21.Bölüm

14.7K 565 114
                                    

Medya'da Miray'ın düğündeki elbisesi

(Kına bindallısı , gelin tahtı, nedime tacı ve süslenen tefler)( bu arada nedime tacı ve tef gerçektende yazarındır😉)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(Kına bindallısı , gelin tahtı, nedime tacı ve süslenen tefler)
( bu arada nedime tacı ve tef gerçektende yazarındır😉)

İyi okumalar😊
                                                  

Sabah erken kalkıp Ela abla'nın bindallısını almaya gitmiştik. Annemler yemek hakkında konuşacakları için biz kızlar gitmiştik.  Ela abla gelin olarak bizim evden çıkacaktı. Abimler'de kınadam hemen sonraki gün düğün için konuşacaklardı ve babamlardan birkaç şey hakkında fikir alacakldı.

Arya'nın kuzeni olan nurgül abla'nın kendine ait mağzası vardı gelinlik ve bindallı satıyordu ve bizde oradan  alacaktık. Mağzadan içeriye girince hepimiz büyülü gözlerle bindallı ve gelinliklere bakmaya başladık.

Bunlar çok-çok güzeldi.  İnsan'ın gelin olası geliyordu resmen.

"Hoşgeldiniz kızlar " diyen nurgül ablaya döndük hepimiz . Güzel bir kadındı kendisi.

Hepimiz bir ağızdan "hoşbulduk" dedikten sonra Nurgül abla Ela ablaya bakmaya başladı gülümseyip

"Gelin hanım sensin galiba" dedi. Ela abla gülümseyerek "evet" diyince Nurgül abla "hadiyin o zaman gelinlik ve bindallılar bizi bekliyor bir kaç tane güzellerinden ayırdım ben gelinlikler de şurada. Bak bu sana çok yakışır" diye Nurgül abla konuşmaya devam ederken ilk bulduğum koltuğa kendimi attım.

Arya'nın sülalesi böyle enerjikti . Nurgül abla ile Arya çok benziyordu.

Ela abla eline aldığı bindallıyı giymek için kabine giderken Kızlar ellerinde birkaç elbiseyle yanıma geldiler.

Ben onlara hayır der gibi kafamı sallarken Berfin ve Arya birbirine bakıp sinsice sırıttılar ve üzerime gelmeye başladılar. Oturduğum koltuktan kalkıp arkasına kaçtım.

"Hayır ya benim elbisem var"

"Sus kız!" Diye çemkirdi Arya. " hepimiz gelinin kardeşi ve nedimeleri olacağız güzel giyinmelisin hemde hepimiz bordo elbise giyineceğiz al şunları"dedi ve elindekileri bana uzattı. Almak istemesemde Arya ve Berfin'in bakışları yüzünden almak zorunda kaldım.

Kabine gidip giyinmeye başladım. Birkaç tanesine mırın kırın etselerde elbiselerdenbirini begenmiştik. Hepimiz elbiselerimizi seçtiğimizde Ela abla kabinden çıktı.

"Ohaa!"

"Vay anam vay!"

"B-bu çok iyi "

"Bu kim be" Arya'nın konuşmasıyla 'yok artık ' der gibi ona baktıktan sonra karşımızda kırmızı bindallısıyla çok guzel duran Ela abla'ya hayran hayran baktık.

"Yaa bende evlenmek istiyorum" diye cırlayan Arya'ya hepimiz güldük.

Ela ablada beğenince bindallıyı aldık birde güzel bir gelinlik almıştık. Nurgül ablada tanıdık olunca bindallının kiralık parasını almadı sadece gelinliğinkini aldı. Gelirken Melih abiyi soyup gelmiştik.  Bayaa bir para almıştık. Tabi kendi elbiselerimizin parasını biz ödüyorduk. Elbisey'le bindallıyı alıp çıktık.  Çıkmadan önce de Nurgül abla'yı kınaya davet etmeyi unutmamıştık.

Reis'in kardeşi Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin