• 37 • Světlušky

162 9 2
                                    

Později toho večera se vrátila dolů a měla pocit, že ji ta chvilka o samotě poněkud pomohla. Na podiu stály Sudičky a naprostá většina Velké síně šílela na tanečním parketu. Ať Lily zapadala v čemkoliv, nikdy ji nepomátla ona vlna pobláznění Sudičkami, která zachvátila nejednu mladou duši té doby. Ne že by se jí jejich hudba nelíbila, jen nepotřebovala skotačit na parketu jako banda nedorostlých orangutanů.

Zahlédla Brumbála v rohu vedle velkého vánočního stromu, jak se o něčem zamračeně baví s profesorkou McGonagallovou. Kousek dál stála Rosmerta za barem a vesele se pohupovala do rytmu. Remus si u ní právě objednával pití a ona se mu s lehkostí věnovala.

Hlavní zpěvačka Sudiček něco křičela do davu a zdálo se, že se jedna z jejich skladeb blíží ke konci.

„Tady jsi!" křikla za jejími zády zničehonic Haylay a zatáhla ji za paži k sobě. Rimuel třímala v dlaních jednu sklenku a pozorovala Tristana na druhé straně síně.

„Neviděla jsi Siriuse?" zeptala se nezaujatě Haylay.

„Ne," zalhala Lily, jen aby viděla Haylayinu reakci. Snažila se nedat nic najevo, ale pravdou bylo, že se také poohlížela po všech obličejích jako Rimuel.

James kupoval na druhé straně baru pití Mathyldě. Ta se kolem něho ovíjela a byla pravděpodobně štěstím bez sebe. Poté se James podíval na Lily. S rukou opřenou o bar se jemně otočil a jeho tmavé oči se spojily s jejíma. Lily pozvedla k ústům sklenku a nepřestávala na něho hledět. Začínala z těch pohledů postupem času šílet. Něco viselo ve vzduchu. Bylo to zvláštní. Lily prostě věděla, že se ten večer něco stane.

Rimuel s Haylay seskočily ze stoliček, vzaly Lily opět za paži a všechny tři si šly sednout k menší kruhové fontáně na druhé straně síně. Měly dobrý výhled na parket, jenž se postupně plnil, neboť začínala hrát pomalá hudba.

Netrvalo dlouho a naproti nim se zjevil Tristan. Rimuel vyskočila a vrhla se mu kolem krku. Kypěli láskou. Rimuel vypadala tak strašně šťastně, jak ji snad ještě nikdy neviděla.

Jenže Lilyino nadšení nemělo dlouhého trvání. Brzy totiž přišel Regulus. Chvíli stál před Haylay a jen se na ni díval. Haylay k němu vzhlížela a její tvář naprosto opustily veškeré rysy. Pak zvedl koutek úst a vyzval ji k tanci, načež ona vstala a bez jediného pohledu Lily opustila.

Zdálo se to naprosto absurdní. Všechny tři najednou byly úplně mimo, jen Lily si přišla jediná, která si to uvědomovala. Nechávaly se najednou všechny tři na holičkách kvůli klukům, které léta zavrhovaly.

Viděla Rimuel, pohybující se na parketu jako princezna a Haylay v náručí Siriusova bratra, která na něho hleděla a nevnímala nic ze svého okolí.

A tak tam zůstala sedět sama. Na chviličku se potkala očima s Caster. Ta se na ni posměšně zašklebila. Lily přemítala, kde je Sirius, když ho konečně potřebuje. Jenomže teď to bylo jiné. Teď každý tancoval jen s tím, s kým chtěl, ne s tím, kterého si vybral, protože na něho nikdo jiný nezbyl.

K Lily si přisedla Rita Holoubková a z druhé strany nějaká dívka z nižšího ročníku. Rita nic neřekla, ale v brýlích se jí zaleskla škodolibá radost.

Lily se snažila ovládat všechny své smysly, ale stejně to její pohled dotáhlo k Jamesovi u baru. Podíval se na ni. Lily cítila něco tak intenzivního, jako by se je něco snažilo násilím přitáhnout k sobě. Chvíli trvalo, než si toho Mathylda všimla. Pak ho chytila za předloktí a snažila se na sebe strhnout jeho pozornost.

On ale vůbec nevnímal, vykroutil se jí, položil na bar sklenku s ohnivou whisky a nechal tam Mathyldu samotnou.

Kráčel k ní a jeho pohled ji magnetizoval, byla jím úplně lapená, věděla to jistě, teď, když k ní natahoval ruku s bílým rukávem košile v černém saku. Když se ho dotkla a on ji vytáhl na nohy. Chvíli stála a sledovala jeho tvář a hladké tmavé vlasy, jež mu nepadaly do čela, jen ten jeden pramen, co mu dodával na dokonalosti.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 05, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Lily EvansováWhere stories live. Discover now