Round 12

23 1 0
                                    


1999. január 19, este.

Sötét éjszaka borítja be California egész vidékét. Az egészet? Nem egészen. Egy hegytetőn áll egy tündöklő kúria, mely napként tündököl a késő esti órában.

A kúriában egy hatalmas üvegfal mögött egy trón látható. A trónon egy gyönyörű és fiatalos hölgy ült, akiről nem tudná megmondani senki, hogy már a negyvenes évei felett jár. Hosszú lila haja van, olyan vérvörös szemszínnel, mintha szemei két szikrázó rubin lenne. A hölgy előtt térdel egy aggódó tekintetű orvos, egy elkeseredett testvérpár és egy hatalmas, kigyúrt bokszoló egy kiszakadt bokszzsákkal.
- Szóval ti lennétek azok, akiknek volt képük elém jönni szánalmas kérelmeikkel, csak mert nem tetszett, hogy felvásároltam életükhöz hasonlóan értéktelen telkeiket és ingóságaikat? – tette fel a filozófikus kérdést a nő, majd feljebb emelkedett a székben – Na, hadd haljam a meséket, hogy miért ne akarjam azt, ami már úgy is az enyém.
A nő szavai olyan hidegek voltak, hogy még a legmelegebb tűz is kialudt volna. Tekintete lenéző volt, arca érzéketlen, mint aki soha nem szeretett volna senkit életében. Elsőnek az orvos állt fel és szólalt meg aggódó szemekkel és hanggal.
- Úgy értesültem hölgyem, hogy miután megvette az államtól az állami kórházat, meg akarja szüntetni és az utcára tenni a betegeket. Kérem, ne tegye! Rengeteg köztük az olyan beteg, akinek nincsenek rokonai, valamint akik folytonos ellátásra szorulnak! Harminc beteg van lélegeztetőgéppen, ha le lesznek kapcsolva, akkor meg fognak halni!
Az orvos szemein látszódott, hogy szerette a betegeit, s mindent megtett volna, hogy segíthessen másoknak. Viszont a nő csak nézett az orvosra rezzenetlen arccal, majd hidegen megszólalt.
- Ha az állam nem törődött a betegekkel, én, mint magánszemély miért tenném? Nem az én dolgom, gondom. Ami pedig azt a harminc beteget illeti... aki már a halál kapujában áll, irgalmasabb átengedni.
Erre az orvos lélegzette megakadt. Szemei üresen néztek a sötétségbe, miközben könnyek csepegtek arca mindkét oldaláról. Mozdulatlanul térdelt, mint akibe az utolsó kést döfték a szívébe. Két őr elvonszolta kirakták a kúria elé. Ezután a testvérpárra mutatott a nő. Farmerek voltak. Kezeiken látszódott a mindennapi kemény munka nyomai. Volt, amikor dupla, tripla műszakot vállaltak, hogy etetni tudják az állatokat. Megszólalt az idősebb testvér.
- Kérjük szépen szép hölgyem, ne vásárolja fel a farmunkat! Több generáció óta családunké, az állatokat nem tudnánk elvinni sehova. A farmon kívül nem tudnánk hol élni.
Erre a hidegen néző hölgy, mint aki már számított rájuk, nevetve elővett egy könyvet, melyet a testvéreknek dobott. A könyvön az állt: „Hogyan kezdjünk új életet". A lélektelen kacaj után, amibe Spawn is beleremegett volna, odaszólt.
- Nem kell törődnötök az állatok sorsával. Már eladtam őket egy vágóhídnak, akik jó pénzt fizettek nekem. Most hogy nincs teher a vállaitokon, mehetek, amerre akartok.
A fiatalabbik testvér ekkor elővett egy kést, mikor meghallotta a hírt.
- Nocsak, próbálkozol? – kérdezte a nő oldalra döntött fejjel.
- Nagy a pofád, te szajha a fenenagy pénzeddel! De ha átszúrom a nyakad, akkor legyél kemény!
Ezzel a férfi megindult, hogy leszúrja, ám a nő lazán kicsavarta a kezéből és egy gyomrossal a földre küldte.
- Azonnal vonszold ki ezt a szerencsétlen férget, mielőtt én használom rajta a kést. – jegyezte meg a démon nő és visszaült a trónjára. Végül a bokszoló állt elé. Elkeseredett volt, mivel minden vagyon és kedves emléke az általa üzemeltetett edzőterme volt.
- Kérem! Számomra nincs hova mennem! Az edzőtermem volt mindenem! Könyörgöm!
Hatalmas izmai ellenére térdre ereszkedett, lágy szemekkel, melyekből áradott a kétségbeesés. A nő erre hirtelen elmosolyodott, mintha a tag egy jó viccet mesélt volna el.
- Ugyan hogy adathatnám vissza azt, ami már nincsen? Ugyanis az egészet már ma reggel le romboltattam, helyére meg egy szalont húztam fel. De tudod mit? A téglákat még elviheted.
Ekkor hatalmas nevetésbe tört ki a nő. A férfi csak nézett előre elképedten. Mint aki nem egy ember látna maga előtt, hanem egy szörnyet. Ekkor elfogta a férfit a düh, rohant a nő felé és megpróbált bevinni egy jobbegyenest. Hitte, hogy ez sikeresebb lesz, lévén nemrég nyerte el a New Yorkban megrendezett nehézsúlyú viadalt. Viszont hirtelen háttal a padlóra csapódott olyan erősen, hogy majdnem eltört a gerince. Ezután az őrök őt kivonszolták, ahogyan a többieket

High Score Girl 1999 (Magyar és English)Where stories live. Discover now