79.kapitola

176 26 17
                                    

Pepper něžně pohladila spícího Tonyho po tváři. Nemyslela si, že by se její zoufalství mohlo ještě zvětšit, ale zjevně mohlo. Netušila, co se tady stalo. Co Natashu donutilo udělat něco tak drastického. Nebo kam zmizel Bruce. Život se jim sypal jako domeček z karet. Byla to jedna z těch chvílí, kdy si přála, aby její rodina nebyla složená ze superhrdinů. Aby byli jen obyčejní lidé.

„Pep…“ zachraptěl ospale Tony a snažil se najít pohodlnější pozici.

„Musíš vstávat, Tony,“ zašeptala ztěžka. Připadalo jí, jako by jí někdo pevně svíral hrdlo a ona bojovala o to, aby se mohla nadechnout. Jediný důvod, proč se ještě nesložila, byl ten, že nahoře měla Michelle, o kterou se musela postarat. To jí momentálně dávalo sílu pokračovat dál.

„Hm, ještě chvíli,“ zamumlal. „Peter už je vzhůru?“

Jeho slova se zabodla do jejího srdce stejně hladce jako dýka. Na vteřinu zavřela oči. Kéž by věděla, jak se teď jejich chlapec má. Jestli je v pořádku…

„Tony, opravdu musíš vstát,“ zopakovala a letmo jej políbila na čelo.

Mechanik neochotně otevřel oči a na čele se mu objevila vráska, když pohlédl na ženu, kterou bezpodmínečně miloval. Cítil se, jako by měl kocovinu, ale nepamatoval si, že by něco pil. Snažil se vybavit, co se stalo. A proč Pepper vypadá tolik rozhozeně.

„Co se děje?“ zeptal se chraplavým hlasem.

„Doufali jsme, že to bys nám mohl říct spíše ty. Bruce a Nat jsou pryč. Prý tě něčím uspala,“ sdělila mu rozvážně to málo, co věděla.

„Peter,“ vydechl zlomeně, když si začal uvědomovat, co se dělo. Ještě si ale úplně nevzpomněl, co se stalo mezi ním a Natashou. Pamatoval si, že se o něčem hádali, ale měl to celé v mlze.

„Pojďme nahoru. Udělám nějakou snídani a můžeme si u toho všichni promluvit,“ rozhodla za něj a pomohla mu vstát. Nebylo těžké poznat, že má v krvi ještě zbytek látky, kterou mu Natasha píchla.

A mezitím, co se uvnitř sídla pustili do trochu nucené snídaně, venku před dveřmi stáli tři muži, kteří se rozhodovali, jestli byl opravdu dobrý nápad se sem vrátit. Jenže i přesto, co si udělali, byli stále rodina. A ta si musí pomáhat. Vždycky.

„Kéž by tu byla i Wanda s Visionem, ten by určitě dokázal uklidnit situaci,“ zamumlal Sam, který nebyl úplně nadšený z toho, že tu byli. Ale nemohli se neukázat. Ne, když šlo o Petera.

„Stále trvám na tom, že jsem neměl jezdit,“ odvětil Bucky. Ten souhlasil s tím, ať jede Steve se Samem. Poté se zase mohli někde sejít. Pokud někdo Starkovi unesl syna, nejspíš nebude v náladě na setkání s vrahem svých rodičů. Zvláště po tom, jak to dopadlo minule.

„Zbytečně to zveličujeme. Jsme snad dospělí, ne? Dokážeme na chvíli zavřít oči nad tím, co se stalo, a pomoct si navzájem. Tohle je Peter. Nemůžeme je v tom nechat,“ promluvil konečně Steve rozhodným hlasem. Sám z toho měl obavy, ale pokud Natasha zavolala, situace musela být opravdu vážná.

„Jste si tím jistý, Kapitáne?“ optal se klidným hlasem Loki, který se vedle nich objevil ve své plné zbroji. Po celou dobu se tu potuloval v černém obleku, ale nyní viděl skvělou příležitost obléct si jeho milovanou výzbroj. Na tváři měl nyní svůj typický úšklebek, když uviděl šokované výrazy tří mužů.

„Loki?! Co tady děláš?“ skoro až vykřikl Steve a byl připravený v každé sekundě zaútočit. Že by snad stál bůh lsti a falše za Peterovým zmizením? Myslel si, že ho Thor hlídá.

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Where stories live. Discover now