12.BÖLÜM

18.1K 738 89
                                    

Herkesin Ramazan bayramı kutlu olsun . Yeni bölüm isteyen arkadaşlarım olmuş😉 bende atıyım dedim bu arada vote ve yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekür ediyorum ve onları çok seviyorum .
***********************************

Sabah odama giren güneş ışığı ile uyandım.

Yalann..! Külliyen yalan!

Sabah davul sesleri ile uyandım . Bu ney ya sabah sabah oğuz abi'nin babası oğlu için davul getirtmişti büyük bir ihtimalle  ama neden sabahın köründe!

Odam'a bodoslama dalan annemle kapıya baktım.

"Kalk kız çabuk saat 11 oldu düğün var sen daha hâlâ yatıyorsun "

Pencereyi açtı.

"Anne ya düğün akşam değil mi ?"

"Kına akşam kız. davul bugün geldi yarın'da davulla gelin'i getirecekler"

"Düğüne ne gerek var ya sade bir nikah yapacaksın oh miss" dediğimde annem bana 'ciddi misin' der gibi baktı.

"Kalk çabuk odanı topla üzerini degiştir oğuz abingile gel abin çoktan gitmiş bende şimdi çıkıyorum " diyip odadan çıktı.

"Tamam anne"

Kalkıp lavaboya gittim. Bizim öyle zenginler gibi odada lavabomuz yoktu . Elimi yüzümü yıkayıp tekrar odama döndüm. Yatağımı toplayıp dolabının karşısına geçtim. Ne giyebilirim diye düşünmeye başladım.  Bir anda telefonum çalınca çalışma masam'da duran telefonumu aldım.

'Üvey kız kardeş'

Yani Arya arıyordu. Hemen açıp kulağıma götürdüm.

"Alo"

"Miray davul seslerini duyuyorsun herhalde bak ben evden çıkıyorum sende gel tamamı öğleden sonra saat 5 gibi'de kuaför'e gideriz " dedi

"Aynen" dedi başka bir ses bir dakika ya Helen .

"Helen?"

"Benim canım , Arya konferans yapalım dedi kıramadım."

"Ha iyi yapmışsınız bende yeni kalktım hazırlanıyım  aşağıya inerim " dedim . Kızlar da onayladıktsn sonra telefonu kapattım.

Üzerime ne giysem diye düşünmeden hemen beyaz bir tişört ve kot tulumu mu üzerime geçirdim.  Saçlarımı da altlardan saçlar bırakacak şekilde üstten bir topuz yaptım.

Telefonumu alıp evden çıktım. Zaten oğuz abigilin evi ile aramızda 5 6 ev anca vardı. Kapıdan çıktığımda abimlerin bizim kapıda oturduklarını gördüm.  Uraz abi'de vardı . Uraz abiyle göz göze gelince gözlerimi kaçırdım. Çay içiyorlardı.

"İyi ki uyandın cimcime ben saat 2'ye kadar uyursun dedim'de sen yine de beni şaşırttın erken kalktın" diyen abime döndüm . Gıcık benle uğraşmasa olmaz.

Gözlerimi kıstım"Seni şaşırttığıma sevindim  canım abiciğim" dedim sahte bir gülüşle .

Telefonum çalmaya başlayınca tulumumun cebinden telefonumu çıkardım.

'Yakışıklımm' arıyordu. Canım ya Gediz abimi çok özledim.

Abimin kim arıyor der gibi bakmasına aldırmadan telefonu açtım.

"Aşkım" diyince Uraz abi içtiği çayı püşkürtürken Mete abim bir hışımla kalkıp yanıma geldi. Gözleri bile ondan korkmama neden oluyordu zaten

"Ne yapıyorsun cimcime?" Dedi Gediz abim

"Öyle yakışıklım oğuz abinin düğünü var oraya gidiyordum" dedim Gözlerimi Mete abimin sinirle bakan gözlerinden ayırmadan. Her an üstüme atlayabilirdi.

Reis'in kardeşi Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin