11.BÖLÜM

19.4K 689 67
                                    

Merak , Pişmanlık , afedilme çabası

Bu üçünü bir yaşıyordum . 2 hafta koskoca 2 hafta geçmişti o günün üzerinden.  2 haftadır Uraz abinin peşinde geziyordum . Ama hep benden kaçıyordu ve 'işim var ' diyip beni geçiştirip gidiyordu .

Merak ediyordum Gediz abimin asker eğlencesinde 'ben senin abin değilim ' demişti . Neydi yani ona abi dememi istemiyormuydu?

Pişman olmuştum ona orda sert çıkmıştım ve Barış yüzünden hırsımı Uraz abiden almış ve onu kırmıştım . O gün gözlerimin içine öyle bir baktı ki sanki yer yarılsaydı da yerin dibine girseydim.

Birde bizim mahallede yarın akşam düğün vardı.  Diğer gün abimin Reislik yemeği gibi birşey vardı.

2 haftadır okuldan sonra Ben , Helen ve Arya kickboks kurslarına gidiyorduk . Onur abi Arya da kendini korumayı öğrensin diye onuda yazdırmıştı ve bir süprizle karşılaşmıştık. Meryem de bizimle aynı kurstaydı. Onuda aramıza almış mühteşem 4'lü olmuştuk .

Karşımda 2 saattir Heleni kesen hoca'ya baygın baygın bakışlarımı atıyordum.  Tabi hocanın'da hakkını yememek gerek azıcık ucundan yakışıklıydı. 

Arya'da faktemiş olacak ki göz göze geldik.  'Hadi kanka sen yaparsın' bakışları attım. Aryada gülüp göz kırptı.  Bu 'o iş bende' demek oluyordu.

Hoca birkaç haraket daha gösterip durdu.

Arya el kaldırdığında kıkırdadım.

"Efendim Arya?"

"Hocam sizde duydunuz mu ? geçen mahallelerden birinin reisinin kız kardeşı bizim gibi bir spor salonunda ders alıyormuş . Hocanın kıza bakışları farklıymış Reis'te bunu fark edince hocayı eşek sudan gelinceye kadar dövmüş ee eşekte sudan gelmeyeceğine göre anlayacağınız adamı komalık etmiş . E tabi haklı bildiğiniz üzere  Helencimcim'le ,biricik kankitoşkom Miray'ın da abileri olsa kensin komalık ederlerdi .  Yani Helencimcim'in abisi direkt öldürürdü orası ayrı" taramalı gibi diyip susunca

Ben ,Helen ve meryem şok olmuş bir şekilde Arya 'ya bakarken hemen hocaya döndüm. Adı neydi bunun ya ?

Derşete düşmüş bir şekilde Arya'ya sonra Helene döndü. Toparlanmaya çalışır gibi kafasını iki yana sallayıp

"Duymamıştım , neyse bugünlük bukadar yeter gidebilirsiniz " diyip hızla çıktı.

Ben , Arya ve Helen mahalleye doğru yürümeye başladık . Meryem işim var diyip gitmişti. Ilk Helen'i mahallesine bırakıp ordan bizim mahalleye geçecektik .

"O analttıkların neydi öyle Arya ?" Diye sonunda dayanamayıp sormuştu Helen.

Aryayla kıkırdadık.

"Kız sen salakmısın yoksa salaklık numarasımı yapıyorsun? "

"Anlamadım Arya ?"

"Ay yok anam bu kız harbi salak kız sen benim arkarkadaşım olamazsın miray biz bunu çıkartalım bizim guruptan , görmedinmi adam 2 haftadır içine düştü düşecek bende nazik bir dille uyardım onu senden uzak dursun diye anladınmı şimdi canım arkaşım"

Helen gülmeye başlayınca ben ve arya da gülmeye başladık.

"Ay bir alemsin Arya helal olsun kız sana ama ben nasıl fark etmedim ki bana baktığını "

"Ay Miray ben daha fazla dayanamayacağım bu kızın gerizekalılığına " diyip benimle yer degiştirdi . Şimdi ise ben ortada solumda helen sağımda Arya ile kervancıoğlu mahallesine giriş yaptık.

Reis'in kardeşi Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin