22.kapitola

177 29 7
                                    

,,Někam odcházíš?"

Natasha se otočila za hlasem, jenž nyní poslouchat rozhodně netoužila. Frustrovaně se otočila a spatřila Lokiho, jak na ni zírá s povytaženým obočím. Dala si ruce v bok a tázavě na něj zahlížela. Kdo s koho.

,,Myslel jsem, že budeš chtít slyšet novinky," promluvil jako první, když se k tomu ona očividně neměla. ,,Na tvoje přání jsem sledoval Bruce a našel jsem ho na schůzce s jednou velmi pěknou ženou." Ušklíbl se.

Natasha protočila oči. ,,Tohle mi zrovna nepomáhá, víš?"

Lhostejně pokrčil rameny. ,,Říkám ti jen to, co jsem viděl. Bavili se o nějakém projektu. Žádná jiskra nepřeskočila. Prozatím."

,,Přestaň, nebo ti už jednu vrazím," opáčila sladkým hlasem a Loki se spokojeně usmál. Zbožňoval, když mohl druhé provokovat. ,,Jedu za Bartonem. Nechceš se přidat? Určitě by tě velmi rád viděl," popíchla ho.

,,Očaroval jsem ho jednou, očaruji ho znovu," odvětil potutelně.

Natasha se zasmála a pokroutila hlavou. ,,Opravdu? A čím? Snad ne svým šarmem?"

,,Jsem bůh. Kdo by mi odolal?" prohlásil nafoukaně, ale Natasha ho vzápětí setřela.

,,Smrtelník, kterému to myslí," poučila ho, a pak do ruky popadla svůj batoh. ,,Díky za pomoc, ale už musím jít."

,,Kam musíš jít?" To se v hale najednou objevil Bruce a nechápavě si svou přítelkyni prohlížel. Přistrčil si brýle blíže ke kořeni nosu a v očích se mu zračilo zmatení. ,,Ty někam jedeš? Proč jsi mi nic neřekla?"

,,Jedu za Clintem, zjistit, jak se má. A jeho děti se už určitě ptají po tetě Nat. Dlouho jsem u nich nebyla, tak jim to musím vynahradit. Ty bys stejně nejel, určitě máš spoustu práce. A takhle alespoň budeš mít klid a budeš se opravdu soustředit," odpověděla mu klidně a dokonce mu věnovala malý úsměv. Tohle už měla předem nacvičené.

,,Asi máš pravdu," povzdechl si Bruce a sundal si brýle, aby si promnul ospalé oči. Poslední dny byl do projektu od Betty úplně zažraný a skoro nespal. ,,Ale ozvi se mi, ano? Hned, jak tam dojedeš. A večer si můžeme zavolat. A přijeď brzy. Musíme si pořádně vynahradit ty nevydařené večery," připomněl jí a jen ta představa jim oběma vykouzlila úsměv na tváři. Natasha se k němu nahnula a políbila ho. Tohle byl ten Bruce, do kterého se zamilovala. Takový byl na začátku jejich vztahu. Teď měla pocit, jako kdyby skutečně jela jen za Clintem na pouhou návštěvu, a nedávala si s Brucem krátkou pauzu. V tenhle okamžik žádná Betty neexistovala.

Proč se objevila právě teď? Tolik let o sobě nedala vědět, a najednou je zpátky a chce se vídat s Brucem. Jako kdyby minulost skutečně číhala na každém rohu.

A Natasha se děsila toho, kdy její minulost znovu dostihne ji. A co si pro ni osud zase připravil za zkoušku.

•••

,,Pozveme na svatbu i Steva, nebo raději ne?" zeptal se Peter, který seděl s Pepper na gauči v obývacím pokoji a zabalený do deky jí nakukoval přes rameno. V tabletu měla otevřený poznámkový blok a společně dávali dohromady seznam hostů, zatímco jim Tony v kuchyni připravoval horkou čokoládu. Peter upřímně doufal, že Loki v kuchyni tentokrát s žádným spotřebičem nic neprovedl.

,,To nevím, zlato," odpověděla mu s povzdechem Pepper a trochu ztlumila hlas. ,,Vím, že se Tony tváří, že už ho nikdy nechce vidět, ale ve skutečnosti mu moc chybí. Kdyby mu jen zavolal a konečně by si promluvili..."

,,Nejhorší je, když spolu lidé nekomunikují," souhlasil s ní Peter. ,,Občas ty největší problémy vznikají tehdy, když spolu nemluvíme, a jen si věci domýšlíme. Zvláštní, co?" prohodil, a Pepper se v myšlenkách mimoděk vrátila o několik měsíců zpátky. Peter měl pravdu. Nejlepší je problémy vždy hned řešit, než se navrství a člověk si začne domýšlet a uzavírat se do sebe.

,,No, svatba bude až na jaře, tak se do té doby snad stihnou usmířit," nadhodila nadějně Pepper a Peter s ní souhlasil. Snad ano. A když tak se tomu pokusí napomoct.

,,A co kdybychom Stevovi poslali pozvánku i tak? Až by tam dorazil, třeba by táta byl schopný si to s ním vyříkat," podal návrh.

,,Anebo by také mohl odejít a nechal by mě stát samotnou u oltáře," zasmála se Pepper. Tony byl občas horká hlava a mnohdy jednal impulsivně. Tohle byla jedna z variant, která by se v tomto případě mohla stát.

,,Kdo bude stát samotný u oltáře? Snad ne ty? Kdo by si nechtěl vzít takovou krásnou nevěstu? Kdybych byl náhodný kolemjdoucí, hned bych řekl ano. Ale naštěstí jsem tvůj snoubenec," zazubil se Tony, který k nim nesl dva hrnečky s horkou čokoládou, z nichž se kouřilo. Postavil je na konferenční stolek a poté se posadil vedle Pepper, nahlížeje jí do tabletu. ,,Tak co jste vykoumali?"

,,Vykoumali jsme to, že vlastně nevíme, koho pozvat," odpověděl mu Peter, a pak začal vypočítávat na prstech. ,,Budu tam já, Nat a Bruce, Thor a Loki -"

,,Loki ne!" zamítl rázně Tony a Peter na něj začal dělat psí oči.

,,Ale tati! Vždyť taky už skoro patří do rodiny! Bydlí tu s námi, je už prakticky Avengerem -"

,,Avengerem? To je spíš anti-avenger! A kdo ho přibral do skupiny?" zavrčel Tony.

,,Kdo říkal, že patří ke starým Avengers? Co když jsou noví Avengers?" odvětil tajemně Peter.

Tony se na chvíli zarazil a pak zdvihl ukazováček. ,,Nech mě hádat. Že jsou noví Avengers sis právě vymyslel, protože bys tam byl jen ty a Loki." Peter si povzdechl a ohrnul spodní ret. Tony se vítězně uchechtl. ,,Radši ať nejsou žádní Avengers."

,,A kdo potom bude zachraňovat svět?"

,,Tak řešíme naši svatbu, nebo chcete mluvit o banálnostech?" nadhodila s ledovou trpělivostí Pepper, a to už se k ní Peter a Tony přitočili a začali sypat jména z rukávu.

•••

,,Máme nového spojence, takže se náš projekt začne konečně trochu rozjíždět, nemusíte se bát," prohodil posměšným hlasem vysoký muž, jenž vykonával obvyklou návštěvu u svého nadřízeného. Ta slídivá očka, jež na něj upíral, jej nepříjemně mrazila na zátylku, ale nejlepší obrana je útok. Nenechá se zahnat do kouta, aby měl ten muž pocit, že je další z jeho laciných kořistí. Hodil si nohy na jeho stůl a znuděně si založil ruce na hrudi, aby mu dal najevo, že mu je všechno jedno.

,,Děláte si ze mě legraci?"

,,Vypadám snad na to?" opáčil klidně. Normálně by si něco takového nedovolil, ale ten muž mu pil krev. A navíc věděl, že by mu nic neudělal. Přece jen, bez jeho lidí by Rossovi jeho plán vůbec nešlapal jako hodinky. Spíš by byl plný zádrhelů. ,,Měli bychom si znovu vymezit pravidla. Nechci, abyste křičel a neustále otravoval mé podřízené, kteří celý ten váš projekt vedou a pracují na něm. Vím, že to jsou možná trochu idioti, ale prokazujte jim taky trochu úcty. Řvát na ně můžu já."

,,Vždyť jste věčně pryč. A navíc, používáte mé laboratoře a hrajete si s mým vybavením," připomněl mu suše.

,,Jestli máte problém, můžeme se sbalit a zase jít," usmál se ďábelsky. Ross zaskřípal zuby. Jejich role se prohodily a to se mu vůbec nelíbilo.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Where stories live. Discover now