lássuk a szabályokat: Best of 3 meccs lesz. Aki háromból két játékot megnyer, az jut tovább. Csak a jelentkezési lapra leírt karaktert használhatjátok, mást nem! Amikor bejelentkeztetek, kaptatok egy számot, nem igaz?! Akkor mutassátok fel!
A tömeg, Yaguchival együtt felemelte lapját, amin fluoreszált a szám a félhomályban. A férfi felfigyelt, hogy az előbb látott nő a színpadon mutatta fel jegyét, amin a 64-es virított. Daniel folytatta.
- Miért kelletek ezek a számok, kérdezitek? A kivetítőn látható négy pár fog azon a négy gépen harcolni egymással! Akkor versenyzők: Kezdődjék a harc!

High Score Girl 1999 (Magyar és English)Where stories live. Discover now