28.Bölüm

12.8K 621 74
                                    

Derya deniz misali yüreğimde...♡

Topuzumdan çıkan ve gözüme gelen saçları sinirle üfledim. Neydi bu ev temizliklerinden çektiğimiz. Aynı yeri onuncu silişim. Ahh şu anneler!

Hem iş yaptırırlar hemde yaptığımız işi beğenmezler birde nekadar iş yaparsan yap ağızlarını açtıklarında hiç bir iş yapmıyorsun diyorlar. Ben sevgilimle bile konuşamadım daha yaaa.

Berfin' baktığımda bezle ortadaki  masayı siliyordu. Gediz abim bana çarparak içeri girip koltuğa yayvanca oturdu ve Berfin'in sildiği masaya ayağını koyup ayak ayak üstüne attı. Berfin Gediz abime sinirle bakarken ben işi bırakmış pür dikat onları  izliyordum.

"Gediz! Çek şu ayaklarını." Berfin sinirle konuşunca Gediz abim sırıttı.

"Çekemem valla şuan çok rahatım." Diye yine herzamanki gibi Berfin'le uğraşıyordu. Aşıksııın abiciğim aşıkkk.

"Teyzee! Gediz temizlediğimiz yerleri kirletiyor!" Bu Berfo'da az değil ha. Abim hızla ayağa kalktı. " sus kızım ya Annem beni çiğ çiğ yer" demişti ki kapıdan gelen annemin sesiyle irkildi. Bunları izlemesi pek bi komik oluyor be.

"Afferim oğlum seni çiğ çiğ yiyebileceğimi biliyorsun ama neden rahat durmuyorsun!" Annem ayağındaki terliğe uzanacaktı ki Gediz abim hızla benim arkama geçti.

"Anne neyapıyorsun allahını seversen ya. 20 yaşında adamım bu yaşımda birde annemden terlik mi yiyorum diyeceğim. Bari şu bücürlerin yanında vurma bana ya." Hızla Gediz abimin önünden  çıktım. " sensin be bücür! Anne döv bu koca bebek oğlunu" abim yüzünü buruşturarak bana baktı.

"Aman be hemende cırla zaten" dedi ve Berfin'e ölümcül bakışlar attı. " hepsi senin yüzüne kenafir gözlü." Diyince hiçbirimizin beklemediği annemin terliği tam abimin anlına denk geldi. Gediz abim yere düşerken Berfin'le kahkaha atmaya basladık.

"Helal be teyzoş tam onikiden vurdun." Annem Berfin'e 'herhalde ne sandın' der gibi bakıp eseri olan yerde yatan Gediz abime baktı. Gediz abim hareketsiz yerde yatarken annem ve Berfin'le dehşet verici bi bakışma yaşadık.

Bakışmaya son verip abime döndüm. "Abi?" Ses gelmeyince annem hızla abimin yanına koşturdu. 

"Oğlum iyimisin ? Oğlum aç gözünü anneeemm"

Berfin ağladı ağlayacakken hızla abimin yanına çöktü.  "Gediz iyimisin?"

Annem dizine vurarak ağıtlar yakarken ben hâlâ ayakta dikilmiş onlara bakıyordum.

"Gitti! Gitti oğlum gitti. Daha mürvetini göremedim ben kuzumun. Öldü gitti."

"Anne saçmalama ne ölmesi?"diye sormamla bi kahkaha sesi yankılandı. Hepimiz korkudan irkilirken Gediz abim karnını tutarak gülüyordu. Abim gülmesini zorla bastırırken annemin korkulası bakışlarından heberi yoktu

"Anne bi alemsin varya. Birde öldü diyorsun. Ama ölmedim benden bukadar çabuk kurtulacağınızı mı sandınız ?" Abim anneme döndüğünde o bakışlarını görünce hemen ayağa fırladı. Annemin gözleri abimdeyken " Miray" diye seslenmesiyle " Efendim" diye cevap verdim. Bu daaha çok 'emret komutanım' der gibiydi.

"Nerde benim merdanem" abim merdane lafını duyunca korkuyla bi anneme bi bana baktı. Birazdan başına gelecekleri anlamış olmalıydı. Berfin'e döndüğümde  keyifle izliyordu abimin bu hâllerini  .

"Getiriyim hemen anneciğim" mutfağa gidiyormuş gibi yavaşca arkamı döndüğümde hızla yanımdan geçip Annemden kaçan Gediz abim ve hemen arkasından "eşşek sıpası" diye kovalayan annemle kahkaha attım. Berfin'de yanıma gelip gülmeye başladı.

Reis'in kardeşi Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin