07

2.7K 209 30
                                    

Eve geldiğimde çerçeveleri alıp çantama koydum ve arabayla evin yolunu tuttum. Kapyı çaldığım da jungkook açtı.

"hoşgeldin girsene"
"hoşbuldum"

Çantamdaki çerçeveleri çıkarıp eski yerlerine koydum.

"bunlar jiminin kırdığı fotoğraflar, çerçeveye koyup vermek istedim."

Jungkook sondaki fotoğrafı görünce kahkaha atmaya başladı. Jimin, jungkook un gülmesine dayanamayıp aşağı geldiğinde oda gülmeye başladı. Sonradan kollarını bana dolayıp sarılmaya başladı.

Noldu ki şimdi. Jungkook gülmeyi bırakmış bizi izliyordu. Kapı çaldığında jungkook kapıyı açmaya gitti. Yeri Jungkooka sarılıp içeriye girdi. Beni görünce selam verip koltuğa oturdu.

"lisa teşekkür ederim"

Ondan ayrılıp yeriye  baktığımda junkookun koluna girmiş bizi izliyordular. Jimin beni karşıdaki yeni inşaatı bitmiş eve getirdiğinde gerçekten aşık olmuştum. Mutfak oturma odasıyla birkeşikti. Girişte büyük bir kırmızı koltuk vardı. Dev televizyon ve gri geniş L koltuk. Ev döşenmiş ve taşınılmaya hazırdı. Tek eksik aksesuardı. Yukarı çıktığımda 3 oda vardı. 2si misafir odası diğeri yatak odasıydı. Ve kocamandı. Gökyüzüne bakan camlar tavanı süslüyordu.

"jimin bu evi istiyorum"

Kısa süre sonra ev sahibi geldiğinde imzaları atıp evi satın aldım. O kadar mutluydum ki.... Kocaman bahçesi vardı. Bahçede büyük bir masa ve sandalyeler vardı. Hızla ordan ayrılıp jisoonun yanına geldim. Ev için lazım olanları sipariş vermeye başlamıştık bile.

Bahçe için uzun tavandan asmalı ışıklar, geniş puf yastıklar, dekoratif mumlar... Salon için ise büyük tablolar sipariş ettik. Boy aynaları, küçük aksesuarlar, mutfak malzemeleri...kıyafetlerimide o eve postaladıktan sonra kendimi yatağa attım. Saat 2 ye geliyordu ve daha şimdi uyuyacaktım.....

Sınav haftasına girmiştik. 2 ders aralıkla sınavlar oluyordu. Öğretmenler odasına girdiğimde jisoo ve namjoon kol kola uyukluyolardı. Erken gelip sınav kağıtlarını ayarlamışlardı. Yazııkkk...

Onlara gülerken içeri mark geldi.

"lisa sınıfın 11 C, buda sınav dosyası"

Kağıtları aldıktan sonra saate baktım 5dk sonra sınav başlayacaktı. Bizim uykucuları kaldırıp sınıfa yürümeye başladım.  Jisoo da kaldığım için sevgilisiyle pek beraber kalmıyordu. O yüzden kendime ev aldım..

Sınıfa girdiğimde kağıtları verip gözetmenlik yapmaya başladım. Sınavları matematikti. Zorlandıkları çok belliydi. 40dk sonunda sınav bittiğinde öğretmenler odasının yolunu tuttum. Sınav kağıtlarını jungkook un masasına bırakıp kendimi sandalyeye attım.

İçeri jisoo girdiğinde bitmiş bir halde sandalyeye oturdu.

"jisoo benim bir sonraki gözetmenliğim boş senin yerine ben geçerim sen git dinlen.."

