48.kapitola

145 32 11
                                    

,,Karen? Vytoč mi MJ," požádal udýchaný Peter nakonec umělou inteligenci, když už ho špatné svědomí hlodalo tak nepřetržitě, že to nešlo vydržet. Hned, co to šlo, zaběhl do postranní uličky, kde se rychle převlékl do svého starého obleku, který ještě neměl tolik skvělých vymožeností jako ten nejnovější. Důležité ale bylo, že stále splňoval všechny funkce, jež Peter pro dnešek potřeboval. A tentokrát už Supa musel dopadnout.

,,Jak si přeješ," odpověděla mu Karen a v dalším okamžiku zahájila hovor. Trvalo to jen chvilku, než to Michelle zvedla, a Peter si ani nestihl připravit, co jí řekne.

,,Petere? Kde jsi?" vypálila na něj okamžitě, než se stihl obhájit.

,,Michelle, mě to tak hrozně mrzí, vážně! Něco neodkladnýho mi do toho vlezlo, a jestli bych se na to nevrhl dnes, tak už by jindy mohlo být pozdě a stalo by se něco strašnýho. Slibuju, že ti to vynahradím, celý rande zaplatím já! I to dnešní!" sliboval jí a vystřelil další síť.

,,Tady nejde o rande, Petere, tady jde o tebe a o to, že tu nejsi -"

,,Já vím, Michelle, já vím! Ale fakt, věř mi, prosím, nešlo to jinak!" Peter z toho byl zoufalý. Na rande s MJ se těšil a nechtěl jí tímhle kazit den.

Uslyšel, jak si do telefonu povzdechla. ,,No jo, fajn. Ale dávej na sebe pozor, dobře?" Petera to na okamžik zarazilo. Že by Michelle skutečně něco tušila? To přece není možné... Ale její starostlivost, která se odrážela v hlase a kterou se jí nepodařilo zamaskovat, jej zahřála u srdce a do žil mu vlila nové odhodlání. Rychle se s ní rozloučil a ukončil hovor, než by jí řekl něco šíleně trapného, čeho by později litoval.

,,Tak fajn, Karen, jdeme na to! Tentokrát už ho dostaneme!" rozhodl Peter, když spatřil svůj dnešní cíl: loď, na níž se měl nacházet Toomes a možná že i jeho kumpáni. Stihl to jen tak tak, loď už vyplouvala, a tak se vší silou zhoupnul a skočil. Podařilo se mu se zachytit a za chvíli už šplhal k oknu.

,,Ta barva je celkem ohavná a na lodi vypadá divně, nemyslíš, Karen?" zamumlal směrem k umělé inteligenci, zatímco nahlížel do okna. Věděl, že řeší banality a plácá nesmysly. To občas dělal, když byl nervózní a chystalo se něco velkého.

,,Myslela jsem, že jsme tu, abychom dopadli Supa a neřešili barvu lodi," odvětila Karen. ,,Mám zapnout mód posíleného průzkumu?"

,,To umíme?" opáčil překvapeně Peter, kterého to velmi potěšilo. Tento oblek zřejmě bude moct i nadále využívat jako provizorní a bude mu opravdu k něčemu.

,,Jistě," řekla skoro dotčeným hlasem a přiblížila mu dva muže.

,,No jasně, to je ten chlap zpod mostu. Ale kdo je ten druhej?"

,,V policejních databázích o něm záznam nemám," odpověděla pohotově Karen. Už před pár dny jí zadal úkol prozkoumat identity mužů, které tehdy pronásledoval. Ale byli důkladní a zametli po sobě stopy, takže k nalezení nebylo zhola nic.

Najednou začal zvonit telefon, až Peter málem spadl z lodi do vody, jak se lekl. Před ním se objevila Peppeřina rozesmátá tvář. ,,Hovor od Pepper Pottsové. Mám ho přijmout?"

Zatraceně, tohle se mu vůbec nelíbilo. Vždyť máma přece věděla, že je na rande s MJ, tak proč mu volala? Možná to bylo něco urgentního, co nepočká - Peter zaskřípal zuby. ,,Teď nemůžu mluvit, zavolám jí pak. Hele, Karen, jak moc je tenhle dron funkční?"

,,Je obstojný, ale není takové kvality, na jakou jsi zvyklý. Průzkum ale zvládne bez problému."

,,Tak fajn. Droníku, sleduj toho chlapa. Tentokrát nám nesmí nikdo utéct," řekl Peter. Dron se odpojil od jeho obleku, s tichým vrčením mu prolétl kolem hlavy a letěl mapovat loď a sledovat onoho muže. Peter zatím po boku lodi lezl nahoru a snažil se na sebe neupoutat pozornost. Nepotřeboval, aby si jej lidi všimli. Připravili by ho o moment překvapení, až se vrhne na Toomese.

Peter sklonil hlavu. Na palubě pod ním stáli tři muži. Přimhouřil oči. ,,Karen, kdo je ten chlap vlevo?"

,,Mac Gargan. Jeho dlouhý trestní rejstřík zahrnuje i vraždu. Mám aktivovat okamžité zabíjení?"

Peter začínal mít vážné podezření, že se v tomhle Karen skutečně nějak vyžívá. Kdykoliv spolu byli na nějaké misi, nabízela mu převážně aktivaci okamžitého zabíjení. Nikdy nezapomněl, jak si poprvé zkoušel oblek a naivně jí dovolil tuhle funkci zapnout. Od té doby to raději nedělal.

,,Ne, Karen! Přestaň pořád s tím zabíjením!" Rychle ztichnul, když zaznamenal rozhovor těch mužů. ,,Bílý pick-up. Droníku, najdi na lodi bílý pick-up!" Peter se pod maskou začal usmívat. Zatím všechno šlapalo jako hodinky a štěstí mu zřejmě přálo. ,,Dokonalý. Mám tu zboží, kupce i prodejce. Všechno pohromadě."

Ale to by to nesměl být on, kdyby se něco zase nezačalo kazit.

,,Příchozí hovor od Tonyho Starka," ozvala se Karen a tentokrát se objevila otcova fotografie. Peter začal panikařit.

,,Ne, ne, ne, nezvedat!" stihl ještě vyhrknout, ale už bylo pozdě. K jeho úlevě to byl z jeho strany pouze hovor, zatímco Tony snímal i video. Jel v autě a tvářil se trochu naštvaně.

,,Tak, Petere, máš chvilku?" zeptal se ho, ale byla to spíš řečnická otázka. Peter věděl, že táta by s ním mluvil, i kdyby na něj chvilku neměl.

,,Uhm, no, nemám, jsem na rande s MJ, mamka ti to neříkala?" odpověděl nevinně a v duchu si držel palce, aby na to skočil a nechal to být.

,,Ne, nejsi. Pepper mi sice říkala o tom, že dnes budeš s Michelle, teď momentálně s ní ale nejsi. Než začneš vymýšlet další výmluvy, Pepper ji viděla, když jela v autě, jak jde někam sama. Nejspíš domů, že? Takže mi laskavě řekni, kde teď sakra jsi?" Tony zněl vážně naštvaně. Peter nechápal, že musí mít takovou smůlu. Tohle je vážně zákon schválnosti.

,,No, já jsem, uhm -"

Ozvala se rána.

Tony se zamračil. ,,Co to bylo? Petere, okamžitě mi řekni, kde jsi! Co se tam děje?!"

Peter věděl, že teď už je to otázka vteřin. Musel jednat, než bude pozdě. ,,Promiň, tati, musím jít. Potom ti to vysvětlím, slibuju! Karen, ukonči hovor!" vyhrkl dřív, než Tony stihl protestovat. Věděl, že z toho bude mít ohromný malér. Ale teď, teď se musel soustředit na něco jiného.

Zhluboka se nadechl. A vystřelil sítě.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Onde as histórias ganham vida. Descobre agora