66.kapitola

128 26 11
                                    

,,Tak kdepak je ten náš malej netopýr? Nezatoulal se trochu?" prohodil Tony, když vkročil do kuchyně, kde si Pepper vařila kávu, a zatímco si utíral špinavé ruce do hadru, pohlédl na hodiny. ,,Neměl už tu být?"

,,Michelle je dnes pozvaná k nám, tak jsem jim dovolila, aby přišli spolu. Věřím, že si ho ohlídá," odpověděla Pepper, ale i tak zaslechl, že je trochu nervózní. Bylo to poprvé od zákazu, co Petera pustili zase samotného, a nebyli si jisti, co s nově nabytou svobodou zase udělá. Oba pevně doufali, že toho nezneužije. Už takhle toho jejich důvěra dost utrpěla, a zpátky se získává velmi těžko.

,,Hmm, bývá tu nějak často, za chvíli si ani nevzpomenu, jak můj syn vypadá," zavtipkoval Tony a natáhl se pro skleničku, do níž si natočil vodu. ,,Myslel jsem, že ho vezmu do dílny."

,,Nejsi tam poslední dny zase nějak často?" zeptala se Pepper podezřívavě a on ji na usmířenou objal kolem pasu. Políbil ji na tvář a usmál se na ni.

,,Asi tě zase zanedbávám, co? Promiň, miláčku, já to napravím, a až do svatby tam ani nevkročím," přísahal a přitáhl si ji k sobě. Pepper nemohla zabránit pobavenému úsměvu a položila mu ruce na hruď.

,,A co po svatbě?" poškádlila ho.

V očích mu darebácky zajiskřilo. ,,No, to už ti slíbit nemohu. Přece jen, jako správní manželé se budeme pořád hádat, třeba zažijeme i italskou domácnost, když máme tak rádi italskou kuchyni... Budu se přece muset někde schovávat."

Pepper se rozesmála. ,,Ty jsi neuvěřitelný. Když tě tak poslouchám, asi bude lepší, kdybych si tě nebrala."

,,To mi zlomíš srdce." Usmál se a láskyplně si ji prohlížel, jako kdyby ji viděl poprvé v životě. Klouby prstů ji něžně pohladil po tváři. ,,Vlastně tak trochu pořád nemůžu uvěřit tomu, že brzy budeš paní Starková. Občas je to vážně jako sen. I přes to všechno - přes to, jaký jsem býval, a jaký jsem - si mě chceš vzít a udělat mě nejšťastnějším chlapem na světě," vydechl a opřel se svým čelem o to její. Pepper mu obtočila ruce kolem krku a zavřela oči. ,,Neměl jsem nikoho, jen tebe. Tolikrát jsem se bál, že tě ztratím. Že odejdeš, jako všichni ostatní. Ale ty jsi zůstala. A kdykoliv se něco stalo, vrátila ses."

,,Tony," zašeptala něžně a věnovala mu krátký polibek, ,,říkala jsem ti to tehdy, a trvám na tom doteď. Byl a jsi všechno, co mám. Ty a Peter jste můj celý svět."

,,Jsem vděčný, Pepper. Tak strašně moc," řekl jí a pak ji dlouze políbil. Tiskla se k němu a on ji palci hladil po lících, zatímco ji naléhavě líbal. Ani jeden z nich nebyl na nějaké přehnané vylévání citů a oba cítili k tomu druhému tak hlubokou lásku, že to nešlo ani slovy vyjádřit. Přesto si Tony v duchu řekl, že Pepper musí častěji říkat, jak moc ji miluje. Bez ní... ach Bože. Kdyby nebylo jí, kdo ví, jak by to dopadlo. Jak by to dopadlo s ním a s Peterem.

,,Mami, jsme doma -" ozval se Peterův hlas a mladík vzápětí nakoukl do kuchyně. Když spatřil rodiče v těsném objetí, navzdory pochmurné náladě se celý rozzářil a pak se obrátil na MJ.

Věnovala mu pohled. ,,Nechceš doufám, abychom dělali to samé?"

Peter se začervenal a Tony s Pepper se od sebe odtáhli. Stark na Michelle s úšklebkem kývl a jeho partnerka nedokázala skrýt široký úsměv.

,,Ahoj, jak jste se měli? Ve škole všechno v pořádku? Nemáte hlad?" začala se jich ihned vyptávat Pepper.

Peter zavrtěl hlavou a pevně stiskl Michellinu ruku, aby si dodal odvahy, aby si připomněl, že je tu s ním. ,,Mami, tati... prosím, sedněte si. Musíme vám něco říct."

Tony se zastavil se sklenicí napůl cesty ke rtům a ve tváři mu problesklo zděšení. ,,Michelle je v tom? Sakra, Petere, já věděl, že jsem ti měl dát přednášku o -"

,,Proboha, ne!" vyjekl rychle Peter a on i MJ se začali červenat. Tony si nahlas oddechl a sesunul se na židli.

,,Mladej, takový šoky mi nedělej," varoval ho.

,,Jedná se o něco horšího," zamumlal Peter zachmuřeně.

,,Co může bejt horší než dítě v patnácti?"

,,Tony!"

,,Cestou domů jsme potkali mámu Liz Toomesové. Však víte. Liziin táta je teď ve vězení. No a... my jsme si mysleli, že se Liz a její máma odstěhovaly. Nebo to aspoň plánovaly. Liz teď nebyla poslední dny ve škole, tak jsme si mysleli, že už jsou pryč. Jenže dnes jsme potkali Liziinu mámu a ta - ta nám řekla -"

,,Ta nám řekla, že Liz zmizela," dokončila za něj Michelle a s Peterem si vyměnili vyděšený pohled. Pepper ve tváři probleskl strach a Tony se na ni podíval. Jako kdyby mezi nimi probíhala komunikace beze slov.

,,To se mi nelíbí," zamumlal Tony. ,,Ale bohužel s tím nemůžeme nic dělat. Nahlásit zmizení na policii je všechno, co v téhle situaci můžeme. Dál je to na nich."

,,Já vím, já jen... napadlo nás, že by to spolu mohlo nějak souviset. S tím, co se teď dělo -"

,,Ano, Petere, ale to jsou pouze naše domněnky. Ani nevíme, kde bychom mohli začít. Ne, do tohohle se plést nebudeme. Já vím, že je to vaše kamarádka, ale bezpečnější bude, když do tohohle zasahovat nebudeme a necháme to na policii. Oni si s tím poradí," chlácholil je Tony, ale sám si příliš jistý nebyl. Bude lepší, když se teď budou mít na pozoru...

•••

,,Příští týden, Quentine. Příští týden se můžeš s Pottsovou vypořádat, jak ti bude libo," prohlásila Liv, když nakráčela do Beckovy kanceláře a našla ho tam, jak lelkuje. Samozřejmě.

,,Až příští týden? To je moc za dlouho. Nemůžeme to uspíšit? Nudím se," postěžoval si.

,,To vidím," ušklíbla se Liv a posadila se na stůl. ,,Budeme je sledovat a pečlivě vyhodnotíme situaci. Je to jen můj odhad. Možná, že ta chvíle skutečně přijde dřív. Jen buď připravený. Tentokrát žádné chyby."

,,Tentokrát tam nebude žádnej Stark, aby mi v tom zabránil," zavrčel Quentin. ,,A neboj, připravený jsem vždycky. Už mě svrbí prsty. I moje kudla se málem sama hýbe, jak dlouho už byla v nečinnosti. To mi připomíná, měl bych si vyčistit pistoli. Ještě jsem se nerozhodl, jak to provedu..."

,,Tak se rozmýšlej rychle, ty nedočkavče, nebo svou šanci propásneš."

,,Neboj se," ujistil ji s úšklebkem, ,,něco takového si ujít nenechám..."

Ďáblův učeň ✔ | ᵖᵉᵖᵖᵉʳᵒⁿʸ ˢᵖⁱᵈᵉʳˢᵒⁿ ²Kde žijí příběhy. Začni objevovat