"lisa boşver zaten son sınav"

" eee ne güzel direk eve git. Ben hallederim burayı"

Kafasıyla onayladığın da  sınav kağıtlarını yine elime aldım. Namjoon jisooyu alıp evin yolunu tuttular. Ben ise 12 c sınıfının yolunu tuttum... Saate baktığımda 3e geliyordu. Son sınavdı bu. Bu sınav tarih sınavıydı. Sınav boyunca gözetmenlik yapıp kağıtları toplarladım. Sınav bittiğinde tüm öğrenciler okuldan çıkmıştı. Tabi en önemli sınavları bitmişti.

Öğretmenler odasına girdiğimde çoğu öğretmen yoktu. Eve gitmek istemedim. Jisoo ve namjoon biraz yanlız kalsa fena olmaz... Jisooyla mesaj atıp akşam eve gelmeyeceğimi haber verdim. Masaya yayılarak sınavları okumaya başladım.

İçeri Jackson ve bambam girdiğinde karşıma oturdular.

"niye hala buradasın lisa?" jackson
" yeni eve taşınıyorum, tadilat var o yüzden burada okiyim dedim."
"o zaman doğru bize, hadi itiraz istemiyorum, burda kalınmaz saat 6ya geliyo"

Eşyaları toplayıp. Daha doğrusu siyah defterleri alıp çantama koydum. Benim arabamı jisoo aldığı için onların arabasına bindim.

"evi nerden aldın?" bambam
"jiminin evinin karşısı"
"şaka yapıyosun, tadilatı bitmiş olan ev!" jackson
"evet neden ki?"
"bizde orada oturuyoruz"

Şaşkınlıkla geldiğimiz eve baktım. Benim evimin 2 yanıydı. İçeri girdiğimde evleri gerçekten güzeldi. Koltuğa gidip kendimi bıraktığımda bambam kahve bardağını elime tutuşturdu.

"dışarıdan pizza söyliyeceğiz yermisin?"
"daha iyisini yapalım" diyip koltuktan fırladım. Dolabı açtığımda bisürü malzeme vardı.

"ohh en azından sizin dolqbın içi yeşil değil"

Anlamış olacaklarki gülmeye başladılar. Ocağın altını yakıp spagetti yapmaya başladım. Bambam ise ortaya salata hazırlayıp masaya bıraktı. Spagetti bittiğinde yanına hazırladığım sosu tabakların üzerine döktüm.

Bambam spagettiyi yerken biyandan konuşmaya çalışıyordu.

"harika, olmuş"

Yemeği yerken kapının çalmasıyla Jackson kapıya koştu.

"hoşgeldin jiminşiii"
"öf be deme bana öyle"

Ben olduğum yerde gülme krizine girerken jimin beni farketti.

"lisaa, sendemi buradasın, aha spagetti, fazladan varmı açlıktan ölücem."

Bir tabak jimin koyup verdiğimde yemeye başladı. Bi ara boğulacak sandım.

Masayı toparlayıp pofuduk koltuğa attım kendimi. Mark eve geldiğinde bu üçüsü aynı evde kaldığını yeni farkettim. Bir yanıma jimin diğer yanıma mark oturup PlayStation kollarını aldılar. Bambam cips dolu tabakları getirdiğinde, Koca tabağı  kucağıma koydu.

Ben cipsleri götürürken kapı yine çaldı. Bu sefer jungkook gelmişti. Beni görünce şaşırmış olacakki garip garip bakıyordu. Kendini koltuğun kenarına atıp diğer kolu eline aldı. Jackson biraları getirdiğinde herkese birer tane verip koltuğa yayıldı,yayılır yayılmaz telefonu çalmaya başladı. Açmak için dışarı çıktığında

"biz bunu beklemeyelim" bambam
"he ya sevgilisiyle ne konuşuyorsa 3 saat gelmez bu" mark
"kas yığını" jimin

2 ye 2 maç yaparken yanımda ki jimin ve mark ufaktan kolumu dürtükleidkleirinde cips istediklerini anlayıp onlara yediriyordum. Neyim ben anasınıfı öğretmenimi....

Fate - Liskook Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin