76.kapitola

176 27 26
                                    

Natasha seděla v jídelně, mžourala na nástěnné hodiny a zamračeným pohledem propalovala vteřinovou ručičku, která potichu tikala. Seděla tu už od té chvíle, co odešla z dílny od Tonyho. A Bruce se stále nevracel. Natashe to dělalo starosti. Byly tři ráno. A ona by slyšela, kdyby přišel. Bruce se zkrátka propadl do země.

Frustrovaně a unaveně si vjela rukou do svých rudých vlasů a na okamžik zavřela oči. Tolik ji mrzelo, že se s Brucem pohádali, a že se nestihli udobřit dřív. Všechno se každým okamžikem zhoršovalo. Proč nemohla být normální? Proč byla v tak důležitý okamžik jako paralyzovaná? Měla na sebe takový vztek, že by nejradši - že by nejradši...

Pípl jí telefon. Nedočkavě po něm hmátla a zobrazila si příchozí zprávu s nadějí, že bude od Bruce, že se jí omluví, že se někde zpozdil, ale že už spěchá za ní domů.

Ale zpráva od Bruce to nebyla. Psalo jí neznámé číslo.

Je to k zbláznění, viď? Být v takové nejistotě. Smiř se s tím. Bruce je se mnou a tebe už nechce vidět.

V Natashe se vzedmula vlna nenávisti. Okamžitě jí bylo jasné, od koho ta zpráva je. Od Betty. Ta mrcha! Má jejího Bruce. Tak tohle tedy ne. Ona to takhle nenechá. Možná jí píše, že už ji Bruce nechce vidět, ale ona se nevzdá. Neodejde, dokud ta slova neuslyší přímo od něj. Teprve potom nechá pro Betty s největším sebezapřením volnou cestu a nechá Bruce na pokoji, byť jí to bude rvát srdce. Ale ona se nyní nestáhne, jak Betty předpokládá. Nenechá se zastrašit. 

Přijde si pro něj.

Dopila zbytek kávy, za dnešní noc to mohl být už tak třetí hrnek. Ač byla ještě před chvílí unavená a toužila po měkké posteli, nyní už byla připravená vyrazit. Byla plná energie, zloby a nenávisti. Black Widow si brousila zuby a byla připravená se bít. 

Vstala a rozhodným krokem se vydala do dílny, kde by se mohla převléct do svého obleku a vzít si potřebné věci. A taky požádat Tonyho, pokud tam ještě byl a nespal, aby už sakra zavolal Stevovi. Ona se musí postarat o Betty. Ale Tony potřebuje parťáka a hledat Petera nemůže jít sám. Loki a Rhodey se vrátí z hlídky unavení a ona ho zkrátka nenechá samotného. 

„Tonesi?" zavolala do ticha dílny, když už scházela schody. Nikdo se jí neozval. Možná tu usnul. Prošla kolem, aby se dostala k jeho stolu, a našla ho, jak spí v nepohodlné pozici na židli. Musel být vyčerpaný a ona se mu nedivila. Pro nikoho z nich to nebylo jednoduché. „Tonesi, vzbuď se," řekla a jemně mu zatřásla ramenem.

Tony cosi zamrmlal a nespokojeně se zavrtěl. Natasha jím znovu zatřásla, dokud ospale nezvedl hlavu a nevěnoval jí pohled. „Co je? Už je Peter doma?" zeptal se jí rozespale a promnul si oči.

Povzdechla si. „Bohužel ne, ale já mám pár novinek. Tonesi, teď už je vážně načase zahodit dávné spory a vykašlat se na to, co bylo. Zavolej už sakra Stevovi," prohlásila rozkazovačně a podala mu telefon od Steva, jenž ležel na Tonyho stole. „Potřebujeme každou pomocnou ruku a Steve nám může pomoct. Ty moc dobře víš, že ho postrádáme. Zavolej mu."

„To neudělám," opáčil klidně Tony a vytrhl jí telefon z ruky.

„Uděláš. Protože já odsud padám a jdu si pro svého Bruce. Už vím, kde je. Má ho Betty. A zatímco si to s ní půjdu vyřídit, tebe rozhodně nenechám samotného na hlídce -"

,,Bruce má Betty? Jako ta Betty, od Rosse? Elizabeth Rossová?" vydechl Tony, jenž jí skočil do řeči. Neměl tušení, že Bruce své přítelkyni ještě neřekl o tom, kdo Betty opravdu je.

Natasha celá ztuhla a v mysli si stále opakovala její jméno. Betty. Elizabeth Rossová. Dcera Thaddeuse Rosse. To snad - Ach Bruci, cožpak ses zbláznil?!

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat